Mijn lijst met blogs

dinsdag 8 oktober 2024

Voor wie is deze kaart?

Het idee lag er al een tijd: voor de verjaardag van Femminde maak ik een kaart met de naaimachine erop. Naast kaarten maken naait ze veel voor haar dochters en zichzelf.
Ik vind het altijd leuk om te volgen, want o wat heb ik veel genaaid toen de kinderen klein waren. Nu pak ik af en toe de naaimachine om wat te vermaken en zoals afgelopen week, een tasje te maken voor mijn regenpak die altijd in mijn fietstas zit. Ik pakte zelfs de lockmachine weer tevoorschijn. Ik ben bang dat die aan zijn einde is, want wiel slaat steeds vast. Dus het naaien vorige week liep vertraging op. Het begon ook weer wat te kriebelen hoor, in Twello hebben we namelijk een hele mooie stoffenwinkel. 
De eigenaresse komt bij ons altijd eitjes halen, wij noemen haar het "stoffenvrouwtje". Ik denk dat ik nog wel weer eens overstag ga, zij verteld ook altijd heel enthousiast over alle stoffen.
Maar ik dwaal een beetje af, het gaat om deze kaart.
De basis is een label van MD, papier van Autentique, en die vond ik prachtig met al die patroontjes erop. De naaimachine is van kraft, het merk weet ik niet. De paspop is van MD, en daarvoor gebruikte ik de achterkant van het zwarte, die is tegengesteld van kleur. Natuurlijk mochten de schaar en klosjes garen niet ontbreken.
Op de naaimachine staat in het klein: van harte.
De kaart is geworden zoals ik gedacht had.
Challenges:
The Diva's that cut ....paper! (die-cut-divas.blogspot.com): alles magGCFAOS (girlzcreativefunartofscrap.blogspot.com): alles mag
Groetjes, Nelleke 

7 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

mooi kaartje heb je gemaakt
grtjs, martina

Anita van Deur zei

Zo leuk dit kaartje, mooie naaimachine stans is het.

Daphne zei

Heel erg leuk.
En grappig om te lezen dat de kaart is geworden zoals je in gedachte had, dat heb ik ook...... of juist niet..... Dan is de kaart af en denk ik "niet zoals ik dacht maar wel héél leuk" en dat is ook goed.

Nicolette zei

Een hele leuke kaart. En ik ben sinds een jaar ook weer aan het naaien. Mijn oude (34 jaar) naaimachine doet het nog prima, maar heb er nu ook een lockmachine bijgekocht. Dat is toch ook wel erg prettig werken.
Groetjes NIcolette

Martha zei

Leuke naaikaart, Nelleke
Grappig te lezen bij veel creatieve bloggers is naaien ook erg belangrijk, vroeger toen mijn 4 kinderen klein waren naaide ik ook veel voor hen en dan leuke combinaties maken zodat je kon zien dat het zusjes en broer waren
Liefs Martha

Trijntje zei

Superleuk persoonlijk label voor Femminde . Heel passend. Ik ben niet handig met de naaimachine. Heb vroeger wel een cursus gedaan en bloesjes gemaakt… maar daarna was het afgelopen. . Groeten Trijntje

Elle-Jeanne zei

Wat een leuke toepasselijke kaart voor Sarah.
Knap gedaan.
Groetjes Elle-Jeanne