Mijn lijst met blogs

zaterdag 19 november 2022

Zo gaat de molen

Jaren geleden kocht ik in de opruiming bij de Hema, 3 molentjes in een zakje. Met als doel om er een kaartje mee te maken. De molentjes verdwenen in een bak met stickers, die ik ook te weinig gebruik,  en bleven daar liggen. Tot ik in de boekjes en tijdsschriften van Femminde kaartjes zag met molentjes. De molens kwamen weer bovendrijven en nu heb ik er 3 kaartjes mee gemaakt. Papiertjes erbij gezocht, wat oude  lintjes uit de doos, kleine labeltjes met tekst en sterretjes. Bij de eerste zit er een kader omheen. 
Challenge:
Craftchallenges: voor een kind.
Hier hetzelfde designpapier gebruikt maar geen kader gebruikt. Weer wat lintjes uit de doos. Zo oud dat het zelfklevende niet meer kleefde. 
Ook deze is met een kader gemaakt. Ik vond roze stippenpapier en de tekst erop gestempeld. Ik het hart van elke molen zit een glitter.
De voorbeelden die ik zag en mij inspireerde tot het maken van deze kaarten.
Dank je wel voor het kijken, lezen en reageren op mijn bericht.
Ik heb een leuke doe dag. Vanmorgen ons gewassen beddengoed opgehangen in zon en wind, hoe heerlijk is dat vanavond als het fris op bed ligt. 
Nu ben ik bezig om een kastje te schilderen van mijn ouders die er al 3,5 jaar staat. Heel lang wist ik niet wat ik er mee doen, hoe op te pimpen. Tot ik een tip van mijn schoonzus kreeg om boosterverf te gebruiken. Het heeft een matte look, je hoeft eigenlijk niet te schuren, alleen maar ontvetten. Het staat op een karretje in de woonkamer/keuken waar een bak met licht naar binnen valt. Heerlijk werken.
Ik verheug mij erop als het eindelijk klaar is. Na het verven moet Wim alle ruitjes er weer met glaslatjes inzetten, een heel precies werkje. In het kastje komt het oude theeservies van mijn moeder te staan, en bovenop wil ik een herdenkings hoekje maken van onze ouders.
Als het klaar is laat ik het wel zien.
De verf zal nu wel droog zijn, ik ga voor de 2e ronde.
Dag!
Nelleke 
 

4 opmerkingen:

Angélique zei

Heel vrolijke kaarten, mooi in rood-wit-blauw, de wind om de molentjes te laten draaien krijg je vanzelf bij de driekleur.
Succes met schilderen.

Ellen zei

Wat een gezellige kaartjes met de leuke molentjes, goed dat je ze hebt bewaard!
Fijn hè om met het kastje bezig te zijn…je gedachtes gaan zo weer op de loop…fijn gevoel!
Groetjes Ellen

Aartje zei

Wat leuk dat je geinspireerd raakte en de molentjes weer tevoorschijn halen. Het zijn mooie vrolijke kaarten geworden.
Ik ben heel benieuwd hoe je kastje wordt. Ik had nog nooit van boosterverf gehoord,
Groetjes Aartje

Marfien zei

Vrolijke kaartjes, leuk idee om de molentjes op een kaart te gebruiken
Ben benieuwd naar je kastje, wil er ook nog eentje schilderen maar ik mis wat tijd . . .