Mijn lijst met blogs

zondag 11 oktober 2020

Condoleance kaart

Vorige week de kleine kaartjes afgemaakt. (die ik met inkt bewerkt had) Ze lagen er nog en omdat dit eenvoudige kaarten zijn ging het maken ervan best wel makkelijk.
De eerste heb ik gemat op gebroken wit papier, daarna op bruin papier en dit op de basiskaart geplakt. Die zie je niet, dit vond ik mooier. Gecondoleerd in donker bruin en wat sequens erbij. Dat is voldoende volgens mij. Ik vond de kleuren wel heel erg mooi.
Challenge: 
Carlins kaarten paradijs: condoleance en cas.
We love2create: alles mag
Creativeknockouts: schoon en eenvoudig
Ook deze had ik met dezelfde inkt bewerkt. Nu wat meer kleur erbij gebruikt. Geel papier op de basiskaart daarop bruin papier en het bewerkte kaartje. Daarop 2 kleine vogeltjes en sequens bij de tekst die er al op stond. En een randje met een bruine pen. 
Deze kaart heb ik van 2 kaartjes gemaakt. Het 2e kaartje was niet mooi beïnkt dus de bloemen eruit geknipt, wat meer inkt in kleur erbij en op de bloem weer een kleine witte bloem en een hart van donkerblauw.  De bloemen op het eerste kaartje geplakt. Dat kaartje op roze/lila papier en donkerblauw glanspapier. Ooit gekocht bij de Hema, maar toch wel veel glans. Hier past het wel ook de tekst is donkerblauw. Daar tussen door een kantje geplakt. Dit alles op een basiskaart. 
Er zijn er nog 3, die komen een andere keer. Ik ben blij dat ik er van af ben, ik denk dat ik het voorlopig ook nog niet meer koop. Oeps er ligt nog een blok met vellen, ga ik het ooit gebruiken?
Vandaag een rustdag, en vanmiddag even naar mijn kamertje. Vanmorgen gingen we naar Thomas. Helaas wilde hij niet met ons mee, dus hebben we bij hem koffie gedronken. Ik had een klein nieuw koffie zetapparaat gekocht voor hem en liet het hem zien en zei niets. "Ja die! " zei hij. En helemaal blij. De Senseo hebben we weggehaald. Hij wilde deze koffie niet drinken. "Is vies!!! riep hij woensdagmiddag en dronk het beslist niet. Haha. Zo gaaf dat hij hier duidelijk in is. 
Morgen gaan we weer flink aan de gang.
Het grote werk is nu gedaan, nu het afmaken, dat is ook nog heel veel. De rietdekker is er nog minstens 2 weken en dinsdag komt de stukadoor. Gisteren buiten en in de schuur heel, heel veel opgeruimd, geveegd en gezogen want wat lag er veel zaagsel her en der. Overal nog restanten hout wat uitgezocht moest worden. En dat voelde heerlijk. Net voor de regen naar binnen met een heel tevreden gevoel.
Groetjes, Nelleke 

15 opmerkingen:

Cora Schram zei

Jij hebt je niet zitten vervelen. Mooie kaarten zijn het geworden. Met zulk mooi papier hebben ze niet meer versiering nodig.
Je bent vaak nog langer bezig om de kleuren uit te zoeken en te combineren, dan om de kaart te maken.
Ik snap dat jij met een opgeruimd gevoel naar binnen ging. Elke dag een beetje doen, dan komt het vanzelf klaar. Sterkte met de laatste loodjes.

Anita van Deur zei

Hele mooie kaarten Nelleke.
Groetjes, Anita

carla zei

Wat heb je prachtige kaarten gemaakt.
Heel mooi van kleuren ook.
Bedankt dat je met de bovenste kaart gaat deelnemen aan onze lopende challenge van Carlin's Kaartenparadijs.
Succes !
Groetjes,
Carla

Anoniem zei

Heel erg mooi geworden met die achtergronden ook. Geweldig gedaan!

x
Diana

Marfien zei

Mooie kaartjes heb je gemaakt, ja, soms ben je papier gewoon beu. Even wegleggen en wie weet, alternatieve kerstkaartjes???
Nu we aan het marmeren zijn heb ik ineens veel "fout" papier, daar ga ik nieuwjaarskaartjes mee maken

Diny zei

Wat heb je leuke kaartjes gemaakt Nelleke.
Ik hou wel van kleinere kaartjes!
Groetjes Diny

Henriët zei

Mooie kaarten Nelleke. Die kaartjes die je moet be-inkten geven een leuk effect. Door dan ook nog dingen toe te voegen worden het helemaal leuk.
Succes nog verder met de verbouwing.
Groetjes van Henriët

GerJanne zei

Ja, ik moet ze ook eens gaan opmaken. Ik vind dat jij er wel goed in bent. Ze zijn allemaal weer gaaf!
Wat leuk van Thomas en de koffie. En ik geef hem alleen maar gelijk. Ik vind senseo ook veel minder lekker dan filterkoffie.. Wij hebben het apparaat aan Matthijs gegeven voor zijn visite, zelf drinkt hij het niet...
Succes met de rietdekker en de stucadoor. Wow, wat een veranderingen allemaal.

Daphne zei

Ik herken dat wel, dat vele papier, ik heb ook zoveel.
Toch koop ik af en toe nog iets.
Stttt, niet verder vertrekken hoor.
Je kaartjes zijn mooi.
De condoleance, de eerste, vind ik super.

Femminde zei

Wat een mooie kaartjes Nelleke!! En ja dat vele papier en andere spullen heb ik ook. Ben nu druk op de zolder van alles aan het uitzoeken. Geeft lucht in je hoofd.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

bolletjelucky.blogspot.com zei

Mooie serie kaarten Nelleke en het ruimt ook meteen op. Geweldig zoals Thomas op de koffie reageert, duidelijk dus. Succes met alle werklui over de vloer.
Lieve groetjes Miranda

Kaartjes door Elise zei

Mooie kaarten heb je gemaakt Nelleke! Ziet er mooi uit met het inkt!

Doris knippenenplakken zei

Wow...prachtige kaarten Nelleke!
Succes nog verder met de verboiuwing.
Groetjes Doris

Kelly Schelske zei

Both are just gorgeous Nelleke!

Thank you for playing along with us at Creative Knockouts! Good Luck!

Rae Ann zei

Such pretty earth tones. The gems add a nice finishing touch.

Thank you for joining us at Creative Knockouts for our CAS challenge.