Mijn lijst met blogs

zondag 22 maart 2020

Anders dan anders

In een paar dagen tijd is alles anders geworden. Daarover is al veel gezegd en geschreven. 
Vrijdag was het een vreemde dag. Desondanks hebben we vrijdagavond via facetime met z'n allen contact met Thomas gehad. Mooi om te zien dat dit kon, en we waren er bij toen hij zijn cadeautjes uitpakte. Wat is de huidige techniek toch mooi he, met z'n allen tegelijkertijd met elkaar praten, ook al is iedereen in zijn eigen huis.
In mijn vorig bericht schreef ik dat mijn inspiratie wat weg was. Ik heb het mij dan ook niet zo moeilijk gemakt deze keer. In een ander boek van de Action, stonden deze leuke plaatjes. 3D doe ik bijna niet meer , daarom 2 kaartjes met het zelfde varkentje en toch anders. Het design papier vond ik toevallig, en komt ergens uit, maar zou niet weten waar, maar past goed bij de plaatjes. Met dat papier en effen papier uit de restantenbak zijn deze kaartjes gemaakt. Zelfs de basiskaarten zijn kaarten die geen enveloppe hebben, en maak ik zoveel mogelijk op. Ik ben altijd geneigd om gelijk een kaart en bijpassende envelop te pakken, nu ben ik wat kritischer geworden.
Ik wil kijken of ik nog wat kaarten naar kindertehuis Jemima in Bethlehem kan sturen. Daar wonen Arabische meervoudig gehandicapte kinderen. Jemima is al vanaf 6 maart op slot omdat ook in Israël Corona heerst. Om hen een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat het nog kan. Ik las net dat brieven nog wel kan, maar pakketten niet. 
De eerste kaart is naar een sketch gemaakt, al maakte ik een klein foutje. 
Challenge:

Voor dit kaartje gebruikte ik het basis plaatje, de eerste heeft geen blauwe lucht. Dat blauwe  heb ik terug laten komen om ook lichtblauw in de bloemen te verwerken. Ook naar een sketch gemaakt.
Challenge:
Tuesdaymorningsketches: sketch 456
Ik ben verder gedaan met beide boeken en plaatjes en dat bevalt mij wel. Even lekker mijn zinnen verzetten.
Het ga jullie goed en hopelijk  worden jullie niet ziek.
Groet, Nelleke .

11 opmerkingen:

 1. Your cards are absolutely adorable! This is one of my favourite colour combos too! The piggy is so sweet, and I like the added flowers and butterfly! I am happy you liked our sketch! Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches! We appreciate your support and hope you'll be back again!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt heel grappig! Dat papier vond je ergens... je hebt van mij gekregen! Toevallig vond ik het ook vandaag en ben bezig met een kaartje met dit papier! Hihihihi....toeval bestaat niet.
  Ze zijn allebei erg leuk! Mooi hoe je kon facetimen op Thomas' verjaardag!
  Ik ben benieuwd naar je volgende kaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your piggy sure made me smile! You did a great job of using the sketch with unique elements. Thanks for joining AHSC!
  Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your card is adorable! That little piggy is too cute. Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These are both totally cute and I absolutely love the colors very cheerful for these hard times! Thank you so much for creating with us this week at Tuesday Morning Sketches!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zijn ze weer, je favoriete dieren stralen op dit kaartje, helemaal leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Twee hele leuke kaartjes Nelleke.
  Wat je zegt over pakketjes....ik ga eens na hoe dat naar Australie is.....onze kleinzonen zijn in april en mei jarig en daar gaat normaal ook en pakketje heen!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Nelleke,
  Nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Thomas. Jammer dat jullie er niet naar toe konden maar dat halen jullie later hopelijk nog wel weer in.
  Goed idee om kaarten naar het kindertehuis te sturen. Wordt vast gewaardeerd. Als het moslim kinderen zijn dan zou ik er geen varkens kaartjes heen sturen (onrein).
  Zijn wel hele toffe kaartjes geworden!!
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een grappige kaarten. Ik ben op het moment ook met oudere blokjes bezig.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kaartjes Nelleke! Leuk zoals je de kant en klaar plaatjes weet te verwerken op je kaarten. En de papiertjes passen er heel mooi bij.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lovely cards!
  Thank you soo much for taking part in our "Anything Goes” challenge over at The Sketchy Challenges & good luck in the draw.
  Hope to see you again in our new challenge as well…

  Hugs,
  Melanie
  (DT-Coordinator Creatalicious Challenges)

  (DT Crafty Friends)

  (DT The Sketchy Challenges)

  (DT Simply Create Too)

  (DT Kreativtanten)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief