Mijn lijst met blogs

dinsdag 5 november 2019

Dat wat je aandacht geeft groeit

Op facebook kwam je ze de laatste tijd iedere keer tegen. Plooikaarten. Het is echt wel toevallig want vandaag begint er een nieuwe challenge bij de Egel: Maak een plooikaart. Die challenge staat al een hele tijd vast, we maken altijd een jaarplanning.  Ik had hem nog nooit gemaakt. 
Het was even kijken hoe je hem maakt en eigenlijk helemaal niet moeilijk. De beschrijving staat hieronder. 
Gisteravond heb ik mijn eerste vlinder gemaakt van wolvilt. Ik had het op de beurs gezien en een filmpje op you tube. Het is dus een vlindertje te worden. Ik gebruikte een bakvormpje voor de vorm en prikken maar. Later de stippen op de vleugels en lijfje gemaakt. 
Ik had al een plooi rand gemaakt van Maja papier en daar paste het Marianne design papier mooi bij. Een blauwe rand om het wat af te laten steken.
Ik ben er wel even mee bezig geweest. Het papier was eigenlijk net iets te stug en dik, en er moest een stuk van de bovenkant af want de plooien waren veel te groot. Alles weer los getrokken (Ja echt dat doe ik niet vaak!) en overnieuw begonnen. De dikte van de plooi kon ik verdoezelen door de blauwe rand iets verhoogd met 3D op te plakken. Het blauwe ligt als het ware er iets over de plooien heen.
Een mooie tekst erbij gezocht van Craft emotions en zo vind ik hem goed. 
De eerste tips hebben jullie al gehad. Hieronder de beschrijving. Je pakt een vel van 30 x 7,5 cm. Je begint op 3-1,5-3-1,5 cm enz tot 30 cm. een klein streepje te zetten. Daarna ga je rillen op de aangegeven streepjes. Vervolgens zet je op de middelste plooi een dwars streepje op 7,5cm. 
Vervolgens aan de zijkanten op 3cm een streepje, en dan snij je van dat punt naar beneden zoals je op het voorbeeld ziet. 
Dit is zoals ik het gedaan heb. De kaart is 15x12,5cm. Je kan de plooien natuurlijk ook iets aanpassen bv 6 of 7 cm lang en de zijkanten 4, het is maar wat je zelf mooi vind.  
Op de onderste foto zie je ook hoe je gaat vouwen. 
Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken, het mag ook een enkele plooi zijn.
Mochten jullie vragen hebben, stel ze dan gerust.
Straks nog even naar buiten en als ik tijd heb boven wat opruimen.
En vanmiddag komt GerJanne freubelen. Gezellig, ik kom de dag wel door!
Groet, Nelleke 


9 opmerkingen:

Joanne kramer zei

Wat een mooie kaart met plooien. En wat knap gedaan dat lieve vlindertje. groetjes Joanne

!neke zei

Super mooi geworden! Wel een opgave met die plooien !

Marjan zei

Jouw plooikaart is ook al zo mooi! Een precisiewerkje denk ik wel! Gaaf zo'n zelfgemaakt vlindertje erop, ook een werkje! Leuk dat je van de plooimanier een beschrijving erbij doet.

Jantine zei

Prachtige plooikaart! En wat gaaf, zo'n zelfgevilt vlindertje.
Groetjes
Jantine

Caroline zei

Van jou ook een hele mooie plooikaart!
Veel plezier vanmiddag met GerJanne!
Groetjes Caroline

Renate zei

Dit ziet er echt super leuk uit. Volgens mij ziet het er ingewikkelder uit, dan dat het is.

-xies- Renate.

Daphne zei

Dat is goed gelukt zeg, die vlinder.
Ik vrees dat je er een hobby bij hebt, of heb ik het mis?
Leuke challenge, ik ga zeker meedoen.

GerJanne zei

Nou, alles weer aan kant?? Ik heb ervan genoten, Samen aan de freubel vind ik altijd super gezellig! De ene keer doe je meer dan de andere, maar het vilten, het foam, de sprays en de inkt... allemaal voorbij gekomen!
Je kaart is mooi en de vlinder ook. Jouw patroon ga ik ook nog eens proberen. Vind ik mooier dan die andere....

Ela zei

Prachtig plooikaartje! Ik had m ook nog nooit gemaakt maar het is niet echt moeilijk maar geeft wel een heel leuk effect. Groetjes Ela