Mijn lijst met blogs

vrijdag 5 mei 2017

Snoep doosjes.


Allereerst iedereen heel hartelijk bedankt voor de reacties op mijn vorige kaart. Het is zo als velen schreven dat we de oorlog niet mogen vergeten, en dit maakte de herdenking gisteravond toch ook weer bijzonder. Ik moest ook wel lachen van de week. Gisteren moest ik tot 20.00u werken, maar van een cliënt kreeg ik te horen dat ik na de herdenking pas naar huis mocht. Ik moest eerst 2 minuten stil zijn. Mooi dat het daar ook leeft.
Er kwamen ook wat reacties wat ik toch bedoelde dat dit soort kaartjes misschien toch niet mijn ding zijn. Ik denk dat ik het wat zat was dat rommelen in een bak met restjes papier. Als je weet dat ik heel veel bewaar en denk dat ik dat nog wel kan gebruiken. Er staat nog een bakje in de kast met afbeeldingen van kaarten. Dan vind ik ze mooi, wil ze niet wegdoen, maar op een kaart komt er ook niets van. Echter de bak kan ook te vol worden. Dus ook die bak krijgt een opruimbeurt, dingen waarvan ik denk dat ik die toch niet meer gebruik gaan weg, en iets eerder kleine stukjes wegdoen. Vaak vindt je die weer niet omdat ze zo klein zijn. Dat besluit nu genomen. En gewoon de nieuwe dingen gelijk en meer gebruiken.
Nu dan deze doosjes. De inspiratie voor de nieuwe challenge bij de Egel was even helemaal weg. Ik had wel een idee, maar kwam er niet verder mee. Ik besloot eens heel wat anders te doen.
Bij Idee&en blog staat een mooie uitleg van Cornelie om snoepdoosjes te maken. Je maakt daarbij gebruik van je punchboard. Eerst gebruikte ik te dun papier, dan valt het doosje in elkaar. Daarom nu eindelijk met  mijn nieuwe blokje welke ik van Lieke had gekregen aan de slag. Het is papier van MD. De stempel en stans is ook van MD. Ik heb echter het binnenste van de stempel met een ronde stans gestanst en dan krijg je dit leuke effect. Een stoer touw, een glitter en klaar. leuk om iets van chocola oid in te doen. Bericht van 16 april, Klik hier.http://bijomadee.blogspot.nl/2017/04/knal-bonon-tutorial.html 

Het visjes papier is niet zo goed te zien, maar is een heel mooi design.
Toch ook nog een snoepje gemaakt van een ouder blokje. Tekst en stempel op dezelfde manier gemaakt.
Eigenlijk is het wel heel erg leuk om te doen. Dit is wel een makkelijke, maar je kan het op je eigen manier versieren. Ook kan je er een bodem in maken door de andere kant de punchboard niet te gebruiken , maar in te knippen en dan een bodem te maken. Of je maakt ze groter, breder enz.
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
Komende dagen vrij, morgen buiten aan de slag en binnen... Verder met de opruiming. Er ligt al weer heel wat voor de kringloop klaar.
Fijne dagen.
Groeten, Nelleke

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee Nelleke ! Heel tof zo'n doosjes ! Ik herken het van de kleine restjes ! Het is soms zo moeilijk om zo'n restjes weg te doen he !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik vind ze erg tof! Staan al een tijd op mij to do lijstje, maar kom er niet toe. Heb het wel geprobeerd, maar dan barstte het papier. Grappig dat je ook nu gaat weggooien. Ik nog niet, kan het gewoon niet! Eigenlijk moesten we eens dingen ruilen. Waar jij niets mee kan, kan ik misschien wat mee en andersom. Hahaha....
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ze heel mooi Nelleke...erg leuk gemaakt.
  Herken het wat je zegt alles bewaren misschien kan ik er nog ooit wat mee...heb daar ook last van zelfs de kleinste papiertjes gaan in een bakje. Moet soms gewoon wat weggooien ...maar kost wel moeite .
  Fijn weekend
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi gemaakt Nellleke !
  Jaja dat herken ik alles bewaren heb twee bakken vol met kleine restjes en kan er me niet van scheiden .
  Fijn weekend Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk Nelleke! Grappige doosjes zijn dat om te maken, he.
  Ik heb in november rigoreus opgeruimd in mijn hobbykast en mijn restjes anders geordend, nu kan ik er weer fijn mee uit de voeten :-) het kan inderdaad ook teveel worden...
  Groetjes en succes met opruimen.
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke doosjes.
  Ik heb drie weken heel hard opgeruimd met groot resultaat.De gang staat vol met spullen voor de kringloopwinkel. En op een andere plek staat een hele verzameling spullen die we in de grote vakantie gaan verkopen op de kinderrommelmarkt hier in het dorp.
  Veel plezier met jouw lenteschoonmaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke doosjes Nelleke.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie doosjes heb je gemaakt. En leuk om er een kleinigheid in kado te doen. Zo lekker persoonlijk.
  Kleine restjes heb ik meestal niet. Dat is het voordeel van het basisonderwijs. Die dingen neem ik mee voor de kinderen in de klas.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie doosjes Nelleke, die wil ik ook nog eens maken.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kaart weer!
  Ik heb een bak met van alles om bij het scrappen en PL-en te gebruiken en ben van plan die van de week eens goed uit te mesten, want ook ik bewaar veel te veel dat ik toch niet ga gebruiken...en ik vind het heerlijk wat meer "lucht" op mijn hobbykamertje te hebben! Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief