Mijn lijst met blogs

maandag 4 april 2016

Gelliplate?

Vandaag zou ik met een ander berichtje komen, maar het is  anders geworden. Daarom plaats ik deze 2 kaarten. De laatste tijd zie ik iedere keer kaarten die met behulp van gelliplate zijn gemaakt. Ik vroeg mij af wat het was, tot ik een filmpje zag wat je er mee kan doen. Dat zag er leuk uit!  Eens kijken in de webwinkels en ik schrok wel van de prijs. Daarom ben ik eerst eens tussen mijn spullen gaan kijken of ik iets had wat er op leek. Eerst dat maar eens proberen, aanschaffen kan altijd nog. Uiteindelijk vond ik een grote clearstempel waar de ene kant een houtnerf zat, de andere kant was glad. Met een lakrolletje  de verf uitrollen, dat eerst geprobeerd en dat ging ook wel goed, al nam die vrij veel verf op.  Uiteindelijk vond ik toch de behangrollers glad en zacht.
In de bak met acrylverf aan het zoeken geweest wat ik kon gebruiken. Dat wordt toch wel die bak uitzoeken, want verschillende tubetjes waren hard geworden. Een mooi klusje van de week om te doen. Gelukkig zat er nog genoeg verf in wat ik wel kon gebruiken.
En als je  eenmaal bezig bent kun je niet meer stoppen. Je kan er je stencils bij gebruiken en ook kleine materialen, bv een dopje of closetrolletje.
Voor het bovenste kaartje heb ik een bloemenstencil gebruikt. Ik weet eigenlijk niet zo goed meer hoe ik het gedaan heb. Of ik nou de stencil of het matje op het papier heb afgedrukt, ik weet het niet meer.
Het geeft een leuk effect en een deel gebruikt voor deze kaart. Gemaakt naar een sketch. Ik heb het bewust ook heel rustig gehouden, daarom wit papier geembosd en dat gebruikt. De bloemen gemat op rood papier en een rode vlinder erop met een paar glittertjes is voldoende. Gedacht om een tekst erop te doen, maar dat gaf naar mijn idee geen meerwaarde.
Challenges:
Freshlymade sketches: sketch
Cas on Sunday: gebruik bloemen
Tijdens het verven, rolde je de rest van de verf op een blaadje. Dat werd zo mooi dat ik dat ook voor een kaart gebruikt heb. Het was papier waar je tijdens schilderen verf op kan doen, het heeft een iets plastic laagje en is heel dun. (en met verf ook heel kwetsbaar) Dit gemat op rood papier, je ziet dat het een heel andere kleur rood is.
Een vlinder gebruikt door inlay techniek. Hier wel een tekst opgemaakt. Verder wat glimmertjes.
Challenges:
Addicted to Cas: http://addictedtocas.blogspot.com inlay
Less is more: gebruik geen wit.
Ik heb nog meer probeersels liggen, die verwerk ik een andere keer.
Verder wil ik nieuwe volgers welkom heten. Wie het zijn weet ik niet, ineens stond de teller op 205, het zijn niet de laatste volgers. Als je je kenbaar wilt maken wie je bent stel ik op prijs.
Ook ben ik supertrots op mijn paascreatie van vorige week. Een 2e en 3e plaats heb ik hiermee behaald.
Dag allemaal, tot een volgend kaartje.
Groetjes, Nelleke



26 opmerkingen:

Sazzle Dazzle zei

Striking, vibrant and clever take on the inlaid die-cut technique. Love your non-white white space - kraft always creates and elegant BG. Thanks for sharing at ATCAS and Less is More this week. Sarah

Linda Callahan zei

So pretty in red and white! Glad you shared it at FMS!

Jen Brum zei

Very pretty cards! I love the red and white! Thanks for joining us this week at Freshly Made Sketches!

GerJanne zei

Hoi Nel,
dus jij bent weer lekker aan het experimenteren geweest....ik moet maar eens bij jou in de leer! het ziet er geweldig uit. Zowel je CAS kaart als de tweede. Heel mooi van kleur.
groetjes,
GerJanne

Esther zei

Two very eye catching cards! I headed over here from LIM and love your entry. Great job!

martina's kaartjes zei

zo te lezen heb je je goed vermaakt ! hahaha, dat is de bedoeling he, dat je plezier beleeft... het resultaat mag er zeker zijn, ben benieuwd wat je nog meer gekliederd hebt hahaha !
grtjs,martina
x

Crea Ankie zei

Heel mooi Nelleke!!

Marjan zei

Creatief bezig geweest! Met twee mooie resultaten ook!

marja kenter zei

Mooie kaartjes hoor en slim bezig geweest met de namaak gelli plate. Ik heb vorige week een mixed media plate gekocht van Nellie Snellen, die kost €9,95. Is dunner dan de gelli plate en ik weet niet zo goed of hij me gaat bevallen. Ik moet het nog verder uitproberen. Hij is A5 formaat. Er zijn ook mensen die zo'n blauwe bak mat van de action gebruiken, geen idee hoe dat wil. Ook heb ik een gelli plate zelf gemaakt naar een recept van Martha Datema. (Creatiesvandaatje) die ligt nog steeds in de koelkast en is na 1 1/2 jaar nog steeds goed.
Ook heb ik het eerst geprobeerd met een verfroller maar dat kost echt te veel verf. Nu gebruik ik een brayer.
veel succes met je gelli experimenten en groetjes
Marja

Chrissie zei

Looks like you had loads of fun with your Gelli plate... I've been playing with mine too!
Super cards!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Nancy Soetaert zei

mooie resultaten van je experimenten! Ik vind vooral de 2de supermooi!
groetjes, nancy

Antoinette Voorn zei

Mooi gedaan hoor, Nelleke!

Angelique zei

Wauw, wat ben jij creatief bezig geweest. Leuk om zo dingetjes uit te zoeken en het resultaat mag er zijn. Wat een mooie kaarten heb je ermee gemaakt, ze zijn prachtig.
lieve groetjes Angelique

Stella zei

Jouw uitwerking van de Gelli plate vind ik super. Slim om eens tussen de spullen te kijken want alles kopen is te veel van het goede. Je tweede kaartje is ook erg mooi.
Groetjes,
Stella

Marfien zei

Leuk hè, dat kliederen met verf en eerlijk gezegd beter hanteerbaar als batikken, wat ik vandaag gedaan heb.
Het zijn 2 mooie kaartjes geworden.

Hermien zei

Wat goed dat je zelf aan het experimenteren bent geslagen Nelleke, en wat een gaaf resultaat, super!

groetjes Hermien

Rosina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rosina zei

Nou je gelliplate experimentjes zijn schitterend gelukt Nelleke ...2 prachtige kaartje zijn het geworden......IK ben benieuwd naar de andere verf creaties...Ik ga morgen proberen een with wash kaartje te maken met gesso...zal ook wel een geklieder zijn...

groetjes Rosina

Anita van Merode zei

Hoi Nelleke,
prachtig zijn je twee kaarten.
Mooie techniek hoor.
Gr anita

Renate zei

Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen zien overal ideeën liggen.
En over creatief gesproken... Dat je zelfs het stukje afval op een kaartje hebt verwerkt, dat vind ik echt helemaal top. Net zo als de 2 kaartjes die je ons vandaag laat zien.
Gefeliciteerd met de dubbele winst van je paascreatie. Dat is wel even een vreugdedansje waard.

-xies- Renate.

Susan zei

Wow you have been busy. Nice cards. Thanks for sharing at Less is More!

Sid zei

Really lovely cards, they look fabulous ! I have also become your latest blog follower !

Margreet zei

Wat een goed idee van jou om je eigen gelliplate te maken, Nellele...en met een prachtig resultaat...al vind ik persoonlijk je 2e kaartje met de 'verfresten' het allermooist!
xxx Margreet

Jantine zei

Creatief hoor, om je eigen gelliplate te bedenken! Goed gelukt, Nelleke. Persoonlijk vind ik je restjeskaart eigenlijk nog het mooist :-)
Groetjes,
Jantine

Neets B zei

Lovely creations, great background for your butterfly.
Thanks for sharing with us.
Anita x
Less is More

Zw@@n zei

Oh wow, Nellie, prachtige kaarten. Mijn favoriet is de eerste. Leuk dat je meedoet met CAS on Sunday. Liefs, Wilma