Mijn lijst met blogs

donderdag 9 april 2020

Minikraaltjes voor de kerst

Zoals de meeste lezers wel weten kunnen we al ruim 3 weken niet naar Thomas. Dat is best wel lastig voor hem en voor ons. Verjaardagen vieren we met facetimen. Overdag hebben ze een programma dat de structuur er in blijft. Ze hebben het goed met elkaar, zo mooi om de nieuwsbrieven te zien die we elke dag krijgen. Dat is een hele geruststelling.
Daarmee houdt het voor ons niet op. Je denkt mee wat ze nog kunnen doen en je kijkt thuis wat er nog allemaal staat. Dat zetten we dan bij de voordeur neer en appen dat er wat staat. Ik laat mij niet zien en ga niet zwaaien dat maakt het voor ons allen maar lastiger.
Zo bedacht ik 2 weken geleden dat we nog strijkkralen van Thomas hadden staan. Dit deed hij thuis eigenlijk niet meer. Dit mede doordat hij een bewegingsstoornis heeft en trilt.
Maar hij begon er toch aan en het eerste werkje heeft hij al klaar! Als de begeleiding zegt dat het tijd is om om te kleden, gaat hij met zijn kralen bezig. Haha.
Ik was zo blij dat hij dit weer opgepakt heeft en was aan het kijken wat er thuis zoal lag.
Al kijkende kwam ik deze tegen en dacht eens kijken of dit voor een kerstkaart kan. Dit is dan het resultaat geworden. Daar maakte ik ook nog een bijpassende envelop bij: use your stuff.
Ik moet er wel bij vermeden dat Lieke, toen ze klein was, deze ster heeft waarschijnlijk heeft gemaakt. Ik weet natuurlijk al wel naar wie ik deze ga sturen.
Of ik hem nou echt mooi vind, weet ik eigenlijk niet, het was leuk om dit eens uit te proberen. De blijdschap overheerste op dat moment.
Challenges:
Christmas 24 challenge: sketch 007
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart
CHCC: alles mag
The hollyand ivychristmaschallenge: alles mag
Merry little christmaschallenge: alles mag 69
Groet en doe voorzichtig.
Nelleke22 opmerkingen:

Annerieke zei

Wat een verrassend leuk effect met de strijkkralen Nelleke, leuke kaart! Kan me voorstellen dat het lastig is voor jullie, het valt niet mee, hou je haaks hoor!

lenywim35 zei

Heel leuk effect zo. Fijn dat Thomas en de anderen veel te doen hebben. Valt niet mee voor hen. Ik heb van de weekeen blog zitten maken over onze eerste kampeervakantie in het buitenland. Fotoos is niks Zijn fotoos door mij gemaakt van andere fotoos. Maar ik moet ook zoeke om wat te doen te hebben. Wilde gaa fietsen, maar ikdurf het niet meer. t is op de fietspaden zo druk. grts leny en succesen hou t gezond.

Annemarie en Merit zei

wat een mooie blogpost om te lezen, leef met je mee.
En wat een gave kaart heb jij ermee gemaakt, heerlijk dat je zo.n blij gevoel bij het maken had, daar gaat het toch om.
En de ontvanger zal hier reuze mee in zijn nopjes zijn.
Gezellig dat je er bij bent met een wekelijkse kerstkaart.
Liefs Annemarie en merit DT52WTC.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat mooi om te lezen hoe deze kaart tot stand is gekomen Nelleke. En wat leuk dat je er zelf zo blij van werd. Gaaf dat Thomas ook de kralen weer ontdekt heeft en een hele geruststelling dat je ziet dat ze het gezellig hebben met elkaar.
Lieve groetjes Miranda

Anita van Deur zei

Ik lees je bericht Nelleke,mooi en tegelijk ook moeilijk voor jullie. De kerstkaart is toch een speciale kaart geworden hij is echt mooi,
Gefeliciteerd met je toppertje!
Groetjes, Anita

Caroline zei

Wat leuk om allemaal te lezen! En wat een leuke kerstkaart heb je zo gemaakt! Dat deden onze kinderen vroeger ook vaak, vond ik zelf stiekem ook leuk haha.
Groetjes Caroline

eva zei

So nice card. Good idea with beads.
Thanks for playing with Christmas24.

Nancy Soetaert zei

moeilijk voor jullie en zeker ook voor Thomas denk ik die social distance!
leuk met die strijkparels!
groetjes
Nancy 52WTC

Jantine zei

Leuk kleurrijk geheel, zo met die kralenster, Nelleke.
En ja, het is moeilijk he, die sociale onthouding. Veel sterkte.
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Ans Gilbert zei

Wat gaaf om deze ster op een kerstkaart te gebruiken, heel speciaal zo. Echt moeilijk om Thomas al zo lang niet meer te mogen zien of spreken,
Fijne paasdagen
Ansx

Diny zei

Wat een verhaal Nelleke....heel verdrietig om je zoon zo lang niet te kunnen zien.
Dan is dit wel heel speciaal....je kaartje is met een mooi gevoel gemaakt.
Groetjes en hou je goed,
Diny

Enny zei

Oh, zo mooi, die ster, en wat leuk, dat Thomas er terug plezier mee heeft ! Ja, het zijn speciaal voor jullie moeilijke tijden, hopelijk geraken we er vlug door, en kunnen jullie Thomas dan ook weer zien. Veel moed nog, en, ondanks alles, fijne Paasdagen ! Enny

Marfien zei

wat leuk om deze weer te gebruiken, onze kinderen heb er ook veel figuurtjes mee gemaakt, goed dat Thomas het weer oppakt

Rosina zei

Heel mooi dit kaartje Nelleke...en zeker met die strijkkralen ster erop...geeft er een speciaal dimensie aan...en zeker verdrietig dat jullie Thomas niet kunnen zien...Je verstand zegt nee... maar je hart wil heel anders...
ook nog gefeliciteerd met je gedeelde 1e plaats bij de sketch challenge...zo leuk voor je....geniet ervan...

groetjes Rosina
DT 52 WTC

GerJanne zei

Het goede woord vind ik er niet voor, maar het is wel een heel bijzondere kaart! En dan past mooi niet echt, het is meer dan dat.
Zo fijn dat het goed gaat met Thomas. ZO'n geruststelling!

Kaartenkraam zei

Harstikke leuk die ster op de kerstkaart! Heel origineel om dit op een kaar te gebruiken, leuk gedaan.
Tja het is een nare tijd en ik begrijp dat het voor jullie extra moeilijk is nu je Thomas niet kunt bezoeken en andersom. Fijn dat het goed met hem gaat en je weet dat hij op een goede plek zit, maar toch

groetjes van Ank

martina's kaartjes zei

een leuke, kleurrijke kaart heb je gemaakt, geslaagd
grts, martina

Ellen zei

Super sneu en verdrietig wel dat jullie Thomas zo lang niet mogen zien...heel moeilijk hoor! Het kaartje en je verhaal zijn bijzonder!
Ik wens jullie fijne Paasdagen en ook sterkte in deze moeilijke tijd!
Groetjes Ellen

Daphne zei

Het is een heel mooi vrolijk effect!!
Het past vooral goed bij oud en nieuw vind ik, door de vrolijke kleurtjes.
Bewaar het en gewoon opsturen. Ik snap wat je bedoeld met of je het mooi vind, maar juist het verhaal achter deze kaart maakt het prachtig.
Wat een nare tijd!! Voor jullie allemaal zo zwaar.
Ik hoor in mijn winkel ook steeds meer van dit soort verhalen, het is niet uit te leggen, voor ons zelf al niet, laat staan voor zorg mensen.
Doe je goed om jezelf niet te laten zien, daar wordt het ingewikkeld van, voor iedereen.
Blijf maar mee denken én mee lezen, fijn dat ze elke dag een up date sturen!!

sue t. zei

That sure looks like it was a lot of work!! Clever! Thanks for playing along at Christmas 24!!

Desiree Kosters zei

Leuk hè, mijn kinderen zijn in de kerstvakantie ook altijd bloed fanatiek met strijkkralen. De jongens maken hele kersttaferelen, en de meisjes houden het wat kleiner. Maar weggooien is verboden. Wat doe je dan.. Precies kerstkaartjes. Afgelopen najaar de strijkkralen sterren gebruikt. En wat een leuke resultaten en reacties. Geweldig gewoon. En nu heb ik er weer een heleboel figuren liggen. Dus..... Jawel we blijven aan. De gang.

MagsB zei

Oh this is such a fun card, Nelleke! I love the iron-on beads, what a fabulous idea! Thanks for joining in at The Holly and Ivy Christmas Challenge.

love Mags B x