Mijn lijst met blogs

vrijdag 20 mei 2022

Hollandser kan het nietWat hebben we gisteren een regen en wind gehad, er viel in korte tijd 35 mm. Het ging zo hard dat we in een slaapkamer boven, lekkage hadden bij een schuin raam. Wim heeft alles nagekeken en kan niet ontdekken hoe dit kon. De regen en wind zijn waarschijnlijk ergen tussendoor geslagen, maar het was ook heel uitzonderlijk hoe hard het ging. Ook vandaag wordt er weer van alles verwacht, dat wordt nog wat vanmiddag. Ik heb mijn afscheid feestje vanmiddag van mijn meest dierbare collega's. Het is op Bussloo in een strandtent en we zouden een rondje Bussloo wandelen, maar gelukkig kunnen we binnen zitten.
Vandaag begint ook weer begint een nieuwe uitdaging bij de Egel. Dit maal een makkelijke want we willen graag Hollandse kaarten zien. 
Daar kan iedereen vast wel mee uit de voeten. Deze kaarten staan al een tijdje in concepten omdat ik een poos geleden deze kaarten van Hello Kitty al maakte. Als je goed kijkt is elke kaart in Hollandse sfeer met een kapje of stoere klompen. 
Ze komen uit een 3D boek, die ik jaren geleden nog kocht maar er nog steeds lag. Ik heb de voorbeelden helemaal losgelaten en er mijn eigen kaarten van gemaakt.
Ga er maar voor zitten. 😀
Voor deze kaart gebruikte ik 2 kleuren design papier uit een blok van de Aldi. 2 blauwe vierkantjes achter Kitty en wat glittertjes.
Voor deze kaart gebruikte ik wel het designpapier uit het boek, de streep en de nestalbillitie is van mij zelf. Verder nog wat kleine hartjes.
De achtergrond is uit het boek, de streep over dwars uit een ander blok.
Designpapier en nestalbillitie zijn van mij zelf, evenals het hartjespapier. Hier kwam een rode verticale streep/pijl op.
Bij deze kaart hetzelfde verhaal, wat heb ik al veel plezier gehad van dat blok van de Aldi. Als deze weer in de winkel komt te liggen zou ik het gelijk kopen.
Hier is de mix half om half. De tags heb ik nog zelf gesneden omdat ik toen nog geen label stans had. 
Tot slot dit schatje weer. Ook met papier uit het Aldi blok en een oude stans van MD. De tekst is van Pronty.
Zoals jullie zien hoeft de uitdaging helemaal niet moeilijk te zijn er is met dit thema heel veel mogelijk. 
Ik heb er met plezier aan gewerkt, door dat het een label kaart is, is het gewicht ook onder de 20 gram. En dat is weer een bijkomend voordeel.
Groetjes en tot een volgende kaart.
Nelleke
 

9 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Stuk voor stuk super leuke Hollandse kaartjes, fijn afscheidsfeest Nelleke, duim voor je dat het weer mee werkt.

marja kenter zei

Wat een leuke serie kaarten Nelleke. Mooi meegenomen dat ze onder de 20 Gr zijn. Ik weeg mijn kaarten ook altijd en als ze 22 of 21 Gr zijn, maak ik er een enkele kaart van, eigenlijk zijn die ook handiger als je ze op wil hangen, leuke bijkomstigheid. En veel plezier vanmiddag, dat gaat vast lukken.
Fijne dag en liefs

Elle-Jeanne zei

Mooie serie Hollandse labelkaarten Nelleke .
Groetjes Elle-jeanne

VoormeKaartje zei

Wat een leuke serie. Ze zijn allemaal zo vrolijk en mooi. Gelukkig hebben we in Assen nog geen noodweer gehad. Het heeft gister wel even geregend maar verder niks. Een fijn weekend.

karin zei

Een leuke serie kaartjes met dit lieve Hello Kitty figuurtje.
Veel plezier met je feestje, de wandeling kan je wel vergeten denk ik.
Groetjes,
Karin

Angélique zei

O, wat een ontzettend leuke serie labels! Hollands zijn ze zeker!
Veel plezier vanmiddag, ook met regen wordt het vast wel gezellig.

Doris knippenenplakken zei

Wat een super mooie serie Hollandse kaarten!
Groetjes Doris

GerJanne zei

Sjonge jonge! Dat zijn er veel. En ze zijn allemaal enig! Hoe was het afscheid? Droog gehouden, letterlijk en figuurlijk? En nog een leuk cadeautje gekregen😁?

Marfien zei

Leuke vrolijke serie, je eigen draai er aan gegeven en dat is prima gelukt.
Dank voor je mooie verjaardagskaart