Mijn lijst met blogs

donderdag 17 december 2020

Productiewerk

Het liep een beetje uit de hand. Elk jaar geven wij  ouders, van onze kinderen die bij Thomas in het ouderinitiatief  wonen,  de medewerkers een kerstgeschenkje. Om onze waardering uit te spreken en hun goede feestdagen te wensen. Omdat er ook flex medewerkers komen lag er voor hen ook een pakje klaar.
De laatste jaren hebben wij dat voor onze rekening genomen en het is ook heel erg leuk om wat uit te zoeken en iets moois te geven. 
Dit jaar werd het een theepakketje met verschillende soorten thee met hele toepasselijke namen. Zoals Sterremix, Zorgeloos, Carpediem en Zorgeloos thee. Toen ik de bestelling ophaalde zat het in een mooie bruine kraft zak. Ik besloot de kaartjes zelf te maken. Een paar weken geleden liet ik soortgelijke kaartjes zien die snel te maken zijn. Toen wist ik nog niet dat ik ze zou maken.
Dinsdagavond ging ik naar mijn kamertje, dook ik mijn map met afdrukjes en sneed er kaartjes van ongeveer 10x13 cm. Daarna stempelde ik Jozef en Maria er op met de ster en tekst. Met de stempelhulp kan dit in 1x. Ik zocht er bijpassende kaartjes bij waarop dit afdrukje kwam te zitten. Na een nachtje drogen heb ik ze woensdag afgemaakt. Met een kerstmuziekje op de achtergrond maakte ik de kaartjes. Alles op maat snijden en plakken. Verder niet teveel nadenken en lekker snijden en plakken.
De eerste 2 laat ik iets groter zien, die vond ik zelf het mooiste. Op de eerste lijkt het net of Jozef en Maria richting zee lopen . De 2e lopen ze in de woestijn, met naast hun een rivier. Ach het is maar wat je er in wil zien. 😊
                                                                                
.                               
Hier een overzicht van alle kaartjes. Ik heb dus een flinke greep in mijn map gedaan, ik maakte er 22, waarvan ik er 21 nodig had. 
Op deze foto een overzicht van het pakketje, het kaartje welke ik erbij deed en hoe ik het op de zak maakte. Het was echt een prachtig gezicht al die pakketjes.                                                                  Op het labeltje een hele mooie Engelse tekst:
With appreciation for all you do and for your year-round spirit of giving.
Achterop een kerstboom met mooie tekst daarin.
Het was een hele klus, en ik was erg blij dat het klaar was. Vanmiddag weggebracht en dit werd zeker gewaardeerd. 
Challenges,
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart
CHCC: alles mag.

Wij wonen sinds zaterdagavond weer op de "deel". Heerlijk weer wat meer ruimte. De kerstboom staat er, eettafelstoelen  voorzien van nieuwe doppen en een hoes, en de eerste dingen hangen weer aan de muur. In de voorraadkast is een rest PVC gelegd en ook weer ingepakt. Wat is het een feetje om daar nu wat te pakken, want overal stond wat haha. Soms loop ik nog verkeerd....De koelkast stond bijvoorbeeld in de werkplaats.
Begin januari komt de keuken en dan kunnen we weer naar deze ruimte terug. De "deel" is het verlengstuk van de kamer en keuken geworden die afgescheiden wordt met een glazen schuifdeur. 
De komende dagen moet de kamer van Thomas leeggehaald worden, want daar staan nog spullen die opgeruimd moeten worden. Want hij komt dinsdagavond thuis tot en met 2e Kerstdag. Zo blij dat dit kan  en de regels voor bezoek en logeren niet aangescherpt zijn!
Voor ons nu dagen om wat rustiger aan te doen. De meeste kaarten zijn geschreven en verstuurd. Hier komen dagelijks kaarten binnen, vooral van jullie. Een feestje om naar de brievenbus te lopen. Ze hangen al! Iedereen alvast heel hartelijk bedankt!

Dank jullie wel voor alle reacties, ik hoop zo af en toe weer te kunnen bloggen en gewoon weer kaarten maken en geen productiewerk. Niet behangen, niet weer schoon te maken enz.
Groet, Nelleke 

11 opmerkingen:

Ellen zei

Wat een prachtige serie kaartjes maakte je...echt mooi gedaan en met de thee erbij is het een heel leuk cadeau!
Even wat rustig aan is ook wel goed hoor, pas op de plaats!
Leuk dat Thomas lekker thuis is de komende dagen, gezellig!
Groetjes Ellen

Anita van Deur zei

Wat zijn ze prachtig de kaartjes, mooi gebaar naar de begeleiders. Zo fijn dat Thomas thuis de kerstdagen kan door brengen.

martina's kaartjes zei

wow, wat een productie ! helemaal geslaagd en een mooi gebaar
grtjs, martina DT 52 WTC

Nancy Soetaert zei

Een groot maar prachtig werk, lief om alle medewerkers daar met zo'n mooi en lekker pakketje te verrassen.
Geniet van de kerstdagen samen met Thomas.
Nancy 52WTC

Scraptastisch zei

Zeker weten word dit heel erg gewaardeerd door de zorgmedewerkers wat een lief gebaar Nelleke! Maar jullie als ouders en familie zijn ook zo belangrijk! Met kerst nodigen wij ook altijd de dierbaren van de bewoners uit, wat dit jaar niet kan en dat vinden wij helemaal niet leuk en hopen we dit volgend jaar allemaal weer te kunnen doen. Maar kerst vieren we wel samen met de bewoners natuurlijk met alles erop en eraan! Super dat Thomas bij jullie komt ... zo fijn dat dit wel kan! Pak de rust nu de nieuwe woonruimte klaar is Nelleke! Hele fijne feestdagen!
xx Gerie

Hermien zei

Een hele klus maar een prachtig werkje om te mogen maken voor alle medewerkers Nelleke, je hebt dat mooi voor mekaar.
Fijn dat Thomas gezellig thuis is met de kerst.

Groetjes Hermien

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wat een berg kaarten heb je gemaakt en samen met die thee en leuke manier van verpakken zijn het hele leuke cadeautjes geworden Nelleke. Dubbel knap dat je dit voor elkaar gebokst hebt tijdens jullie mega verbouwing. Fijn dat er al een deel weer terug aangekleed kon worden zeker als Thomas lekker een paar dagen naar huis komt.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Jantine zei

Een dagje later geniet ik alsnog van je mooie kerstkaarten, Nelleke, wat een productie. Mooie kaarten. En Jozef en Maria hebben een behoorlijke reis gemaakt, dus al die achtergronden kunnen prima. Mooie tekst ook!! Fijn dat Thomas komt logeren en dat je huis weer een beetje ruimer is geworden.
Fijn dat je meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

GerJanne zei

Oh wauw wat een mooi achtergronden allemaal en wat een leuke pakketjes heb je gemaakt. Dat ga ik onthouden voor volgend jaar.
Fijn dat het nu steeds dichterbij komt dat jullie klaar zijn in huis. Ik ben zo benieuwd!! Zal nog wel een klusje zijn voor jullie Thomas kamer leeg hebben..hihihi... ik heb gezien hoe vol hij stond. Succes!

Henriët zei

Wat maakte je mooie kaarten bij de pakketjes voor de begeleiding van Thomas. Dat wordt vast goed gewaardeerd.
Fijn dat jullie voor Kerst al zo ver zijn met de verbouwing. Succes nog met het opruimen van Thomas zijn kamer.
Bedankt voor je mooie kerstkaart.
Groetjes van Henriët

Creatiels zei

Een mooie reeks voor de vrienden en zorgkundigen van Thomas. Ze zullen er wat blij mee geweest zijn en ze gaan ook genieten van de kleine attentie.
Geniet van de feestdagen, ook al zullen ze anders zijn dan de voorbije jaren.
Groetjes en hou jullie gezond
Els