Mijn lijst met blogs

maandag 20 maart 2023

Ronde kaart bij de Egel

We feesten vandaag weer door, vandaag zijn Thomas en Jelle jarig. Jelle en zijn vaders verjaardag  vierden we gisteren.
Vandaag is Thomas jarig, hij is een dagje thuis en na het eten vanavond brengen wij hem weer terug. Ik vroeg wat hij wilde eten: bami of pannenkoeken, nou hij koos voor het laatste. Dus vanavond gaan we pannenkoeken eten. Zoals jullie lezen laten we alles doorgaan, wel ben ik voorzichtig met zoenen en handen schudden.
Zaterdag komen zijn broers en zussen en gaan we samen eten. Daar geniet hij het meeste van, zo met z'n allen rond de tafel. Nog een verrassing wat het eten wordt.
Dank jullie wel ook voor de leuke reacties op mijn uitdaging met Daphne. Ik heb ervan genoten.
Het kaartje wat ik voor hem maakte vind je hier. Dat was voor een uitdaging van de Egel een maandje gelden. 
Vandaag begint er weer een nieuwe uitdaging bij de Egel.
We willen ronde kaarten zien met het thema voorjaar. 
Dit is mijn voorbeeld kaart en o o o wat heb ik mij vergist. Op de beurs een paar weken geleden kreeg ik bij boekenvoordeel een mooi vel geel gestipt papier bij de stempeltjes die ik kocht. Ik dacht leuk die gebruik ik voor deze uitdaging. Daarvoor gebruikte ik de ronde vakken stans van MD.
Vol goeie moed begon ik te stansen. Meestal maak ik dan meerder basiskaarten tegelijk zodat je dan niets hoeft weg te gooien Dus ik stanste 1x kraft, 1x wit en 1x stippelpapier. Ik had de 4e laag, de vakjes niet gezien, die zag ik pas later. Ook zag ik na het stansen dat de stans niet recht op het stippelpapier had gelegen. Alle vakjes met stippen waren zo scheef als wat. Zo zonde van het mooie papier.😓 Na een paar dagen mij weer bijeengeraapt en verder gegaan met de kaarten. Ik besloot hier geel geruit papier van SL over heen te leggen als 4e laag. Ik vond een mooi voorjaarsplaatje van MD. De stans is van NS. Toen ik hem proef stanste zag ik dat het een tulpenrand was. Daarbij kwam de grote daisy, een tekst en wat glitters en een houten vlinder.
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: vlakkenkaart

Voor deze kaart heb ik gestipt papier gebruikt van SL. Het papier natuurlijk wel recht gelegd. Van MD vond ik een mooi plaatje met tulpen. Met de tulpenrand in het roze paste dat er precies bij. Ook stanste ik 2 tulpen van MD uit, emboste die en kleurde deze een tint donkerder roze. Een tekst vond ik nog in het tekstenbakje en er kwamen nog wat glitters op.
challenges:
Hobbyshop Veldmaat: gebruik tulpen

Van deze kaart weet ik niet wat ik ervan moet denken. Natuurlijk wordt deze verstuurd, maar is niet mijn favoriet. Voor de 4e laag gebruikte ik bloemen papier uit een blok van JOY. Het mooie bloemenplaatje is van MD, die wilde ik graag vierkant laten. Ik gebruikte een gekregen stans van de Action, en daar zit nou mijn punt. Ik weet niet wat ik ervan vind. Eigenlijk zou ik hem zelf niet gauw kopen, maar als je iets krijgt wil je het ook gebruiken. Paars gebruikt voor wat contrast. Congrats is daarom 3x gestanst.
Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat jullie met zo'n stans doen. Laat je alles 1 kleur of stans je hem wit uit en kleur je hem dat of.... 
ik ben benieuwd naar jullie reacties.
En ik.... ik ben toch blij dat ik deze kaarten afgemaakt heb, na de valse start.
Groet, en tot een volgende kaart.
Nelleke 

21 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

die is leuk geworden ! mooi gemaakt
grtjs,martina

Daphne zei

Nou nou nou, wat een instiratie zeg.
Heel leuk om te lezen.
Oooooh nee, dat zou mij ook kunnen gebeuren, dat ik een fout maak een daarbij ook nog eens scheef stans. Zo jammer.
Maar, inderdaad, je bent door gegaan en dat is goed want je maakte 3 mooie kaarten!
Ik doe dat ook trouwens, ik heb zo'n 4kante stans en als ik die gebruik maak ik ook meteen meer kaarten zodat ik alles kan gebruiken.
De laatste, tja, dat is ook niet mijn favoriet. Ik denk ten eerste dat de randjes, in kraft, al te "hard" zijn bij de pastel kleurtjes van de rest vd kaart.
En je hebt een vierkante stans gebruikt die je eigenlijk zelf al niet zou kopen, dat maakt het lastig om het te gebruiken en daar dan iets mee te doen. Het lijkt ook of het iets schreef zit trouwens, of komt dat die het randje wat niet symmetrisch is? Ik vind het wel een hele mooie stans, probeer het eens op een 4kante kaart.
Gefeliciteerd met Thomas e, maak er een mooie dag van, pannenkoeken, lekker!!!!

Caroline Cards zei

Mooie gezellige kaarten heb je gemaakt.
Groetjes, Caroline

Irene zei

Jeetje 3 vliegen in één klap, dat heb ik echt nog nóóit gedaan maar is bij deze stans wel een goed idee! De eerste 2 zijn beeldig, de onderste ben ik ook niet kapot van: leuke stans maar niét bij deze ronde kaart dus Daphne's tip werkt vast beter!
Mmmm pannenkoeken dus vanavond, smullen en het weekend een bomvol gezellig huis met hopelijk een vader die weer helemaal is opgeknapt!
XxIrene

Anita van Deur zei

Leuke kaarten, denk ook dat de laatste stans leuker staat op een vierkante kaart.
Gefeliciteerd met de jarige Thomas hij gaat genieten van de pannenkoeken. Fijne dag samen

Angélique zei

Mooie kaarten, vooral de eerste twee. Wat betreft de laatste kaart, ik sluit mij aan bij wat de anderenzeggen: de vierkante stans zal beter staan op een vierkante of rechthoekige kaart.
Fijne verjaardag van Thomas vandaag, nogmaals gefeliciteerd.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een drietal ronde kaarten met voorjaarsbloemen en allemaal heel verschillend, knap Nelleke. Ik vind de eerste het mooist en van de laatste ben ik ook niet echt weg. Op zich vind ik de vierkante stans wel mooi maar ik zou hem denk ik in het wit gebruiken met hier en daar een plaksteentje in het hart van de bloemetjes en eerder op een langwerpige/ vierkante kaart. Gefeliciteerd met de jarigen en smakelijk eten, lekker pannenkoeken.
Lieve groetjes Miranda

stoeienmetstempels.nl zei

prachtige ronde kaarten, ik heb zelf geen vakjes stansen, zou dus ook niet weten hoe het werkt.
bij de laatste kaart: je hebt een ronde kaart en dan een vierkante stans er weer op.. misschien is dát het wat je er aan ziet.
gr alma

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
fijn dat het allemaal door kon gaan! En eind van de week nog een feestje voor Thomas.
Je kaarten... tja, ik weet ook niet wat het is, maar wat de onderste betreft heeft Caroline gelijk denk ik. Zo'n vierkante stans op de ronde zou ik ook niet snel doen...dan is het voorbeeld voor de Egel echt veel beter.

Nancy zei

Hey Nelleke,
Het werden toch wel 3 leuke lentekaarten!
Liefs,
Nancy

Marja zei

Gefeliciteerd met de jarige.
Je hebt een mooie serie ronde kaarten gemaakt!
Groetjes Marja.

Hermien zei

Een mooie serie van 3 prachtige voorjaarskaartjes.
Nog van harte met al de jarige.

Groetjes Hermien

Darlene zei

Me again ... love these ... just beautiful! Thanks so much for joining in the fun at our Four Seasons Challenge! Good Luck and we hope you’ll come back again soon.

Darlene
FOUR SEASONS CHALLENGE
DAR’S CRAFTY CREATIONS
Triple B ... OUR NEW CHALLENGE BLOG which is all about butterflies, birds & blooms.

Anoniem zei

Mooie serie maakte je Nelleke…het heeft je heel wat moeite gekost lees ik. Soms heb je twijfels, heb ik ook hoor maar wat betreft de laatste zou ik nooit een vierkante stans op een ronde kaart combineren, ik denk dat dat het is maar verder prima hoor!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een leuke serie kaartjes heb je gemaakt Nelleke. De ronde kaart met vakjes, je kan er veel op kwijt. Het zijn mooie voorjaarskaartjes geworden. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Thomas. Bedankt dat je meedoet bij K&K. Groetjes Ingrid

Caroline zei

Wat een fleurige kaartjes!
Leuk dat je weer meedoet met onze challenge, dank je wel!
Groetjes Caroline Dt 2Sistersontheblog

Aimeslee Winans zei

Thanks for playing in the Beautiful Blossoms Challenge. Your creations are gorgeous and we hope to see you again! XOX, Aimeslee DT

Conley Tiffany zei

Ik zag opmerkingen van mensen die hun lening al van meneer Pedro hadden gekregen en ik besloot om onder hun aanbevelingen een aanvraag in te dienen. Slechts 5 dagen later bevestigde ik mijn lening op mijn bankrekening, een totaalbedrag van $ 850.000,00 waar ik om vroeg. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte leningverstrekker nodig heeft om via hun e-mail een aanvraag in te dienen: pedroloanss@gmail.com. Ik ben nu blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om vroeg.

Nicolette zei

Ze zijn alle 3 erg mooi geworden.
Leuk dat je meedoet bij 2Sistersontheblog.
Groetjes Nicolette DT

Donna Ellis zei

Gorgeous cards, Nelleke! Your personal touches, layers and soft colors are breathtaking! Thank you for sharing your love of all things flowers at the Beautiful Blossoms Challenge. Looking forward to seeing you again!
Happy Crafting Hugs,
Donna
{Creative Smiles - my little crafting world}

Helen zei

Beautiful - love all the dies you've used.

Thanks for joining us at the Beautiful Blossoms Challenge.

Helen x
DT