Mijn lijst met blogs

maandag 3 juni 2019

Happy

Vorige week maandag kwam GerJanne kletselen. Ik had bij Kicostamps een leuke workshop gezien en die zijn we gaan maken. Lieke deed ook mee, zij maakte heel wat anders wat ik af maakte, dat een andere keer.
Dit deel is het 2e deel van het aparte stukje papier wat overbleef. Daar maakte ik dit kaartje van
Op nog een ander stukje gebruikte ik de stempel nogmaals, knipte 2 stempels uit en plakte dit verhoogd op. Happy er op. Dit kan ik later nog met een ander tekstje aanvullen dat ligt aan diegene aan wie ik het verstuur. Verde rgemat op verschillende lagen papier, en door de kleuren is dat best wel leuk.
Challange: DCL : veel lagen, minimaal 4

GerJanne maakte een kaart met deze techniek, ik maakte een a-4 formaat. Dat wilde ik ook om dingen een plek te geven van de laatste jaren en daardoor is deze voor mij heel persoonlijk  geworden.
Ik vertel er iets in het kort over omdat ik er niet over had geschreven. Na het overlijden van mijn ouders in januari ben ik in februari weer begonnen met werken in de zorg. Bij de 3e dag merkte ik dat het niet goed ging en ik heb mij voor een deel ziek gemeld. Medezeggenschap met cliƫnten wat ik heel graag doe, ben ik blijven doen.
Ik ben aangemeld bij bedrijfs maatschappelijk werk voor rouwverwerking, en daar heb ik veel aan gehad. Nog een paar keer en dan sluit ik het af. Ik merkte ook, en dat had ik al langer, dat ik het liefste regelmatig wil werken. Na alle jaren zorg vind ik het genoeg, nu gewoon overdag werken, en avonds en weekenden vrij.  Een paar weken geleden heb ik besloten dat ik niet naar de woning terug ga, maar als flexer ga werken op dagbesteding om zo te ontdekken wat ik leuk vind. Alles is nog niet helemaal geregeld maar ik hoop de komende weken te weten hoe en waar ik ga werken. Voorafgaande aan dat gesprek kwam ik een paar teksten tegen. Zo verhelderend, het heeft gewoon zo moeten zijn. Deze is van Stef Bos en dan het 2e deel.
Met acryl verf heb ik de vegen gemaakt gewoon met mijn vingers. Daarop wat zwarte stempels gebruikt en met lichtblauwe verf cirkels gemaakt. Daarna met fine liner een weg getekend en om de cirkels getekend. Bij mij is die niet recht, dat is mijn leven ook niet. Dit wat vager gemaakt met aquarel potlood en water. Her en der witte stippen gezet, en als je goed kijkt zie je ook een pijltje staan waar ik in mijn leven ben. Dit herinnert mij ook, wat ik tijdens een therapie sessie leerde.
Een fietsstempeltje gezet omdat als ik fiets een gevoel van vrijheid ervaar. Als je op drukke plekken in dorp en stad komt fiets je er overal tussen door en het is heerlijk om door de weilanden naar dorp of stad te fietsen.
Op een apart velletje papier hebben we ook wat verf gesmeerd en daar heb ik de stempel van casual friday gebruikt. Deze uitgeknipt en op het a-4 geplakt.
De tekst heeft een plekje gekregen daarom heen een zwart randje met de fine liner.  Ook wat glittertjes: er zijn zeker ook lichtpuntjes.
Ook kan ik terugkijkend zien dat er naast de zorgen, we ook mooie herinneringen hebben.
Het was erg leuk om te doen, met de andere tekst wil ik ook nog aan de slag.
Gaan jullie ook bij GerJanne kijken?
Groet, Nelleke 

9 opmerkingen:

Joanne kramer zei

Wat een prachtig kaart en mooie uitwerking op a4 van je eigen gevoelend. Dat kan zo helend zijn. Een heftige tijd heb je gehad, maar fijn dat je goede hulp hebt en je steeds meer je nieuwe bestemming vindt. Ik wens je daarin het allebeste!
groetjes Joanne

Ellen zei

Hoi Nelleke, in je A4 zit een hele bak gevoel...je verhaal is zo herkenbaar voor mij. Ik maakte dit ook mee toen mn moeder overleed maar stopte het weg en door wat ik nu meemaak is mn hoofd nog voller!
Ik hoop dat je rust vindt in je leven en je werk.
Ook je kaart is goed gelukt...prachtig!
Groetjes Ellen

Marjan zei

Mooie technieken en mooie resultaten, fijn dat je er ook zoveel van jezelf in kon leggen! Hopelijk helpt het andere werk je ook om alles in balans te krijgen.

Marfien zei

Prachtig kaartje en een mooie layout, de tekst slaat ook op mij, zo waar . . .

GerJanne zei

Zo Nelleke, dat is heel mooi geworden! De LO had ik al gezien, maar de kaart nog niet. Ook prachtig. EN zo mooi dat je hierin je gevoel kan leggen en kan verwerken. Knap vind ik dat. Je hebt het ook prachtig beschreven!! Succes met alles en ik hoop dat je werk straks weer leuke en goed vol te houden is...tot snel ?!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat mooi zoals je gevoelens verwerkt hebt in dit "project". Je had het inderdaad al eerder over regelmatiger werken en ik vind het heel goed van je dat je je gevoel hierin volgt. Goed naar je innerlijke zelf luisteren Nelleke en ik hoop dat alles mooi op z'n plaats mag vallen voor je.
Lieve groetjes Miranda

Jantine zei

Wat een prachtige project, Nelleke! En zo'n mooie spreuk! Wat goed dat je die rouwverwerking bent gaan doen, het was ook erg veel. En dat je nu stappen zet naar regelmatig werk. Ik merk bij mijn man ook dat het zwaarder gaat wegen nu hij wat ouder wordt. Er komt vast iets moois op je pad!
Leuke techniek heb je gebruikt op je kaart en a4!
Groetjes
Jantine

Nancy Soetaert zei

Toffe achtergronden die je gemaakt hebt. Mooie tekst ook, toont dat je al stappen gezet hebt in je rouwverwerking, in het begin zou die tekst je vat nog niet aangesproken hebben. Tof om zoveel van jezelf in je project te proberen verwerken. Voor h e werk zal alles ook nog welnop zijn pootjes vallen.
Succes!

Monique zei

Een prachtig kaartje met deze techniek, Nelleke.
Je LO is ook al zo mooi. Al helemaal omdat je daar je gevoel in kwijt kon. De tekst is super en past er dan ook helemaal bij. Ik hoop dat het werk goed uitpakt voor jou. En dat je nog jaren met plezier kunt werken.
Liefs Monique