Mijn lijst met blogs

woensdag 20 juli 2022

Hoera een nieuwe woning

Vanmorgen om 8.30u konden Lieke en haar vriend de sleutel van hun toekomstige appartement in ontvangst nemen. Een half uurtje later kwamen wij en stonden ze zwaaiend voor het raam naar buiten te kijken. Ik nam voor hen deze kaart mee en onderstaande  pannen afgiethulp .
Het kaartje is naar de opdracht van de liftchallenge gemaakt. Ik had een frame uit gestanst en daarin heb ik met 3 kleuren distress oxide gewerkt. 2 hartjes met een billendoekje en fijne hartjes met een stencil. Het vogelhuisje en 2 vlinders gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt. Tot slot nog een verticale tekst en wat plakpareltjes.
Toen ik een onafgemaakte katoenen trui die mijn moeder ooit gebreid had, uithaalde zei lieke dat ze de kleur lila zo mooi vond. Daarvan heb ik voor haar een pannen afgiethulp van gemaakt. Binnenin zit een gat waar het handvat van de deksel past. Een mooi blauw en wit randje en ophanglus en knoop mochten erop. Dat was haar eerste cadeautje voor hun nieuwe huis., e vond ze erg leuk.
Voor de 4-seasons challengeblog werd een kaart met een doorkijkje gevraagd. Nou wist ik niet of die voldoet aan de eisen van de liftchallenge, vandaar dat ik er 2 maakte, want ik had er nog 1 nodig. Uit de basiskaat heb ik een vierkant gestanst. Op een wit oplegveel heb ik weer 3 kleuren distresoxide gebruikt. Daarop kwamen stempels en stempelde het huisje apart en knipte ik uit. Om het gat kwam een mooie lijst, al vind ik hem zelf toch wel iets donker.
Dit zie je binnenin de kaart. Buiten lees je new home, binnen congrats. De kaart gaat naar een nichtje die met haar man een groter huis heeft gekregen waar ze heel blij mee zijn.
Hier even een foto van een andere pannenlap, dit is wat ik bedoel met het gat erin.
Hou het hoofd nog koel vandaag, de komende dagen wordt het minder warm
Groet, Nelleke 
 

10 opmerkingen:

Angélique zei

Heel leuke kaarten allebei. Ook de pannenlap is heel mooi gehaakt, leuk met het blauw witte randje er omheen.

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat een toffe kaarten en wat een leuke pannenlapkadootjes...
Zelf gebruik ik geen pannenlappen maar wel een Afrikaanse handdoek.
Dat zijn twee stroken handdoek, samengehouden met een stukje Afrikaanse stof waar ook een lus aan zit. Heb er nu geen foto van want we zitten aan zee...

Veel geluk aan Lieke en haar vriend in hun nieuwe stekje!

Liefs,
Nancy

Henriët zei

Wat een leuke kaart maakte je voor Lieke en haar vriend.
De pannenlap is mooi en een heel handig eerste cadeau voor hun nieuwe huis.
Groetjes van Henriët

Elle-Jeanne zei

Leuke kaart voor je dochter en haar vriend.
De andere is ook heel leuk.
Groetjes Elle-jeanne

Anoniem zei

Wat leuk en toepasselijk voor het stel heb je gemaakt! Deze voldoet zeker aan de Liftchallenge, ook al is de tweede ook heel geslaagd! Erg leuk dat vogelhuisje! En wat een leuke pannenlappen! Die met dat gat erin is echt slim!
Fijn dat je meedoet met de Liftchallenge, Nelleke.

Ela zei

Mooie kaartjes Nelleke. En leuk is de pannenlap geworden (en heel handig ook)! Groetjes Ela

GerJanne zei

Superleuke kaart voor Lieke en Maarten. En nu is het nest echt bijna leeg! Je zult haar missen, maar je gaat er ook van genieten! Zeker weten.
Je kaart voor de 4 seasons is ook superleuk! Een doorkijkje blijft toch een verrassing en het kan op zoveel manieren.
Mooi trouwens dan paars!

Nicole Parmentier zei

Twee hele leuke kaartje Nelleke! Ik vind het mooi hoe je de vertikale tekst over het kader heen gestempeld hebt bij je eerste kaartje. Ik houd wel van dat soort details. Ook je tweede kaart met het doorkijkje is prachtig. En die pannelap is natuurlijk geniaal zo! Dankjewel voor je bijdrage aan de liftchallenge.

Colien zei

Wat een mooie kaartjes met de doorkijkjes! En handig die pannenlappen zo, een leuk en praktisch cadeau voor het nieuwe huis.
Bedankt voor je deelname aan onze challenge op het 4 Season blog.
grtz Colien

Nelly zei

Leuke kaart heb je gemaakt voor onze doorkijk challenge bij 4-Season Challenge Blog.
Bedankt voor je deelname.

Groetjes Nelly (DT-4-SCB)