Mijn lijst met blogs

donderdag 5 november 2020

Kaart met 2 gezichten

Het is donderdag kerstkaarten dag en ook 5 november. Dat betekend dat er een nieuwe uitdaging gestart is bij de Egel. Dit maal hebben we een sketch en een kleurpalet. Heel erg leuk om te doen. Kijk in je knutselspullen en er is genoeg waar mee je aan de slag kunt. Ik heb beide gegevens van voorbeeld kaart en kerstkaart gecombineerd. 
Ik heb voor deze kaart het papier van MD design gebruikt. Ook het plaatje is van MD. Verder spreekt het wel voor zich. Een mooie tekst, kleine bloemen en pareltjes in het hoge gras. 
Bij 52 weeks to Christmas vraagt men pop up kaart. Als je hem opent plopt de cirkel te voorschijn. Ik heb nog bijna nooit zo'n kaart gemaakt. Gekeken hoe het werkte en aan de slag gegaan. Eerst wilde ik het eenvoudig houden, maar gaandeweg kwam er meer op. Weer papier van MD gebruikt. Nu een stukje met kerstbomen. Een slinger van Marleen en een hertje van MD die door het hoge gras rent. Rechts een paar kerstbomen, en links een zilver grijze ster. Toch wel heel wat anders als de voorkant, alleen dezelfde kleuren gebruikt. 

                 
Hier de sketch en het kleurenpallet en de mooie prijs die je kunt winnen.
Challenges:
52 weeks to Christmas: Maak een pop up kaart.
CHCC: alles mag, optie H = Hert
52CCT: fancy fold
ABC Christmaschallenge: W van Winterwonderland.
Craftyhazelnutts patterned paper: Gebruik designpapier
Met Lieke gaat het de goede kant op. Gisteren is ze weer naar boven gegaan, naar haar eigen kamer. Eten gaat goed, wel valt ze af omdat ze gemalen/vloeibaar eet. Even boodschappen doen is er niet bij, zoeken naar volle producten en wat veel calorieën levert. We hopen dat dat ook weer goed komt.
Ik ga vandaag verder met een nieuwe klus. We moeten de ruimte ontruimen waar wij avonds en in het weekeind zitten, omdat daar ook vloerverwarming komt. Maandag en dinsdag is het schuren en sleuven maken. Ik denk dat ik dan maar een poosje verdwijn. Of in in mijn hok, werk of wat anders. 
Even doorbijten en wat zal het genieten zijn als 16 november het PVC gelegd wordt. En dan stukje bij beetje weer alles inrichten. Al moeten we geduld hebben om te kunnen behangen omdat de muren goed droog moeten zijn. Er is, omdat het een oud huis is en scheef, een dikke laag stucwerk aangebracht. Ook dat wordt de komende week afgemaakt. Behangen komt wel, dat kan in december ook nog wel. Wat willen we nog meer dat we lekker warm kunnen zitten.
Groet, Nelleke 





25 opmerkingen:

Monique zei

Wat een prachtige kerstkaart Nelleke. En wat fijn dat Lieke weer wat opknapt. Zo jammer dat het niet is gegaan zoals ze gehoopt had. Wat een verbouwing hebben jullie. Wij krijgen geen vloerverwarming maar wel pvc. Het kan me niet snel genoeg gaan. 17 november komt bij ons de keuken. Zullen we dan maar samen in ons hobbyhokkie gaan zitten? 😂😉🤣

Marja zei

Mooie kaart met een leuke binnenkant Nelleke!
Heel herkenbaar dat je een rustig kaartje wil maken en er uiteindelijk toch veel drukker is geworden...heb dat ook zie ik weer van alles liggen en denk oja dat kan er ook nog wel bij haha.
Groetjes Marja.

Irene zei

Nelleke ik heb géén idee wat er met Lieke is, klinkt niét goed maar lijkt me géén Corona? Fijn te lezen dat het gelukkig weer wat beter gaat en jouw bordje is met haar ver,of ging én de verbouwing -eind in zicht?? - ook behoorlijk vol!! Knap dat je tóch de tijd voor deze mooie DT én pop-up hebt weten te vinden! Sterkte met alles en straks genieten van een mooie warme nieuwe plek!
XxIrene

Epie zei

Hallo Nelleke , wat leuk dat je weer meedoet met 52WTC onze
challenge met deze prachtige kaart met pop-up erin .......
Gelukkig ben je weer opgeknapt na de verbouwing , hou je taai

Liefs en cretiefs van Epie DT52WTC

Eri zei

Wat een mooie kaart Nelleke, de binnenkant is prachtig en heel verrassend!
Groetjes Eri

Annemarie en Merit zei

Wat een prachtige kaart, en zo leuk hoe die cirkel eruit popt!!!
Fijn dat het beter gaat met Lieke...hou je taai met de verbouwing, zal wel prachtige worden.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC

Anita van Deur zei

Prachtige kerstkaart Nelleke, goed om te lezen dat het met Lieke beter gaat. Succes met de verbouwing.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Nelleke, wauw heb jij even uitgepakt met deze mooie pop-up kerstkaart. Ik vind hem top. De laatste loodjes van de verbouwing...
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Enny zei

Een prachtige pop-up kaart Nelleke ! Fijn, dat het met Lieke al wat beter gaat. En nog veel succes met al de werken ! Groetjes, Enny

Marijke zei

een mooie pop up kaart! Een verrassing aan de binnenkant! Super leuk! Fijn dat je meedoet met 52WTC. Fijn te lezen dat het met Lieke de goede kant op gaat! En dat de verbouwing al opschiet! met kerst zitten jullie er weer warmpjes bij! Groetjes Marijke.

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een mooie kaart heb je gemaakt Nelleke, een pop up kaart hoeft inderdaad niet moeilijk te zijn om te maken. ik vind het kleurenpallet van de Egel erg mooi, eens gaan denken wat ik ga maken. Jij in ieder geval bedankt voor je deelname bij 52 WTC. Groetjes Ingrid

Doris knippenenplakken zei

Prachtige kaart Nelleke, wat een leuke verassing aan de binnenkant. Groetjes Doris

marian zei

Een prachtige kaart heb je gemaakt en veel sterkte gewenst met de verbouwing.
Groetjes van Marian.

Jantine zei

Leuk Nelleke, om bij jou dezelfde combinatie van challenges te zien als bij Miranda! Jouw uitwerking is ook heel mooi. Fijn dat het klussen begint op te schieten, wat zal het straks mooi zijn!
Fijn dat je meedoet aan de challenge van 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Suzan zei

Prachtige pop up kaart heb je gemaakt ! Bedankt voor het meedoen en succes!
Groetjes Suzan
DT 52WTC

Kaartjes door Elise zei

Wat een mooi kaartje heb je gemaakt Nelleke! Fijn dat het met Lieke beter gaat, succes met de verbouwing!

Rosina zei

Heel leuk dit pop up kerstkaartje Nelleke, je heb mooi 2 vliegen in een klap hiermee.. Ik vind het een hele gave sketch en prachtige kleurtjes zo bij elkaar..
Fijn dat het met Lieke weer wat beter gaat...en verder succes met de verbouwing...en kruip maar lekker in je hobby kamertje hoor...loop je nergens in de weg hahaha
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Diny zei

Prachtig pop-up kaartje Nelleke....wat heb je mooi papier gebruikt!
Groetjes Diny

GerJanne zei

Oh wauw dat is een verrassing aan de binnenkant. Wat ontzettend gaaf! Dat had ik natuurlijk nog niet gezien. Heb je heel mooi gedaan.
En fijn dat het met Lieke beter gaat. En afvallen zat erin. Het is oneerlijk verdeeld he? ;-) Je snapt wel wat ik bedoel.
Sterkte met de verbouwing en ik app je nog voor een knutseldate!

Marfien zei

Poeh, wat een ingewikkelde kaart, maar wel superleuk
De kleuren komen goed tot hun recht
Beterschap voor Lieke

Trijntje zei

Prachtige kaart is dit geworden Nellek. Veel succes met het klussen . Jullie hebben heel wat te doen... maar het zal wel mooi worden en lekker warm..groeten Trijntje

Ellen zei

Hoi Nelleke, ik kijk nog even bij jou...wat een prachtige kaart zie ik hier en die kleuren bij elkaar, echt mooi! Leuke items er op gemaakt en dat gras vind ik zo leuk...mijn complimenten voor dit ontwerp!
Geweldig dat het met Lieke beter gaat en het afvallen zat er in natuurlijk! Als ik het zo lees heb je nog wel wat klusjes te gaan...veel succes maar weer en fijn weekend gewenst!
Groetjes Ellen

martina's kaartjes zei

wauw, die heb je wel even lekker klaar gekregen ! helemaal top kaartje in hele mooie kleurtjes, top
bedankt voor je deelname deze maand,
grtjs, martina DT 52 WTC

Femminde zei

Wat een super leuke kaart!! Zoooo mooi versierd zowel de binnen als de buitenkant.
Succes nog even met de verbouwing.
Fijn weekend!!
Groeten van Femminde

Colien zei

Wat een mooie kaart met prachtig pop-up gedeelte!
Bedankt voor je deelname aan onze maandchallenge bij 52 WTC.
En succes met de verbouwing...
grtz Colien