Mijn lijst met blogs

donderdag 27 augustus 2020

Doorkijkje



Dinsdagmorgen zag ik een hele leuke uitdaging bij de liftchallenge. Aangezien ik dinsdagmiddag niet veel kon helpen met slopen ben ik mijn hobbykamer ingedoken. Wim haalde een heel oud plafond weg en dat gaf enorm veel stof, niet normaal meer, ik kon er niet zijn.
Dus heerlijk in mijn hobbykamer gezeten en deze kaart met doorkijkje gemaakt. Het is echt een leuk model, niet groot, uit 1 A-4 vel kun je 2 kaartjes maken. Nadat de basis klaar was heb ik designpapier erbij gezocht en met een ronde stans dit dubbel gestanst. Tussen basiskaart en designpapier kwam een stuk plastic folie. Dit alles geplakt. Het stalletje van MD gestanst, de schaapjes eraf geknipt en op het folie geplakt. Daarop wat gras (stro) en een ring van kraft erover heen. Daarop de schaapjes weer en en paar sterren. In de binnenkant plakte ik sterrenpapier en een stukje kraft. Daarvoor een banner en een paar bloemen, Fijne kerst met doorzichtig embossingpoeder bewerkt, maar dat zie je niet goed. Aan weerszijden een paar bloementjes. Ik ben nog begonnen aan een 2e en maak ik een andere keer af.
Challenges:
Liftchallenge: maak een easelkaart met een doorkijkje
52 weeks to christmas: wekelijkse kaart
CHCC: alles mag, optie gebruik embossing
Marianne design challengeblog: maak een kerstkaart
EC0151, PK9164, COL1323, CR1356, LR0360 en kerststal MD
Mijn hobbyhonk: meer dan 1 vouw.
Hier zie je de easelkaart iets beter.
Nog even over de verbouwing waar we nu in zitten. Vinden jullie het niet interessant dan sla je het maar over. 
38 jaar geleden kochten we een oude (1759/1865) boerderij. Jong en idealistisch waren we. We wilden een boerderij beginnen, maar dat was uiteindelijk niet haalbaar. Wel hebben we jaren een schuur met varkens gehad, maar daar zijn wij 11 jaar geleden mee gestopt. Wim had hier altijd gewoon een baan bij en is in mei met pensioen gegaan. We hebben in de jaren  veel verbouwd. Zo hebben we 25 jaar geleden het achterhuis (1865) vernieuwd, ingekort en deze ruimte is bij het woonhuis aangekomen voor extra slaapkamers en berging en een brede gang waar we eten als iedereen thuis is. 
Het voorhuis (waarschijnlijk rond 1759)  bestond destijds uit een keuken en een kamer en daarachter een slaapkamer. Dat was in het geheel niet praktisch. De slaapkamer bleef, maar al gauw ging er een stuk muur uit naast de schoorsteen zodat het een woonkeuken met kamer was. 30 jaar geleden ging het andere stuk muur eruit en bleef de schoorsteen met 2 gaskachels  midden in de keuken en kamer staan. Al een hele tijd was de keuken en kamer aan vernieuwing toe, het kwam er niet van. Tot we afgelopen winter alle mogelijkheden gingen bekijken om deze ruimte grondig aan te pakken. Ook vooruitkijkend in de toekomst. Van het 1 kwam het ander. Al jaren vroegen we ons af of de schoorsteen weg kon, en of we er dan1 geheel van kunnen maken.  Dit omdat er in de schoorsteen steunbalken zitten. Met behulp van een nieuwe steunbalk is dit mogelijk, en het slopen is begonnen. Toen we er kwamen  wonen zaten er schrootjes aan het plafond, die hebben we destijds geschilderd, maar nu moest alles eruit. Het bleek dat in beide ruimtes 3 plafonds zaten die weg moesten. We zagen een plafond van kraal delen en een geel plafond met balken. Maar ook dat alles is er uit gegaan. We zagen dat de schoorteen destijds veel groter was geweest. Eerder vonden we ook al hele oude bruine tegeltjes. Er komt een mannetje om ongewenste diertjes te bestrijden en dan gaat stukje bij beetje de opbouw beginnen. Een stuk rieten dak wordt tegelijkertijd vernieuwd, de zijgevel komt wat hoger en tuindeuren naar buiten. Een hele grote wens van ons. Kortom deze ruimtes worden nu volledig gestript. Een hele klus waar wij het voorwerk doen en de aannemer de rest. We hebben echt zin in als het straks klaar is. Nu maar door het stof happen heen kijken. Gelukkig hebben we ruimte waar we goed kunnen zitten en kunnen koken. 
Zo weten jullie er wat meer van.
Als het lukt duik ik zo af en toe mijn hobbykamer in of plaats een kaartje wat klaar is. Volgende week ook weer aan het werk, de hele maand augustus was ik vrij. 
Groetjes, Nelleke.
 

25 opmerkingen:

Eri zei

Wat een prachtige kaart met het kerststalletje, heel leuk om er zo door te kijken. Veel succes met de verbouwing! En dank je wel voor elke keer je reacties op de kaarten van de Egel.
Groetjes, Eri

Jantine zei

Mooie kaart Nelleke, heel leuk met dat doorkijkje en de echt klassieke kerstvoorstelling. Ik hou er wel van!
En die verbouwing, dat is een flinke klus. Wel bijzonder als je in zo’n oude woning woont en van alles tegenkomt bij het slopen. Sterkte met het stof!
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
jij bent snel zeg, met de liftchallenge! En hij is heel gaaf. Mooi om die stans zo te gebruiken.
Leuk om het nog eens te lezen van jullie verbouwing en hoe alles gaandeweg steeds mooier is geworden. Ik ben zo benieuwd!! Kom je na volgende week een keer kletselen?

Anita van Deur zei

Mooie kaart, zo leuk het doorkijkje de stansjes zijn perfect hier voor.
Verbouwen is een hele klus, daarna is het genieten!
Fijne dag.

Creatiels zei

Mooi kaartje, dat doorkijkje maakt het leuk.
Wat een verhaal over jullie verbouwing, veel succes en geniet achteraf An het mooie resultaat.
Groetjes en fijn weekend
Els

Suzan zei

Prachtige kerstkaart Nelleke! Zo mooi gedaan!
Bedankt voor het meedoen met de kerst Challenge!
Groetjes Suzan
DT MD Challengeblog

Enny zei

Oh Nelleke, je kaart is prachtig ! En wat hebben jullie werk en stof, maar nadien zal alles prachtig zijn ! Veel succes ! Groetjes, Enny

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kerstkaart Nelleke, goed idee om hem met de liftchallenge te combineren. Het geeft een heel leuk effect dat kerststalletje met dat doorkijkje. Leuk om over deze mega-verbouwing te lezen. Je maakt toch zeker wel voor, tijdens en na foto's? Leuk om in een album te doen voor later.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda (dt 52 WTC)

Marfien zei

Een gaaf idee om de liftchallenge voor een echte kerstkaart te gebruiken, en ook nog in het blauw, helemaal top!
Hebben jullie nog geen verborgen schat gevonden? Of ga je nog iets doen met de tegeltjes?
Hopelijk gaat alles naar wens en hebben jullie een vlotte verbouwing

Diny zei

Wat een prachtig kaartje voor de liftchallenge Nelleke!
Jullie gaan er wel tegenaan met de verbouwing....het zal even duren....maar je hebt een nieuw huis als het klaar is....en dan genieten!
Groetjes Diny

Ellen zei

Hele mooie lift Nelleke...prachtig gedaan net het stalletje.
Leuk om te lezen wat jullie allemaal gaan doen, het is heel wat hoor...succes gewrichtsklachten.
Je vorige liftkaart is ook supermooi geworden in deze kleuren.
Fijn weekend alvast, groetjes Ellen

!neke zei

Mooie lift Nelleke !
Dat stalletje blijft altijd mooi op een kaart !
Groeten Ineke
DT 52WTC

Gerlinde zei

Wat een ontzettend mooie stijlvolle kerstkaart Nelleke!
Leuk dat je meedoet met onze challenge!
Groetjes Gerlinde
DT MD challenge blog

Henriët zei

Super mooi gedaan Nelleke. Grappig dat we beiden een kerstkaart maakten met dit modelletje maar wat zijn ze verschillend.
Jullie verbouwing klinkt als een flinke klus maar fijn als je er straks weer volop van kunt genieten.
Bedankt voor het meedoen bij MD.
Groetjes van Henriët
DT MD Challenge blog

Aniet zei

Mooie kerstkaart Nelleke, veel succes met de verbouwing,
leuk dat je meedoet met de challenge,
groetjes van Aniet
DT MD Challenge blog

Marjolein zei

Ja het is een leuke uitdaging! Ik had direct ook al wat ideetjes in mijn hoofd. Deze uitwerking is erg mooi.
Wat een klus zeg. En leuk hoe je de geschiedenis van het huis op deze manier beter leert kennen. Succes met de klus! Groeten Marjolein

Rosina zei

Heel mooi je kerstkaartje voor deze week Nelleke...wat een mooi easel modelletje en met dat doorkijkje met het kerststalletje erop..is super mooi gemaakt
En een hele klus wordt jullie verbouwing...ja aan een oude boerderij blijf je verbouwen...jullie pakken het nu wel grondig aan..Ook wij wonen op een oude boerderij...het is het ouderlijk huis van mijn man...dus woont er al 75 jaar en ik 50 jaar ;-))
wij hebben ook regelmatig alles al eens grondig aangepakt...Maar nu zal het niet veel meer gedaan worden...op een gegeven moment kunnen wij het niet meer goed onderhouden...en dan zal het verplicht verhuizen worden

Nicolette zei

Dat klinkt als eenenorme verbouwing. Maar als straks alles klaar is wat zal je dan gaan genieten. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe de oude situatie was, misschien door een keer een foto te plaatsten?
Je kaart s
Is erg mooi.
Groetjes Nicolette

Kaartenkraam zei

Ik benijd je niet met die enorme verbouwing maar als het straks klaar is zal het vast prachtig zijn en heel prettig om te wonen.
Je kaart is een beauty, heel mooi gedaan in mooie kleurtjes.

groetjes van Ank

Anita zei

Super leuke kaart Nelleke.
Dat is een gaaf modelletje ook.
Gezellig dat je meedoet met onze kerstchallenge.

Gr. Anita
MDblog

Wybrich zei

Prachtige kaart.
Dank je wel voor het meedoen
Gr Wybrich
DT MDchallenge blog
Dat is een hele klus Nelleke, de verbouwing. Succes!!

Angela zei

Heb dit modelletje al meer voorbij zien komen..... wat een schitterende doorkijk-easelkaart Nelleke. Erg leuke combinatie van vellum en stansen!
Wat ontzettend leuk om te lezen hoe jullie in de loop der jaren 'gesleuteld' hebben aan de boerderij. Dit is wel een héél grote klus; ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!
Heel veel succes.... en denk ook wel sterkte om sommige momenten!
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij MHH en heel veel succes!

Nicole Parmentier zei

Wat leuk dat je met deze prachtige easelkaart meedoet met onze DCL challenge. Ik houd van dit soort kerstkaarten. Op je verbouwing ben ik niet jaloers.. (blij dat onze uitbouw klaar is!) maar het wordt vast prachtig!

Cornelie zei

Mooie kaart! Prachtig hoe je de dessinpapiertjes bij elkaar hebt gezocht, heel veel sfeer geeft het en in combinatie met het Kraft, warm.
Mooie uitvoering en onwijs leuk dat je weer meedoet met de Liftchallenge!

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Mooi kaartje heb je gemaakt! Dankjewel voor het meedoen bij DCL!