Mijn lijst met blogs

zaterdag 5 oktober 2024

Theezakje of koffie op de kaart

Vandaag de start van een nieuwe uitdaging van de Egel. De opdracht is gebruik een theezakje of koffie op de kaart. Ik heb 2 dingen met elkaar gecombineerd. Een begeleidster van  Thomas gaat in november met pensioen. Zij is de enige die er nog is toen de woning van Thomas  ruim 7 jaar geleden geopend werd. Ze kon goed met Thomas overweg  en ze kreeg altijd veel van hem gedaan. Ze keek ook altijd verder als er met hem iets was. Als verrassing voor haar is aan iedereen gevraagd om een paar vellen papier te vullen voor haar, een herinnering en wens voor de toekomst. Mijn gedachte was om iets van een kaart te maken, die op het vel papier geplakt wordt.
De basis is een A-5 papier van MD. Daarop kwam de theepot van DDD of MD, dat weet ik niet meer. De theepot kreeg een vrolijke kleurtjes. Middenin een cirkel met daarachter een zakje thee, waar ik wel  veel thee uitgehaald heb, omdat het anders te dik werd. Het labeltje komt uit de theepot en bevat een leuke spreuk. 
Links maakte ik een mooie toef met de mooie bloemenstempel van Spelbinders. Een bedankje en wens voor de toekomst. Het geheel is op het vel papier geplakt. 
En zo kon ik deze mooi op tijd inleveren en van mijn lijstje afvinken. Thomas maakte zijn eigen vellen en was al druk aan het tekenen geweest.
Vandaag hebben we een neven en nichtendag van moeders kant. Mijn oudste nicht is 70 geworden, haar man 75 en volgend jaar zijn ze 50 jaar getrouwd. Vandaag hoeven we niet zo ver te rijden, het is in ‘t Scheultien, in Schoonheten, de lagere school waar mijn moeder vroeger naar toe ging.
Iets minder ver dan gisteren, toen had ik een uitvaart in St Pancras, 2 uur rijden van ons huis. 
Wim is weer veilig thuis uit Denemarken gekomen. We hebben het allebei goed gehad, maar hier zit vooral een heel blij en dankbaar mens!
Groetjes, en tot een volgende kaart en dat is alweer gauw. Nelleke 


 

4 opmerkingen:

Irene zei

Een enige challenge en een super leuke vrolijke theekaart heb je gemaakt! Fijn dat Wim weer heelhuids thuis is en veel plezier vandaag!
XxIrene

alma.heijenk@gmail.com zei

wat heb je dit mooi gemaakt!!
fijn dat manlief weer veilig thuis is.
fijn weekend, groetjes Alma

Martha zei

Prachtige creatie Nelleke
Mooi om zo je dank tevuiten!
Fijn en gezellig weekend,
Liefs Martha

Sigrid1972 zei

Geweldige kaart!!!
Groetjes, Sigrid