Mijn lijst met blogs

donderdag 24 oktober 2024

Kerst bedankjes

Vandaag laat ik weer 2 mercidoosjes zien. Bij de Egel loopt nu een uitdaging waar mercidoosjes gevraagd worden. Omdat dit een kerstuitvoering is, is dit geen voorbeeld doosje voor de Egel.
Maar op de wekelijkse kerstdonderdag kan ik ze zeker laten zien. Het is ook best leuk om ze te maken. Het meeste werk was het zoeken naar passend designpapier .
Ik kwam uit bij een kerstblokje van MD heel oud, en een restant van een Kruidvat blokje welke ik vorig jaar kreeg. 
Challenges:
52 weeks to Christmas.......: wekelijkse kerstkaart/creatie
Deze is gemaakt met designpapier van het Kruidvat. Ik besloot het papier maar op te maken, en maakte nog 4 kaartjes uit dat blokje. ( het liep weer uit de hand) 1 velletje vond ik niet mooi, en toen versneed ik het ook nog , dus daar weinig van gebruikt en dan gaat het weg of het wordt kladpapier. 
De bloem is van Spelbinders, wat gebruik ik die graag! Tekst in groen en een groen lintje door het gat.
Dit papier is een restant van MD. Ik heb hier ook niet veel meer van, gebruikte het graag. Ook hier kwam de bloem van Spellbinders op de kaart. Het spreekt eigenlijk vanzelf. Ze liggen inmiddels in mijn verkoophuisje, want de afgelopen dagen bezig geweest om kerstspullen neer te zetten. 
Zoals jullie bij GerJanne al lazen hadden we dinsdagavond een heel gezellig etentje. De tijd vloog  voorbij. Koken vind ik best wel lastig maar de pompoensoep, wat ik nog nooit gemaakt had, lukte gelukkig en de traybake met kip en zoete aardappels ging helemaal op. Tot slot een verbasterd Deens toetje met appelcompote, verkruimelde koekjes met chocola, een schep ijs en slagroom ging er goed in.
Op de camping in Deenmarken hadden we deze geprobeerd, het was een soort tussendoortje. 
Hij was daar zo groot met veel appelcompote, Deense koekjes en een enorme dot slagroom. De eigenaar houdt van slagroom dus die gebruikte hij graag. Hij smaakte toen heerlijk, maar eigenlijk was 1 coupe veel te goot voor 1 persoon, we zaten zo vol.  Ik vond het leuk om het als bescheiden toetje te maken. 
Vandaag rommel ik wat aan. Ik ga nog wat kerstspullen in het huisje zetten, er ligt nog naaiwerk, en wat er zoal op mijn pad komt.
Groetjes, Nelleke 

10 opmerkingen:

casa crea d' emilia zei

Wat een leuke kerstbedankjes. Heel mooi gedaan hoor. super leuk.
Fijne dag.

Lieve groetjes,
emily

Sigrid1972 zei

Wat zijn ze leuk met die mooie bloemen erop!!!
Groetjes, Sigrid

Martha zei

Mooie kerstchodoosjes, Nelleke
Fijn dat het etentje zo goed ging!
Liefs Martha

Nancy zei

Hey Nelleke,
Leuke doosjes zijn het, ik zag ze al meer passeren. Denk ook dat ik hier een snijmal voor heb, weet niet welk merk het is. Welke heb jij hier gebruikt? Vind 'm wel super mooi...
Liefs,
Nancy

Anita van Deur zei

O ze zijn heel mooi geworden je bedankjes en de bloem is een prachtige stans.

Trijntje zei

Wat een mooie doosjes heb je met dit pier gemaakt. De bloem maakt het af. Wij hebben toevallig vsn de week bij vrienden een ovenschotel met zoete aardappel gegeten… nu kwam Jan gisteren thuis met een zak zoete aardappels. Jij had kip en zoete aardappels baketray… met welke groente.. ? Jan zei zoek jij maar een recept…. Ik zag met broccoli of courgette… . Groeten Trijntje

Anoniem zei

Leuk al die kerstbedankjes! Mooi gemaakt en goed dat je oud papier hebt gebruikt, gaat dat ook nog eens op! Gezellig dat je weer meedoet met 52 WTC. Groetjes Marijke

Kaartenkraam zei

Dit zijn toch hele leuke bedankjes om te krijgen!

groetjes van Ank

Nicolette zei

Het zijn hele mooie doosjes geworden.
Groetjes Nicolette

Caroline Cards zei

Leuke mercidoosjes met mooi papier.
Groetjes, Caroline