Mijn lijst met blogs

woensdag 30 januari 2019

Hergebruik voor het KKT

We pakken de draad weer wat op. As zaterdag begin ik weer met werken, gisteravond even op de koffie geweest en ik kreeg hart verwarmende reacties van de bewoners. Zo lief.
We hebben een eerste begin gemaakt om het huis te ontruimen. We hebben tijd hiervoor, gelukkig wel, het is goed om samen te zijn en hier mee bezig te zijn. 
Mijn ouders waren van het hergebruik, ze deden niet zomaar wat weg. Nou heb ik die tic ook wel hoor. hihi. We kwamen doosjes met kaarten tegen die ze gekregen hadden bij hun 50 en 55 jarig huwelijk, en dat mijn moeder even in het ziekenhuis lag. Mijn zussen wilden het al bij het oude papier doen, ik vond dat net wat te gek en zei geef het mij maar mee, dan zoek ik het thuis wel uit.
Een paar vielen mij direct al op en bij de bovenste dacht ik: die kan ik goed gebruiken voor het KKT.
De afbeelding is zo mooi, zo fijntjes, daar kan geen plaatje tegenop. Donkerblauw papier erachter, deze door de embossing gedaan. ( het papier niet geschuurd wat wel zou kunnen.) Een gouden tekst, wat sequins, een hartje van de kaart, en mijn kaart was klaar. 
Deze kaart kwam ik ook tegen. Rond 2005 kon je, ik dacht bij het Kruidvat, setjes kaarten kopen om te borduren met gouddraad. Ik had er eentje naar mijn moeder gestuurd in het ziekenhuis. Ik denk dat GerJanne die misschien ook nog wel tegen is gekomen bij het opruimen :-), want ik weet nog dat ik haar ook zoiets heb verstuurd voor haar slagen.
De voorkant uit gestanst, daarachter donkerblauw papier. Weer dezelfde gouden elementen.
Het broekje was een iets andere kleur blauw en deze bijgewerkt met distress inkt. Het blauw komt op de foto lichter en feller over dan dat het is.
Mijn gedachte is om deze kaarten naar familie te sturen als het zo te pas komt. Er zijn huwelijken in het verschiet, dus dat komt wel goed.
Nu even naar het gemeente huis voor een nieuw rijbewijs, oeps helemaal vergeten te verlengen, en dan een dagje dat ik niet weg hoef. Daar kan ik zo van genieten! Wie weet nog wandelen in de sneeuw.
Morgen freubelen met GerJanne, en kletselen. Zin in!
groetjes, Nelleke 

25 opmerkingen:

Marfien zei

Je hebt helemaal gelijk, niks weggooien voor je zeker weet dat het echt niks meer is. Je hebt nu 2 prachtige kaarten voor het KKT, de tweede is een lieve kinderkaart. Ook ik heb de kaartendoos meegenomen maar nog niets mee gedaan. Het moet ook weer niet gekker worden, mijn man moet straks naar het gemeentehuis om zijn rijbewijs te verlengen . . .

Elle-Jeanne zei

Nee, freubelaars bewaren alles.
maar mooi toch weer een kaartje mee gemaakt.
2 stuks nog wel.
Morgen een gezellige dag met Gerjanne.
Groetjes, Elle-jeanne

chantal zei

Inderdaad niets inderdaad niets weggooien, je kan altijd wat gebruiken.
Wat een chique kaart heb je gemaakt.
Geniet morgen met Germanen
liefs Chantal

chantal zei

Gerjanne dus

Daphne zei

Het geeft vast ook veel herinneringen om zo'n doos met kaarten door te spitten.
Mooi dat je er al meteen 2 hebt hergebruikt, helemaal mooi om 1 ervan naar familie te sturen, zo krijgt een kaart nóg meer liefde.
Veel plezier morgen, even lekker bin kketsen en knutselen, altijd leuk!

Mariken zei

Prachtige kaarten! En ja, wij kunnen alles wel gebruiken he?! En als er dan weer iets moois ontstaat, is dat des te leuker! Veel plezier morgen samen!

Margreet zei

Wat een leuke kaarten vol herinneringen, Nelleke.
Veel plezier morgen!
xxx Margreet

Kaartenkraam zei

En zo slibben onze huizen dicht *lol* Het is zo herkenbaar! Maar je hebt er mooie kaarten mee gemaakt, vooral de eerst vind ik heel erg stijlvol.

groetjes van Ank

martina's kaartjes zei

hahaha, grappig te lezen dat je even in de 'oude doos' bent gaan kijken... je ziet... niet te veel weggooien is de boodschap =) leuke kaartjes zijn het geworden
bedankt voor je deelname deze maand, op naar de volgende uitdaging,
nog een fijne dag,
grtjs, martina
x

Femminde zei

Mooie kaart voor het KKT!! Leuk om zo te kunnen recyclen.
Geniet morgen van je kletselen dagje.
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

bolletjelucky.blogspot.com zei

Als knutselaars kunnen we alles gebruiken hè Nelleke. Ik heb na het overlijden van mijn oma ook (half) afgemaakte kaarten gebruikt om naar mijn tantes (haar dochters) te sturen het eerste jaar en dat vonden zij toen heel bijzonder. Je hebt twee hele mooie kaarten alvast gerecyceld, top.
Veel plezier bij GerJanne (ze heeft speciaal voor jouw hoge bezoek..LOL haar kamer opgeruimd).
Lieve groetjes Miranda

Hermien zei

Fijn dat je langzaamaan de draad weer op gaat pakken Nelleke. Wat goed dat jullie samen het huis leeg gaan ruimen en dat jullie daar de tijd voor hebben, neem die ook. Heel herkenbaar dat ze niks weg wilde gooien ook wij zijn kaarten tegengekomen van onze verjaardagen toen we nog klein waren en andere gelegenheden. Heel goed van je dat je dat nog even zelf door je handen wil laten gaan voordat je het weg doet.
Je kaartjes zijn prachtig en ik vind ze ook wel speciaal door het verhaal wat er achter zit.

Groetjes Hermien

GerJanne zei

Ja, nu lees ik het pas, was druk met achterstallig onderhoud in huis door het weekend en de nachtdiensten. En ja, ook een hergebruik van kaartje. Ik vind hem heel mooi! ZO jammer omdat bij het oud papier te doen. Je tweede kaart is lief. EN zeker herinner ik me die kaartjes. Ik ben ze niet tegen gekomen met opruimen, nu je het zegt. Maar ik heb ook niet alles door mijn handen laten gaan... Tot morgen! Zin in!!

Ans S. zei

Twee prachtige kaarten, Nelleke.
Veel plezier morgen met GerJanne.

Groetjes Ans

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat een emotionele tijd maken jullie daar mee! Ik wens jou en je hele familie heel veel sterkte met het verlies dat jullie moeten verwerken... Geniet vooral van de mooie herinneringen en houd jullie vast aan het feit dat je ouders nu voor altijd samen zijn...

Jouw kaartje is erg mooi geworden. Fijn dat je het kon maken met een kaart uit de herinneringendoos...
Dank voor jouw deelname en fijn dat je toch mee deed.

Liefs,
Nancy

Nancy Soetaert zei

mooi werk!
zo'n kaartendoos roept vast heel veel herinneringen op, wel fijn als je daar nog iets mee kan doen!
veel plezier met GerJanne!
Nancy

!neke zei

Wat leuk om dit zo te doen !

Rosina zei

Fijn dat je weer de creatieve draad heb opgepakt Nelleke..en zeker zullen de herinneringen volop aanwezig zijn zo in het huis van je ouders...elk dingetje heeft een verhaal ...
Leuk dat je de kaartendoos mee heb genomen en daar heb je al mooie kaartjes mee gemaakt...SUPER knap!!!

groetjes Rosina

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Gecondoleerd nog Nelleke.. Jee, jullie hebben wat moeten doormaken de afgelopen weken.. Heel veel sterkte nog! Mooi dat je van de gevonden spulletjes weer mooie nieuwe kaartjes kunt maken.. Goed gelukt! Groetjes, Yvonne

Laurespage zei

Leuk wat je van de oude kaartjes gemaakt hebt.
Geeft een goed gevoel he.
Groetjes. Laurette

Sarah zei

Deze post is zo mooi! Op een creatieve manier je verdriet en herinneringen verwerken doet zo'n deugd!
Ik vind je kaarten prachtig.
Ik ben blij dat jullie het huis rustig kunnen uitruimen en ik hoop voor mij dat dat nog heel lang gaat duren...
Mijn mama heeft het best zwaar, maar ik voel lichtpuntjes komen...

Sarah zei

Veel sterkte nog.
En morgen met GerJanne, dat gaat deugd doen, ze is zo lief!

Creatiels zei

fijn dat je met "oud" materiaal nieuwe creaties maakt, het kan helpen bij het werwerken, veel sterkte nog en neem je tijd om te ontruimen.
geniet van je dag met GerJanne
groetjes
Els

Jantine zei

Och wat een heftige periode heb jij achter de rug, Nelleke... ik loop nogal achter zie ik nu. Gecondoleerd, maar eigenlijk wel mooi dat ze zo samen mochten gaan. Sterkte!
Mooie hergebruik kaartjes, dat is het nadeel van knutselen, je ziet vaak overal el iets in.... maar mooi om er zo iets nieuws me te maken.
Groetjes,
Jantine

johnypoipet zei

This blog aware me about different programs which can become very useful for our friends and kids. Few websites provide combined courses and few of the are separately for single subject. Glad to get this
รอยัล 1688