Mijn lijst met blogs

woensdag 28 oktober 2020

Kleurenkaartteam

Daar ben weer, wat later dan gedacht, nu met kaarten voor het kleurenkaartteam. De gevraagde kleuren zijn turquoise en goud. Bij de kleur turquoise dacht ik gelijk aan een kleur die in een heel oud blokje zat. Toch ben ik ook nog verder gaan zoeken en vond in de map wat afdrukjes met inkt en gelliplate. Met de sketches die ik gevonden had ging ik aan de slag. Daarbij vloog ik zo af en toe ook wel wat uit de bocht geloof ik, haha😀, omdat ik er ook wat andere kleuren bij deed, alleen maar omdat ik dat net wat leuker vind staan.
Het eerste kaartje komt het dichts bij de gevraagde kleuren. Daarbij een wat groenige bloem gebruikt voor de combinatie ( Van 6 jaar geleden, GerJanne weet het nog vast) en nog donkere tekst. Het spreekt wel voor zich.
Callenge
Cas this sketch: sketch 395
Een bedankkaartje. Het achtergrondje is met gelliplate gemaakt. Op de basiskaart hebt ik wat inkt gespetterd. Randen gestanst en dit onder elkaar gelegd. Thanks in het goud en wat sequens en 2 hoeken afgerond.  
Challenge: Create a Smile: sketch 
Deze prachtige kleuren blauw kwam ik ook nog tegen. Dat voldoet niet aan de kleur turquoise, maar ik kon het niet laten om daar ook een kaartje van te maken. Ik stanste 3 rechthoekjes met daarachter heel donkerblauw papier. 
Daarop een vlinder en de kaart toch met goud afgewerkt. 
Challenge: Paper players: sketch 514.
Al met al met veel plezier aan deze kaarten gewerkt. De onderste en bovenste basiskaarten zijn gebroken wit, maar komt op de foto wat geliger over. 
Gistermiddag heeft Lieke een operatie aan haar kaak gehad en vanmiddag rond de middag was ze weer thuis. Het was gisteravond een grote teleurstelling voor haar om te horen dat de operatie maar deels geslaagd is. De boven en onderkaak werden naar voren gezet, boven ging goed. Rechts onder ook, maar links onder niet, er kwam een scheur in de kaak, en ze moesten stoppen met de ingreep. Iets wat zelden voor komt, de chirurg was er zelf ook ontdaan van. Nu moet ze eerst herstellen en over een half jaar  gaan ze het weer uitvoeren. 
Naar omstandigheden maakt ze het goed. De eerste weken moet ze alleen  vloeibaar eten.
We hopen dat ze gauw weer opknapt. Een pittige ingreep, die voor haar zoveel voordelen had dat ze het besloot te doen. Wat heeft ze hard gewerkt om opdrachten in te leveren voor school, juist nu in deze tentamen week. Daarbij heeft ze in de herfstvakantie haar kamer met hulp van vriendinnen behangen en allebei hebben we een deel gesausd. Ze was erg blij met het resultaat, in mooie moderne kleuren.
Daar gaat ze straks zeker van genieten. 
Groetjes, Nelleke 

20 opmerkingen:

Henriët zei

Wat een prachtige serie kaarten Nelleke! En dat ze niet allemaal turquoise zijn vind ik niet erg hoor. Gewoon leuk om ze allemaal te bekijken.
Wat een pech voor Lieke dat de ingreep niet goed verliep. Klinkt best heftig allemaal. Hopelijk knapt ze snel weer op en lukt een volgende operatie wel goed.
Groetjes van Henriët

Nancy Soetaert zei

wat sneu voor je dochter, hopelijk herstelt alles goed en lukt het de volgende keer zoals verwacht. Het zal alvast een plezier zijn dat ze deze periode kan doorbrengen in haar vernieuwde kamer...
heel mooie kaarten voor het KKT ! Je bent heel creatief bezig geweest!
Nancy

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat een leuke set kaartjes maakte je. De derde moet zeker niet onderdoen, super mooi is die achtergrond...
Wat erg dat de ingreep niet meteen goed ging. Mijn oudste dochter heeft iets soortgelijks meegemaakt met een ingreep in haar mond met het plaatsen van een stiftand. Eerste keer ook mislukt en moeten wachten op een tweede ingreep. Niet fijn maar uiteindelijk komt wel alles goed...

Liefs,
Nancy

Petra-loves-paper zei

Wat een mooie kaarten maakte je. Sterkte voor Lieke, dat valt niet mee zo'n tegenvaller,groetjes Petra

Marfien zei

Mooie serie, heb er ook van genoten om met deze kleuren te werken, je kunt er alle kanten mee op.
Wens Lieke sterkte van mij, jammer dat ze nog een keer moet

Creatiels zei

Mooi werk, dat je er een rouwkaart mee gemaakt in deze kleuren vind ik toch wel verrassend Mooi gedaan.
Bedankt voor je reactie op mijn Blog en hou je gezond
Groetjes
Els

Diny zei

Wat heb je weer leuke kaartjes gemaakt Nelleke.
Wat erg voor Lieke dat de operatie niet helemaal in een keer gelukt is....hel vel sterkte voor haar!
Groetjes Diny

Anita van Deur zei

Prachtige serie kaartjes Nelleke. Sterkte voor je dochter.
Groetjes Anita

Rosina zei

Hele mooie kaartjes zijn dit Nelleke...prachtige combinatie is dat hè turquoise met dat goud erbij
Beterschap met je dochter, dat ik niet leuk dat ze nu nog een keertje geopereerd moet worden..
groetjes Rosina

martina's kaartjes zei

wauw, wat heb jij je lekker laten gaan ! helemaal leuke kaartjes heb je hier gemaakt, top
grtjs, martina

Ellen zei

Test

Ellen zei

Hoi Nelleke, wat zijn je kaartjes geweldig leuk geworden...allemaal zo mooi van kleur ook...goed bezig geweest!
Wat naar voor Lieke dat het niet 100% goed gegaan is en dat ze nog eens moet...een voorspoedig herstel gewenst voor haar!
Groetjes Ellen

Stef Perry zei

All three cards are so lovely and I appreciate you sharing your last card with us at The Paper Players. It's absolutely gorgeous with the blue and gold color palette!

GerJanne zei

Ik heb een goed geheugen, dat klopt, maar nu weet ik even niet wat je bedoelt..Je kaartjes zijn allemaal weer mooi. De eerste is inderdaad de beste qua kleur, maar de bedankkaart toch eigenlijk ook.
Ja, zo jammer voor Lieke. Nu eerst dus herstellen..en die kleuren van haar kamer zijn echt ontzettend gaaf!

Margreet zei

Wat een mooie kaartjes laat je hier zien, Nelleke. Ik vind ze stuk voor stuk even mooi.
Wat sneu voor Lieke dat ze nu nog een keer onder het mes moet. Een goed herstel gewenst. Fijn dat ze kon genieten van de nieuw gesausde kamer.
xxx Margreet

Jantine zei

Prachtige KKT kaartjes, Nelleke. Heel stemmig, die bovenste en de onderste met dat blauw vind ik ook erg mooi (en de middelste ook, ik vind ze alledrie prachtig!)
Wat akelig voor Lieke, veel sterkte!
Groetjes
Jantine

Ilonka zei

Wat een schitterende kaartjes zo mooi !!
Groetjes Ilonka

Jaydee zei

Your background is so beautiful. I love the soft, calming colors and the gold mirror card stock is the perfect way to add shine and complements the blue so beautifully. So glad you joined us at the Paper Players this week
Jaydee

Ann Schach zei

Beautiful cards, Nelleke! The blue background on the Paper Player card is absolutely stunning, and looks gorgeous with the gold. I'm so glad you shared it with us this week!

Sarah zei

Wat erg voor Lieke! Gelukkig wordt ze omringd door lieve mensen zo te lezen
Je kaarten zijn mooi. Sorry voor mijn late reactie, maar afgelopen dagen waren zo hectisch, maar nu met de Lockdown is er verplichte rust. Fijn weekend. X