Mijn lijst met blogs

donderdag 26 november 2020

Kerstkaartendonderdag ufo

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten. Volgens mij zitten er oude “ bekenden” tussen die het bloggen weer opgepakt hebben. Superleuk dat jullie mijn blog hebben gevonden en ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren. 
Dank je wel op de leuke reacties op de kaarten van het KKT. Ik heb ook weer leuke ideeën opgedaan.
Voor vandaag kaarten uit mijn UFO doos. Oudjes. En, ik heb mij voorgenomen dat mocht ik nog meer prikkaarten tegenkomen, ze verdwijnen in de prullenbak. Ik was na deze serie helemaal klaar mee. 
Destijds, 15 jaar geleden, vonden Thomas en Lieke het leuk om te prikken. Gelukkig vond ik er ook wat waarbij Thomas per ongeluk door het plaatje prikte omdat hij dacht dat die swirl op de achterkant ook moest. Die verdwenen gelijk. Haha. Bij de eerste gebruikte ik alleen het plaatje, dat plakte ik achter een kader van rood en wit gestippeld papier. Ik stempelde de kardinaal vogel op rood papier, knipte deze uit en gaf hem een geel snaveltje. Hij mocht daarna op een gestempeld takje zitten.
Ook gebruikte ik oude basiskaarten. Dat is bij deze het geval. ik matte het prikwerk op donkerblauw papier en plakte dit op een groene basiskaarten. Daarop kwamen twee poinsettia’s en het woordje Joy.

Bij deze kaart heb ik de hellaborusstempel en stans van MD gebruikt. Ik kocht deze 2 e hands en een mooie gelegenheid om deze uit te proberen. Het is de kleinste van de twee, toch wel wat groot op de kaart, en het gestempelde in de bloem valt wat weg. Maar wel een leuke Bloem om nog eens te gebruiken. Het rode randje van het prikwerk weggehaald en op groen geruit papier geplakt. 

Deze lag al geknipt in het doosje met de rode kaart erbij. Deze ook gebruikt en verder wat klassieke kleuren. Een kerststal van MD , ook 2e hands en  Merry Christmas in rood groen.
De kaartjes zullen vast wel zijn bestemming vinden.
Mijn doosje is weer wat leger. En het is echt wel zo: dit jaar eigenlijk geen papier en enveloppes gekocht voor de basiskaarten. (wel genoeg andere spullen, haha)
Kant en klare basiskaarten pakken gaat zoveel makkelijker dan eerst snijden, maar er is al heel wat papier en enveloppes op deze manier gebruikt. En dat voelt zeker heel goed. Te zijner tijd ook mijn restanten effen papier eens opschonen. Ik bewaar echt wel teveel.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart.
CHCC: alles mag
Tot zondag dan komen GeRJanne en ik weer met een kaart.
Groet, Nelleke 
 

19 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Dat is een leuke serie geworden Nelleke, fijne dag.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een mooie serie kerstkaarten Nelleke, ik vind vooral de eerste erg mooi. Dat ruimt weer lekker op zo én een stukje nostalgie verwerkt ;P
Lieve groetjes Miranda DT 52 WTC

Ilse zei

Wat een leuke serie kaartjes heb je gemaakt, leuke mix van oud en nieuw. Groetjes, ILse

Marja zei

Leuke serie kerstkaarten Nelleke!
Groetjes Marja.

Angélique zei

Mooi stelletje kaarten. Enje hebt nog lekker opgeruimd ook.

Ans Gilbert zei

Goed idee om ze toch op te maken, ze zien er mooi uit met het prikwerk,
Groetjes
Ansx

Daphne zei

Het her gebruiken van spullen is soms zo leuk om te doen.
Maar ik kan me ook voorstellen dat je er nu even genoeg van hebt.
Het zijn wel erge leuke kaartjes. Leuk hoor, zo'n prik serie.

Kaartjes door Elise zei

Wat een prachtig kaartje!

Henriët zei

Jij hebt je voorraad weer aardig opgeruimd. Leuk om zo ook je oudere spulletjes weer eens te gebruiken. Mooie kaartjes!
Groetjes van Henriët

martina's kaartjes zei

wow, wat ben jij lekker aan de slag gegaan ! grote reeks kaartjes, leuk zijn ze geworden
grtjs, martina DT 52 WTC

Jantine zei

Ik vind ze toch erg leuk geworden hoor, deze ornare kaartjes. Ik geloof dat ik ook nog een doos heb waar deze in zitten, die kom ik vast binnenkort tegen....
Knap wat je er van hebt gemaakt, met extra versieringen, Nelleke. Goed bezig met je UFO’s!
Fijn dat je meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Ellen zei

Test

Angelique zei

Voor iedereen wel herkenbaar dat we veel te veel spulletjes hebben liggen. Maar goed dat je met deze prikkaarten een leuke serie hebt gemaakt. Ook knap dat je met de moeilijke kleurencombinatie van het KKT nog 3 mooie kaarten hebt gemaakt.
lieve groetjes Angelique

Monique zei

Wat leuk om met de prikkaarten een kerstkaart te maken. Bijna vintage na 15 jaar ;-)
Ook je kaart voor KKT is prachtig, mooie achtergrond.
Lieve groetjes van Monique

Suze zei

I think most crafters are guilty of keeping too much - might find a use for it! I like that you are emptying your box of UFO's and have created some lovely cards in the process. Thank you for entering the Something Beginning with R Challenge at CHNC.

Ellen zei

Test

Ellen zei

Hoihoi, je maakte een leuke serie met de prikkaarten en ook weer wat weggewerkt van de stapel. Het opsparen van spullen is herkenbaar hoor...hier ligt ook veel te veel 🙈
Ik probeer al een paar keer een reactie te plaatsen maar het blijft steeds bij de test 🤷‍♀️
Groetjes Ellen

Prophet/Dr Odiboh zei

Dank u Dr. ODIBOH voor het terugbrengen van mijn ex-geliefde en ik ben u zo dankbaar voor uw hulp en ik beloof u voortaan dit goede werk van u te delen met iedereen die ik kan, ik heb alles gedaan wat hij me heeft opgedragen en in minder dan 48 uur mijn ex lover kwam terug .. je kunt hem bereiken via zijn e-mail: odibohsolutionhome@gmail.com of whatsapp +2347048883838 ..

Anonymous zei

Red je huwelijk en krijg je ex-geliefde permanent terug met krachtige liefdesbetovering ”contacteer dr. Ajayi hij is de beste liefdesbetovering op het internet en zijn resultaat is 100% gegarandeerd.
Ik ben Amelia, ik was op zoek naar hulp op internet om mijn man terug te krijgen nadat hij 9 maanden geleden van me gescheiden was, ik kwam zoveel getuigenissen van verschillende mensen tegen en ze hadden het allemaal over deze machtige man genaamd Dr Ajayi over hoe hij hielp hen hun huwelijk en relaties te redden, dus ik nam contact met hem op en legde hem mijn probleem uit en hij deed het goed door me te helpen mijn gescheiden echtgenoot binnen 12 uur terug te krijgen. Ik geloof nooit dat zoiets als dit mogelijk kan zijn, maar nu ben ik er een levend getuigenis van omdat dr. Ajayi mijn geliefde daadwerkelijk heeft teruggebracht.Als je relatieproblemen hebt, neem dan contact op met dr. Ajayi voor hulp op Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail : drajayi1990@gmail.com en wees gelukkig.