Mijn lijst met blogs

donderdag 4 juli 2024

Sketch


Vorig jaar zomer tijdens de vakantie had ik mijn borduurspullen meegenomen om op de camping  te borduren. Dat was best fijn om hier mee bezig te zijn. Alle uit gestanste modellen had ik toen geborduurd.
Ze lagen er nog steeds om afgemaakt te worden. Een deel heb ik van de week gebruikt voor wat kaarten. Hier zie je de eerste 2.
Toen ik aan het borduren was, dacht ik dat het papier van MD hier goed bij zou passen en dat was ook zo. Ik gebruikte de sketch van 52 weeks, al was dit wel een beetje puzzelen. De borduurwerkjes zijn toch wel wat groter dan ik had gedacht. Daarom is de eerste kaart vierkant geworden.  Het spreekt verder voor zich. De kaart was klaar, toen ik in de gaten kreeg dat ik op de punt ook iets moest doen volgens de sketch. Oei, een lastige. Dit heb ik opgelost door ienemienie pareltjes te plakken. 
Challenges:
Met deze kaart was ik eerst begonnen voor de geborduurde bal, die bal was echter te groot. Op de eerste kaart is de punt wat groter. Deze geborduurde boom stond niet mooi op de punt. Daarom deze onderop de kaart geplakt en de tekst daarboven. De boom kreeg een zilveren ster, met wat zilveren sterretjes her en der.
Het was even een gepuzzel, maar uiteindelijk wel blij met het resultaat. 
Dat gepuzzel deed ik dinsdagmorgen. Middags moesten we met Thomas op pad,en de ochtend was kort. Ik had mijn duster aangedaan toen we gingen ontbijten. Na het eten dacht ik: ik ga even naar mijn kamertje, en ben een tijd bezig geweest in mijn duster, terwijl het buiten regende.
En dat was heerlijk, ( vooral als het buiten slecht is) zoeken, stansen, klaarleggen, en avonds plakken.
Een fijne dag vandaag.
Groet, Nelleke

 

woensdag 3 juli 2024

Paardebloemen

2 zomaar kaartjes die toevallig zijn ontstaan. Bij de eerste was ik bezig om een draaikaart te maken, dit mislukte, maar ik kon er nog wel een 10 x10 kaartje van maken.
Het papier is van SU, dat kwam ik toevallig tegen. Daarop kwamen de paardenbloemen van Joy! die ik op de beurs in Nijkerk kocht. Bloemen, kun je niet genoeg hebben, ik hou er zo van. Wat glittertjes en algemene tekst. De gele bloemen steken mooi af bij het blauw.
Ook van deze is het papier van SU. De basis is een kaartje met tekst. Daar maakte ik nog een golvenrand bij. Een steren  zijn van toepassing op de tekst. Deze is al gelijk verstuurd naar iemand die wel een steuntje kan gebruiken. 
Vandaag een heerlijk rommeldagje in huis. Wat opruimen, rommelen en even freubelen.
Tot morgen voor de wekelijkse kerstkaart.
Groet, Nelleke 

 

dinsdag 2 juli 2024

70 van harte gefeliciteerd

Het was zondag leuk bij onze jongste dochter en haar vriend. De tuin is bijna klaar, maar al wel zover dat ze daar al van kunnen genieten. Ze vertelde nog dat ze zo blij was dat ze met het warme weer niet meer in hun warme appartement hoefden te zijn.  De komende weken wordt de laatste hand daaraan gelegd. 
Een kaartje waarvan ik de basis tijdens onze kletseldate met GerJanne en Angelique maakte. Wat ik allemaal gedaan heb weet ik niet meer, wel dat ik heel veel lagen inkt en stencils heb gebruikt. Ik gebruikt oa de zonnestralen stencil, als je goed kijkt zie je vaag de stralen, maar dat was zo intens dat ik daarover weer andere stencils gebruikt heb, net zolang dat het naar mijn zin was. Daarna met zwart bloemen gestempeld en en her en der takjes. De bloemen met dikke bleek bewerkt., daarmee ook wat cirkels gezet. Ook de randen met witte bleek gedaan. Het verrassende was, dat er toen blauw bij te voorschijn kwam...Toch een chemische reactie denk ik.  Dit opgelost door met dezelfde kleur blauwe inkt her en der wat dotjes te zetten. Thuis stempelde ik 2x 70, omdat deze voor een vriendin was, die 70 is geworden. De tekst is van Pronty.
Tot slot wat blauwe sequens om in de blauwe sfeer te blijven.
Challenges 
 Craft Rocket Challenges: geen designpapier"Just Us Girls" Challenge (justusgirlschallenge.blogspot.com): gebruik stencils
Geniet weer van de dag, tot een volgende kaart.
Groet, Nelleke