Mijn lijst met blogs

maandag 7 november 2022

Veel liefs en borduurwerkjes

 

We hadden een rustige en gezellige zondag. We zouden op bezoek gaan naar mijn broer, maar hij belde af, en toen we even daarna een appje kregen van onze dochter of we thuis waren, was dat dat zo en kwamen zij een bakkie doen.
Nu ben ik alleen thuis, Wim is de hort op. Even een kaart posten en dan richting mijn kamer. Daar liggen wat leuke klusjes te wachten. 
Deze kaart heb ik met 2 verschillende kleuren inkt gemaakt die in elkaar over lopen. Eerst had ik een hart gestanst en wat erover bleef op de kaart gelegd. Daarop kwam de inkt., en wat rode spetters en hartjes.
2 hele oude vogelstempels gebruikt en die over de rand laten komen Tot slot nog wat zwarte inkt gespetterd en de tekst Liefs erop en wat kleine steentjes.
Challenges: 
Dare 2B Artzy Blog: Non birthday
"Less is More" (simplylessismoore.blogspot.com): 2 of meer kleuren van het kleuren wiel

Afgelopen week ook weer andere leuke dingetjes gemaakt. Deze borduurwerkjes kwamen onafgemaakt bij mijn moeder weg. Ze zijn van het Alfabet van Kate Greenaway. Ik denk zelf dat het borduurwerk eind jaren 70, begin jaren 80 heel populair was. Op internet kan ik er nog wel wat van vinden.  De eerste 3 letters zijn de initialen van mijn jongste zusje en de R van mijn oudste nicht die in 1980 geboren is. Ik heb ze af laten borduren door een vrouw die graag borduurt. Daarna lagen ze maar te liggen. Tot ik een paar weken geleden, alle fotolijstjes naar beneden haalde om uit te zoeken wat weg kan, of gepimpt kan worden. De eerste serie lijsten werden het niet. Ik vond 4 wissellijsten. Sneed groen papier op maat en stanste het rechthoek eruit. 
Het borduurwerk met stijfsel stevig gemaakt en om een papier op maat gesneden gestreken. 
En eigenlijk was het helemaal niet zoveel werk, ik was toen met een uurtje klaar.
De borduurwerkjes gaan naar genoemde personen, al wist zij ook niet meer dat deze er lagen.
Het kan ook zo maar zijn dat mijn moeder die in de uitverkoop heeft gekocht, en naar de letters heeft gekeken die er toen nog waren. Maar daar zullen wij altijd wel in het ongewisse blijven hoe het was.
Groet, Nelleke 


5 opmerkingen:

Trijntje zei

Wat een leuke kaart met het hart. De borduurwerkjes zijn erg leuk. Ik heb indertijd dat was begin jaren 80 ook dit soort letters geborduurd van Jan en mijzelf . Jaren op de slaapkamer gehad...Dat was toen heel trendy. De babykaart van hierboven is ook erg leuk. Ik heb ook zoiets gemaakt voor een neefje die een jaar is geworden. Deze plaatjes blijven zo leuk. Leuk dat je gastdesigner mocht zijn. Ik zal nog even naar de schets kijken.. Hou er wel van.. Maar ben bezig met een serie kerstkaarten. Die uk voor een buurvrouw maak. Ik geef haar altijd een aantal zelfgemaakte kerstkaarten. Moet er nog even flink tegen aan... Groeten Trijntje

Christine zei

Mooie kaart!

Marianne zei

een mooie kaart Nelleke

Laurie Unger zei

Wonderful blend of colors! Thank you for playing over at LIM.

GerJanne zei

Wat een prachtige kaart! Heel warm die kleuren. En wat leuk die letters. Ik heb ze ook geborduurd! Herkende ze meteen!