Mijn lijst met blogs

zondag 23 augustus 2020

Driehoekjes in de lift

Hallo, daar ben ik dan eindelijk met mijn driehoekjeslift. Woensdagavond zat ik lekker buiten, nou ja lekker? Ik werd opgegeten door de muggen en was het zo zat dat ik een uurtje naar mijn kamertje ben gegaan. Daar lag al een week mijn driehoekjes te wachten om afgemaakt te worden. En riet dat opgeruimd moest worden. Door de wind van een bui van maandag was er riet naar binnen gewaaid omdat het raam op een kier stond. De stenen nok is van het dak gehaald en daar lag wat riet onder en dat waait overal naar toe. Dat is echt een nadeel van riet: schuine dakramen en restjes riet dat altijd een weg weet te vinden om binnen te komen. Verder niet hoor, we genieten zo van ons plekje waar we wonen!
Nu dan de driehoekjes kaart. Ik ben zeer vereerd dat Marianne mijn winnende liftkaart van 5 jaar geleden gebruikt heeft om te liften. Zie hier. Het blokje wat echt heel oud is, heb ik opgezocht en er zat warempel nog een stukje in van het designpapier wat ik destijds gebruikte. Die woensdagavond zag ik de sketchuitdaging van FMS, (449) en toen wist ik het wat ik moest doen. Ik was namelijk ook wat vast gelopen. Dat kaartje was dan ook zo klaar. De sketch vrij letterlijk gevolgd.
 Daarna ben ik verder gegaan met deze kaart. De driehoekjes had ik al allemaal gestanst en toen heb ik ze een plek op de kaart gegeven. Sommige driehoekjes zijn gevuld. Andere weer niet. Ook weer hele smalle reepjes gebruikt. De voorkant van de kaart gemat op wit papier, de achterkant was namelijk iets nat geworden en was gaan bobbelen.
Nu dan tijd om te plaatsen en nu ook betere foto's als van de week.
Vandaag hebben we een rustdag. We hebben in ons leven al heel wat verbouwingen gehad. Tijdens een grote klus 25 jaar geleden zeiden vrienden van ons dat we nog zo druk konden zijn maar dat we de zondag in ere moeten houden. Gek he, zoiets vergeet je nooit meer. 
Vandaag ook even lekker met een muziekje naar mijn hobbykamer en denk ik even naar Thomas. 
Groetjes, Nelleke 

12 opmerkingen:

Henriët zei

Mooie, minimalistische kaarten Nelleke. Maar toch erg mooi door de kleuren die je tegen het zwart gebruikt hebt.
Net even een stukje terug gelezen op je blog want ik liep behoorlijk achter (druk met school en veel te warm om te bloggen....). Klinkt als een grote verbouwing die jullie voor de boeg hebben. Maar daarna wel weer fijn als alles helemaal naar wens is.
Groetjes van Henriët

Anita van Deur zei

Ontzettend leuk Nelleke je kaarten!
Groetjes, Anita

Marfien zei

Wat een leuke kaartjes zijn het geworden, grappig dat je nog een velletje van het papier overhad.
Zat zojuist met een kerstkaart van jouw in mijn handen en de voorkantjes van nog wat liturgieën die je eens stuurde, ben een heleboel kaartjes aan het verbouwen, morgen verder want nu is het te donker . . .

Marijke zei

Twee mooie kaartjes en lijkt me inderdaad heel moeilijk iets met die driehoekjes te doen! Heel mooi opgelost! Jullie zijn goed bezig met de verbouwing, soms moet er wel wat gebeuren. wij moeten ook wel wat doen maar gaan eerst maar met vakantie en dan de keuken renoveren. Ik wens je veel succes en groetjes Marijke.

GerJanne zei

Dat heb je mooi gedaan met je eigen lift van je eigen lift...Super gedaan. Sowieso belangrijk een rustdag per week te nemen. Met onregelmatig werk kan dat ook de maandag zijn ;-)

Danielle zei

Mooie kaartjes laat je zien! Slim om een rustdag te houden, dat maakt het iets beter te doen zo’n verbouwing...

bolletjelucky.blogspot.com zei

Gaaf met die zwarte achtergronden Nelleke, daar komen de kleurige driehoekjes heel mooi tegen uit. Ik neem een rustdag als ik voel dat ik hem nodig heb, vandaag dus hihi.
Lieve groetjes Miranda

Ellen zei

Wat een prachtige kaarten maakte je Nelleke...super die kleuren op de zwarte achtergrond, echt gaaf hoor en heel sprekend. Heel goed om een rustdag aan te houden want dat heb je nodig hoor.
Dankjewel voor je lieve reactie op mijn blog, leuk om te lezen en zeker als dagafsluiter want ik ging al slapen toen ik jouw berichtje binnen zag komen. Mijn gedachten gingen ook nog even door onze grote verbouwing...hoe dat allemaal ging.
Het was vast nog even gezellig bij Thomas...ik merkte gister wat het met me deed om na al die maanden de kinderen bij elkaar om me heen te hebben...heel fijn.
Fijne dag Gewenst, groetjes Ellen

Doris knippenenplakken zei

Wat een super mooie kaarten Nelleke!Heel mooi op de zwarte ondergrond en de kleuren driehoekjes tof gedaan.
Groetjes Doris

Femminde zei

Oh wat leuk al die driehoeken!! En ja altijd goed om rustdag te houden. Heeft een mens gewoon nodig.
Fijn dat je nog even bij Thomas was.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Narelle Farrugia zei

Wonderful cards! I just love the colours you've used - they're really modern and striking. Thanks for joining us at FMS this week!

Gerrina zei

Ik vind zo'n grafisch design echt gaaf! Mooi ook dat je een keer een zwarte achtergrond hebt gebruikt! Groetjes, Gerrina