Mijn lijst met blogs

donderdag 20 juni 2024

Hier aan de kust

Vandaag een nieuwe uitdaging voor de Egel, maak een kaart met een vuurtoren erop. Ik vond deze prachtige afbeelding van Graphic 45, en wilde daar wel kaartjes van maken. Ook de achterkant is trouwens  heel mooi. Maar dit is meer een uitdaging. Dus ik ging aan de slag en maakte twee kaartjes.
Voor de uitdaging vanwege Egel vragen we de komende weken een vuurtoren. Om nou met de randen ook de mooie postzegels weg te snijden vond ik jammer. Ik sneed de afbeelding doormidden en aan de rechterkant gebruikte ik een strookje wat ik van de volgende kaart afsneed. Verder heb ik niet zoveel gedaan, allen een schelpje om een  iets te verdoezelen en twee blauwe parels en een toepassende tekst gestempeld. Dit alles kwam op de lange stans van MD.
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: Bingo: Blauw-vissen-touw
Bij de andere helft heb ik de randen wel weggesneden en op blauw papier geplakt.
Deze kwam weer op de lange stans van MD.
Het was weer erg leuk om deze te maken en ik geniet van het resultaat.
De schuur is voor een deel opgeruimd. Heel veel troep van de marters weg gehaald en ook nog oude dozen die daar bovenin de schuur stonden. Of we er vanaf zijn valt te bezien, de schuur heeft teveel openingen waardoor marters erin kunnen komen. Ja een oude schuur he? 
Voor nu al blij met het resultaat, later de rest....
Mijn kerstkaart die komt morgen, dan kan ik nog net met de uitdaging meedoen.
Groetjes, Nelleke 


 

dinsdag 18 juni 2024

Happy Birthday

Bij DCL is een leuke uitdaging waar een grote tekst op de voorgrond staat. 
De achtergrond is embossing bewerkt met gilding wax. Deze gemat op roze en zwart papier. Happy is van hout en ook bewerkt met gilding wax. Birthday is van Nobody Else en is ook iets met kleur bewerkt.
Nog wat stoere radertjes, en deze is naar een jarige neef gegaan.
Challenges:
Dutch Card Lovers: tekst in de hoofdrol
Classic Design Challenge Blog: alles mag optie herenkaart
Gisteren had ik een heerlijke freubeldag, doosjes en kaartjes afgemaakt, en in een heerlijke flow om zomerse kaartjes te maken. 
Vandaag gaan we een oude schuur opruimen. 
Vroeger was dit een soort hooiberg/ schuur. Inmiddels door verschillende eigenaren van alles aan gedaan en verbouwd. We gebruiken hem nu als fietsenschuur, opslag tuinstoelen en in een hoek kunnen de schapen naar binnen. 
We gaan dit samen doen, want we hebben sporen van marters gevonden, en we weten niet wat we allemaal tegen komen. Hier zijn er niet echt blij mee….
Een fijne dag vandaag.
Groetjes, Nelleke 

zondag 16 juni 2024

Finders keepers



Vandaag een kaart met bijna dezelfde kleuren als die van gisteren. Toevallig zo gemaakt, al zijn het wel favoriete kleuren van mij.
Gistermorgen had Monique weer een live van Pronty. Ook deze keer deed ik weer mee. Het is soms wat aanpoten en soms denk je dat gaat hem niet worden….maar uiteindelijk valt het ook wel mee.
Deze kaart is dus het resultaat van gisteren. Ik gebruikte distres oxide en stencils van Pronty. Zie hieronder. Ik begon ook zoals Monique ook deed. Inkt op de stencils en dan afdrukken. Het oranje/geel. Daarna weer op de andere manier met de stencils werken zoals de blauwe halve cirkels en grijze stippen. Daarna gebruikte ze de stencil van de dame. Wat is die mooi zeg! Die had ik niet maar wel stencils van een vlinder. Die bewerkte ik met vintage foto. Toen ging ze met embossing verder . Ik pakte de stencil weer en op de randen van de vlinder kwam versamark en gouden embossing poeder. Op sommige plekken was de inkt blijkbaar niet droog genoeg, bv op de rondjes, dus daar kwam ook wat glans. Dat kan allemaal. De vlinder vond ik wat bleek en deze ingekleurd met blauwe inkt. Nu was het een wat groot vlak dus met een stencil en babydoekje geprobeerd het iets te breken. Met oranje en blauwe versamark wat vlinders gestempeld. Op apart vel vlinders gestempeld en met geel gekleurd. Met grijs nog wat vlinders gestempeld op de kaart. Die niet gekleurd , de andere met gele inkt lichtjes gekleurd. 
Daarna de kaart in vieren gesneden en op geel en blauw papier geplakt. De uitgeknipte vlinders kregen een plekje op de kaart. Evenals wat glitters en strikje touw en tekst. 
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: bingo: Vlinders, geel en touw
De stemcils en stempels die ik gebruikt heb. De stencils zijn van Pronty, de vlinders van Coosa. De tekst is van Tim Holtz.
Ik vond het weer leuk om mee te doen. Het verrassendste vond ik het gebruik van embossing poeder op mixed media. 
Een fijne dag vandaag en tot ene volgende kaart.
Groet, Nelleke 








 

zaterdag 15 juni 2024

Story

Afgelopen maandag had ik een kletseldate bij GerJanne. We hadden afgesproken om met ink te werken. GerJanne had inkt en stencils klaargelegd beneden en ik had ook wat stempels meegenomen.
Dit is mijn eerste kaart die ik laat zien.
Met een boterhamzakje depte  ik blauwe, gele en oranje oxide inkt op de basis kaart. Daarop kwam een mooie stempel die ik op de beurs in Nijkerk kocht. Met zwarte inkt maakte ik extra cirkels. Ook maakte ik met witte structuurpasta en een stencil her en der rondjes. Die zie je wat minder want de structuurpasta neemt de kleur aan van de oxide inkt eronder. Rondom bewerkte ik met blauwe inkt. Thuis maakte ik de kaart af. Ik zocht een tekst van Tim Holtz bij. Met een ovalen stans stanst ik een ovale vorm uit. Daarna sneed  ik de kaart in vieren en plakte het geheel weer op een donkerblauwe basis kaart. De tekst kwam op de kaart en in mijn steentjesbak zocht ik blauwe en zilveren steentjes. 
Het was erg leuk om hier mee bezig te zijn en geweldig om de stempel eindelijk te gebruiken.
Challenges:
Een fijne dag vandaag!
Groetjes van Nelleke 








 

donderdag 13 juni 2024

Draaikaart

Al heel lang lag er een stans voor een draaibaarst te  wachten om te gebruiken. De eerste keer vond ik hem ietwat lastig, maar toen ik een filmpje bekeek viel dat eigenlijk wel mee. Er zijn wat beginnersfouten. Zo is het papier van de draaischijf  iets te dun. En liet ik de lijm onvoldoende drogen toen ik de halve cirkel uitstaandste. Daardoor verschoof het grijze en rode papier iets en wat lijm piepte weg. 
Maar al met al toch wel tevreden hoor. Het papier is van CE ook het schattige ijsbeertje hoorde daarbij.
I
In de uitsparing verschillende teksten gestempeld. Het was zeker leuk om te maken, en wil deze wel vaker gebruiken.
Vanmorgen weer lekker naar mijn kamer, wat kaarten van maandag afmaken.
Challenges:
Groet, Nelleke 




 

woensdag 12 juni 2024

Fleur op



Zondagavond zat ik een uurtje op mijn kamer om deze 2 kaartjes af te maken. Ik had al heel lang een stans van MD liggen om die te gebruiken. Het is al een wat oudere stans, en die verdient zeker een kans.
Dat zie je nu op deze 2 kaarten. Hij bestaat uit 2 delen en apart kwamen deze delen het mooiste uit. 
De basis is een roomwitte kaart. De buitenste rand gestanst en geembosd. Daarop kwam het lantaarnplantje van CE. Die kocht ik op de beurs omdat ik er weg van was. ( Bloemen he?) 
Daarvoor gebruikte ik groen en oranje. Een tekst van Karin Joan en wat kleine steentjes.
Challenges:
De witte binnenste rand kwam ook op een witte basiskaart. Wit op wit, ik vind dat wel mooi, het lijkt wel wat op kant. Daarop kwam een andere bloem en een klein vlindertje. Achteraf gezien had ik denk ik beter een ander takje kunnen gebruiken, maar toen zat het er al op. De tekst Gefeliciteerd en ook wat kleine steentjes.
Om hem net iets anders te maken heb ik 2 hoeken afgerond. 
Maandag hebben we een hele gezellige kletseldate gehad. Ik begon morgens en na de middag schoof Angelique van Angelique maakt, ook aan.
Zo bijzonder dat terwijl je elkaar eigenlijk niet kent toch samen bezig bent en praat  alsof we elkaar al heel lang kennen. We zijn de hele dag met inkt en stencils bezig geweest en dat laten we te zijner tijd wel zien.
Wij kijken terug op een geslaagde dag.
Tot donderdag dat ben ik er weer met een kerstkaart.
Groet, Nelleke 
 

maandag 10 juni 2024

Koekoeksklok

Deze kaart is voor een oud client van Wim, waar hij nog steeds contact mee heeft. Soms zoekt hij hem op op zijn werk op een zorgboerderij of sturen ze elkaar appjes en filmpjes. Heel leuk allemaal. 
Elk jaar maak ik voor hem een kaartje en stuur dit naar hem toe.
Zo ook deze kaart. Hij heeft iets met klokken en horloges, dus daarom gebruikte ik een koekoeksklok. De basis is een vakjes stans en daarin kwam het mooie design heren papier van MD. Veel gebruikt, het is al bijna op. 
Die koekoeksklok kocht ik 2e hands en daar kan ik best wel van genieten van dit soort koopjes. Zijn leeftijd kwam op de kaart evenals 2 vogeltjes. Die moesten er natuurlijk wel op, want als de klok slaat komt er en vogeltje tevoorschijn. Ik vind dat zelf ook supergaaf: een paar weken geleden waren we op het station in Hoofddorp in een stations verkooppunt en daar hing ook een koekoeksklok die juist ook even ging slaan. Geweldig!
Ik vond een  toepasselijke tekst en rechts wat radartjes uit de klok.
Er zijn nogal wat uitdagingen waar een herenkaart gevraagd wordt en daar wil ik met deze kaart aan meedoen.
Zometeen ga ik naar GerJanne voor een kletseldate. Na de middag schuif Angelique aan van Angelique maakt.Angelique maakt. Ze wilde graag eens naar het creatief cafe komen. Dat gaat niet lukken, want die hadden we vorige week. Maar aanschuiven bij onze kletseldate vandaag kon wel.Dit omdat ze deze week in Almelo is, wat meer in de buurt ligt.
Ik heb er ook ongelofelijk veel zin in. Naar mijn idee had ik afgelopen week ook te weinig gefreubeld, ook al heb ik zaterdag en zondag wel even naar mijn kamer kunnen gaan.
Groetjes en een fijne dag!
Nelleke 














zondag 9 juni 2024

Merci doosjes



Vorige week zaterdag maakte ik tijdens ons creatief café de basis voor deze doosjes. Afgelopen week maakte ik ze af. De basis zijn verschillende velletjes papier. Er zit een beetje glans op. Voor een kaart vind ik dat niet zo mooi, maar voor deze doosjes kan dit prima omdat je ze toch beplakt. De basis is verschillend, het designpapier hetzelfde.  Op de eerste 2 kwam een mooie bloem, boven aan een tekst en wat glittertjes. 
Hier is de basis helemaal hetzelfde, het witte papier en designpapier. Heel mooi designpapier welke ik een aantal jaren geleden van Marfien kreeg. Op het doosje kwam een mooie schoen in verschillende kleuren, en ook de tekst bovenaan is anders.
Ik maakte ook een heren variant. Het papier is al zo mooi van zich zelf dat daar maar weinig bij hoeft. Alleen bedankt en wat kleine vliegtuigjes en een paar kleine steentjes.
Van ander designpapier maakte ik nr. 7. De stans van het doosje komt van Ali en daar zit ook een bloemetje bij. Een stansjes op bovenin een gat te maken, welke ik niet gebruikte. Ik maakte de bloem in twee kleuren en achter de gaatjes kwam wit papier. 
De doosjes liggen nu in mijn verkoophuisje om verkocht te worden. Een klein kadootje om de meesters en juffen aan het einde van het schooljaar te verrassen.
Dank je wel ook voor alle leuke reacties op mijn kerstkaartjes van donderdag. Ik geniet ervan om die te lezen.
Een fijne zondag vandaag.
Groetjes Nelleke 

 

donderdag 6 juni 2024

Blokjes kaarten

Vandaag plaats ik 3 kaartjes. De achtergrondjes zijn gemaakt van restjes papier waar ik al eerder kaarten van gemaakt heb en laten zien. Het zijn 10x10 cm kaartjes geworden, een mooi formaat vind ik zelf. De vierkantjes plakte ik op grijsblauw papier en later op een wit kaartje. Daarop kwam een grote witte sneeuwvlok met mini poinsettia. De tekst JOY en wat kleine sterretjes 
Voor deze kaart is de ronde vakjesstans gebruikt. Gemat op lichtblauw en rood papier. En daarna weer op grijsblauw papier en dit alles kwam op een witte basiskaart. De blokjes zijn van verschillende restjes. Daarop kwam een sneeuwvlok in 2 kleuren en ook weer JOY en wat sterretjes. 
Hier de vierkante blokjesstans gebruikt met verschillende restjes designpapier. Dit kwam op lichtblauw papier wat weer op een basiskaart kwam. Uit een bijpassend plaatje de lantaarn geknipt en verhoogd opgeplakt. Belletjes gestanst en rondje tekststempels gebruikt. Alle restjes van dat papier zijn nu op, alleen nog wat plaatjes die op andere kaarten verwerkt heb. 
Challenges:
Een fijne dag vandaag, groetjes, Nelleke 




 

woensdag 5 juni 2024

Sketch en huisdier

Een nieuwe uitdaging van de Egel de Egel vandaag: Gebruik een sketch met een huisdier. Ik wilde een plaatje gebruiken en daar heb ik een tijd naar gezocht. Ik vond een plaatje van een koe, maar dat is een hobby dier en dat bedoelen we niet.
Gelukkig vond ik dit plaatje van de hond, het blokje uit Denemarken staat er heel goed bij, en het kaartje was toen al heel snel gemaakt. Ik ben langer aan het zoeken geweest . 😀😄😅
Ik heb de sketch gedraaid zoals jullie zien. Het plaatje is gemat op donkerblauw papier. Kraft pijltjes komen boven het plaatje uit. Links onder 3 kleine rondjes van kraft. 
Ik hoop dat ik met deze kaart jullie kan inspireren om ook mee te doen.
Afgelopen zaterdag hebben we een gezellige middag gehad. IK had binnen alles klaar gezet, maar 20 minuten van te voren piepte het zonnetje er door en heb ik alles buiten gezet.
Met z'n zessen hebben we heerlijk onder het afdak gezeten en lekker gefreubeld.
Ik maakte doosjes voor Merci Chocolaadjes en die heb ik maandag afgemaakt. Die laat ik binnenkort wel zien.
Challenges:
Een fijne dag vandaag en tot morgen dan ben ik er weer met een kaart.
Groet, Nelleke 

zaterdag 1 juni 2024

Found

Zoals beloofd ben ik er vandaag weer met een kaart.
Afgelopen maandag gaf Monique een live  op facebook over Pronty materiaal. Toen ik zag wat ze ging doen, heb ik snel wat spullen er gepakt om gelijk mee te doen. Ik merkte dat dit heel goed werkt, het blijft dan veel beter hangen.
Allereerst bracht ze met een gefrommeld broodzakje inkt aan op het papier. Inkt op de plaat, sprayen en deppen met het plastic zakje. Drogen en daarna de volgende kleur gebruiken. Ik gebruikte de kleuren: Fossilized Amber, Spiced marmelade en worm lipstick.
Daarna ging ze stempelen met een stencil. Dat deed ik met cracked pistache. Je ziet wel de kleur maar geen vorm.
De cirkels met aged mahonie zie je wel veel duidelijker. Het stemepelen met een stencil ging goed. Met een stencil maakte ik bladeren met walnut stain. De tekst rondom is van Coosa. Ik gebruikte de inktspray van CE om mee te spetteren. De houten vlinders bewerkte ik met wow lime chrunch embossingpoeder. De grote tekst is van Tim Holtz.
Tot slot matte ik de kaart op olijfgroen papier en zocht ik er glittertjes bij.
Ik vond het heel leuk om gelijk mee te doen. De kleuren vind ik nog wel wat aan de lichte kant. Ik had beter de vlinders kunnen inkten en daarna clear embossing poeder gebruiken.
Zoiets is zeker voor herhaling vatbaar.
Dank je wel Monique voor de mooie uitleg!
Vanmiddag weer creatief cafe. Ik hoop stiekem dat we vanmiddag onder het afdak kunnen zitten. Sinds vorige week heb ik daar een grote tafel staan: opgehaald van de weggeefhoek. Daarover heen ligt een vrolijk geel/wit gestipt kleed. Zo fijn en zo blij met deze ruime tafel!
Groetjes en een fijne dag.
Nelleke