Mijn lijst met blogs

zaterdag 2 november 2019

Out of the box

Zaterdag 2 weken geleden. Kleinzoon en kleindochter, 5 en 4 waren bij ons.
Op een gegeven moment kwam de verf op tafel. Lieke deed ook mee en we gingen druk aan de slag. Kleuren kiezen en schilderen maar. Ik ben er lekker bij gaan zitten, pakte een vel papier voor bescherming van de tafel en vouwde een A4 dubbel, aangezien het dun tekenpapier was.  Jelle had er op een gegeven moment genoeg en ging weer verder met de lego en auto's. Tara ging lekker door en onderwijl stond haar mondje niet stil.
Op het vel papier was ik met een platte kwast strepen aan het maken, steeds een andere kleur pakkend. Niet denken, gewoon doen. Tara had al van alles geverfd en zag mij dit doen. Dat wilde zij ook. We zochten een canvasje op, zo kon ze gelijk een cadeautje maken voor de andere oma. 
                             
Dit is het resultaat geworden. Leuk he! Woensdagmiddag komt ze weer dan maken wij het af.
Avonds maakten ze allebei nog een kaartje. Jelle koos iets met een cactus. Hij had zich middags gebukt en kwam toen met zijn billen tegen een cactus aan.  De woensdag daarop moest hij naar de dessert in Burgers Zoo....
Tara maakte en kaartje van Hello Kitty. Het was erg leuk, vooral als ze met de stansmachine mochten stansen.
Mijn kaartje maakte ik van de week af. Op het vel  beschermpapier zaten allerlei verfstrepen. Deze heb ik gebruikt voor de bloem. Omdat ik meer vellen had gemaakt heb ik het paars in de bloem terug laten komen. Verder niets meer erbij. Ik had eerst een grotere tekst, maar dat was to much. Toen lieke zei dat dit echt een out of the box kaartje was, gloeide ik van trots.  :-)
Jullie zullen vast al wel geraden hebben dat dit kaartje met de uitdaging van de liftchallenge mee doet.
Gisteren een leuke dag gehad op de Kreadoe. Veel gezien, ook wel wat nieuwe dingen en technieken, maar ook veel hetzelfde volgens Lieke. Dat begrijp ik ook wel van haar, zij wil zich eigenlijk onderscheiden in wat ze maakt.  En je eigen lijn en techniek ontwikkel je zelf. Ik zag een paar dingen die zich echt onderscheiden van de rest. Of ik had het gewoon niet eerder gezien dat kan ook. En ja zelfs de aankleding van de kraam zegt al heel veel. Maar het is ook zoveel, je kan gewoon niet bij elke kraam gaan kijken.
De mooie dingen opgeschreven, een proefpakketje gekregen en een paar dingen gekocht om uit te proberen zoals naald vilten. We gaan zien wat het komende jaar ons brengt. Het is wel een stimulans om weer of te beginnen of eens wat anders te doen.
Nu even zuigen en de zaterdagavond kan beginnen.
Groet, Nelleke 

12 opmerkingen:

Hermien zei

Mooi gedaan hoor Nelleke. En wat een prachtig werkje van je kleindochter. Ik ga uit zelfbescherming niet of nauwelijks meer naar een beurs ik vind het heel leuk om ze te bezoeken maar er blijft teveel aan mijn vingers hangen en dit terwijl de kasten hier in huis overvol zijn. Fijn weekend nog.

Groetjes Hermien

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een hele mooie kleurrijke kaart Nelleke en wat leuk om zo met je kleinkinderen aan de knutsel te gaan. Mooi zoals Tara je na heeft gedaan, leuk om te zien.
Lieve groetjes Miranda

Sarah zei

Je strepen kaart is super tof!
Leuk knutselen met de kleinkinderen! Toffe Canvas x

GerJanne zei

Wat een leuk verhaal, net of ik er even bij was! Zo grappig te lezen. Je kaart is heel mooi! En ik ben benieuwd naar je aankopen op de Kreadoe. Laat ze dinsdag maar zien!
Altijd leuk om weer wat nieuws te proberen!

Brenda greg zei

Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
(1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

Daphne zei

Wat een leuk bericht.
Ik zie het voor me, hoe jullie zo gezellig aan tafel zitten met elkaar.
Creativiteit, dat hebben de kinderen wel. Hebben ze vast van jou😉
Leuk die streepjes, soms is het gewoon zo leuk om niks te doen en toch iets te creëren en kijk naar hè kaart, prachtig is die.
Het canvas van Tara is ook mooi..... net een zee, of een landschap, of..... ach, het hoeft niks voor te stellen, het is wat je er zelf in ziet.

Marjan zei

Ja, ik zag meteen dat dit waarschijnlijk voor de Liftchallenge is, en inderdaad! :) Gaaf Nelleke, het is ook een beetje artsy!
Maar ook het canvas van Tara is mooi, wat leuk dat ze zo geconcentreerd ermee bezig is geweest. Mijn kleindochter van 7 kan het geduld helaas niet opbrengen, al vindt ze knutselen wel leuk.
Naar de Kreadoe ben ik een keer geweest, ik vond het leuk, maar erg massaal en daar houd ik niet zo van. Dus ik sla hem over tegenwoordig.
Leuk dat je meedoet met de Liftchallenge, dank je wel!

Ellen zei

Dit ziet er allemaal super gaaf uit en wat een leuk verhaal! Mooi voor de liftchallenge hoor!
Ik heb de Kreadoe maar even overgeslagen deze keer...mn kamer stroomt over, ik heb teveel!
Fijne zondag! Groet Ellen

Marja zei

Wat gezellig samen met je kleinkinderen aan de knutsel..je hebt een mooi kaartje gemaakt en ook het schilderij van je kleindochter is supermooi geworden.
Groetjes Marja.

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat hebben jullie super leuk geknutseld samen...
En jouw kaartje is echt mooi, het past zelfs bij de achtergrond van jouw blog ;o)

Liefs,
Nancy

Gerrina zei

Heerlijk toch om zo met z'n allen aan de slag te gaan! Puur genieten deze tijden...
Enne leuke resultaten! Groetjes, Gerrina

Cornelie zei

Heerlijk om zo ontspannen bezig te zijn en dan rolt er zo'n mooi kaartje uit! Mooi ook het zilveren zeeuwse knopje al gart van de bloem.
Mooie lift Nelleke en tof dat je weer met ons meedoet!