Mijn lijst met blogs

donderdag 3 november 2022

Kerstsnoep en koek op de kaart

De dagen vliegen voorbij. Mijn voornemen om maandagmiddag mijn kamer in te duiken is niet gelukt. Er was genoeg te doen buiten en het was stralend weer. Dinsdag heb ik er wel de tijd voor genomen en maakte deze kerstkaart. Het was even zoeken om een plaatje te vinden, maar in een Kerstboek van De Action vond ik dit plaatje. Het lijkt mij dat er op de achtergrond koekjes te zien zijn. Daarbij het bijpassende papier uit het blok gebruikt en mijn koek mannetje kon ik mooi weer gebruiken. De tekst stond op de voorkant van het boek en de kleine rondjes gebruikt door ze allemaal uit te knippen. 
Het plaatje op een label geplakt. Onder de label zitten prikwerkjes van Thomas, die heb ik bruin gemaakt. Niet helemaal naar mijn zin, maar probeer maar wat uit. Nog wat stempels gezet en naast het koek mannetje 2 zuurstokken.
De prikkaarten wil ik voor zijn begeleiding maken, elk jaar krijgen ze een pakketje van de ouders met een kaartje erbij.
Challenges:
Cheerfulsketches: sketch november
52 weeks to Christmas: Kerstkoek en koek op de kaart
CHCC: alles mag.
Thomas heeft de smaak van het prikken weer te pakken. Jaren geleden prikten hij en Lieke regelmatig kaarten, vooral op vakantie. Een paar weken geleden haalden wij hem op en vroeg hij of ik prikkaarten wilde kopen. Had hij alle kaarten die er lagen al geprikt. Nu zijn prikkaarten eigenlijk niet meer te koop, maar ik had nog een boekje met patronen en vond er wat op Marktplaats. Het is nu wat zoeken welk papier ga ik gebruiken, want er zit wel terdege verschil in ook in resultaat na het prikken. Ook heeft hij met sommige paptoontjes wat moeite bv met dubbele randjes. En misschien kan ik het wel op gekleurd papier kopiëren, hij prikt namelijk aan de achterkant. Een mooie uitdaging voor mij.
Van hem vind ik het best wel knap dat hij dit doet, ondanks zijn bewegingsstoornis lukt het hem nog wel. 
Dit kaartje heb ik gemaakt van een prikkaart. Deze in een soort lijstje en dat op een basiskaart met designpapier van CE. De andere 2 heb ik toch maar weggedaan. Op de te prikken kant stond een swirl met stipjes en die prikte Thomas ook, dat moest niet, maar Thomas prikte wel, en dan midden in het plaatje. 😉Dat gebeurde ook bij de motorrijder kaart, maar dat was links daarvan, dus die wel afgemaakt. 
Als jullie nog ideetjes hebben over het prikken of verwerken van het materiaal hoor ik het graag.
Van wat er lag heb ik kaartjes gemaakt. Je kan er moeilijk een eigen draai aangeven. Dat heb ik geprobeerd  door tekst en een knoop met touw op de kaart te plakken. De eersten zijn verstuurd,  liggen in de verkoopkast, en eentje is naar Thomas gegaan.
Er was weer veel te laten zien, er staat ook nog veel in concepten, net weer heel wat kaarten daarin gezet.
Een fijne dag vandaag!
Groetjes, Nelleke 

20 opmerkingen:

Daphne zei

Ik zag je kaart en zag meteen dat je "onze" sketch van Cheerful Sketches gebruikt hebt.
Wat een mooi effect geeft dat, dat je de sketch gedraaid hebt.
En wat leuk dat je stukjes geprikt papier gebruikt hebt wat Thomas gemaakt heeft, zo is het een kaart van jullie samen, die jullie samen gemaakt hebben.
Bedankt voor "jullie" deelname aan onze challenge😊
Kan je geen borduur patroon gebruiken om te prikken? Of is dat te fijntjes?
Verder is kopiëren inderdaad een goed idee.
Je hebt de kaarten mooi afgewerkt zo, niet teveel toevoegen, dat is echt niet nodig! Zo blijft het een kaart van Thomas, waar hij vast heel trots op is.

Anita van Deur zei

Wat leuk dat Thomas weer de smaak te pakken heeft, het zijn leuke kaartjes geworden. Vandaag al heel wat verschillende koekmannekes gezien op wtc52 de jouw is ook al zo1n schatje.
Is het plastificeren van een gekopieerd prikmodel een idee gaat langer mee.

Anita van Deur zei

Wat leuk dat Thomas weer de smaak te pakken heeft, het zijn leuke kaartjes geworden. Vandaag al heel wat verschillende koekmannekes gezien op wtc52 de jouw is ook al zo1n schatje.
Is het plastificeren van een gekopieerd prikmodel een idee gaat langer mee.

Elle-Jeanne zei

Leuke kerstkaart Nelleke.
Fijn dat Thomas het prikken weer ontdekt heeft.
Groetjes Elle-Jeanne

Marja Sch zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt en fijn dat Thomas het prikken weer opgepakt heeft. Groetjes Marja

Jantine zei

Mooie kaart voor de uitdaging Nelleke! Leuke afbeelding en mooi papier heb je gebruikt. En wat leuk dat Thomas weer zo lekker met prikkaarten bezig is. Ik herken die met het kerstplaatje nog wel, die had ik ook vroeger. Thomas heeft eer van zijn werk.
Bedankt voor je deelname aan onze uitdaging bij 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

bolletjelucky.blogspot.com zei

Lekker bezig Nelleke en wat leuk dat Thomas het prikken weer ontdekt heeft. Je hebt al veel zelf bedacht om nieuwe prikkaarten te maken. Jouw kerstkaart met lekkers heeft een schattig peperkoek mannetje en leuk zoals je de sketch van Cheerful Sketches gebruikt hebt.
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Marijke zei

Wat een mooi kaartje met dat prikrandje! Had ik nog nooit gedaan, maar het effect is wel grappig! De andere kaartjes ook allemaal leuk gemaakt. Het is wel een idee met die gaatjes allemaal hoor! Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke.

Henriët zei

Wat heb je weer veel moois om aan ons te laten zien. Leuk dat ook Thomas meedoet met jouw hobby. Je hebt mooie kaarten gemaakt met zijn prikwerk.
Groetjes van Henriët

!neke zei

Super leuk !!!! Fijn voor Thomas ook !
Groeten Ineke
DT52WTC

Diny zei

Wat een boel kaartjes heb je om aan ons te laten zien Nelleke!
Heel mooi dat ook Thomas zijn steentje heeft bijgedragen!
Groetjes Diny

Annemarie en Merit zei

leuke kaart hebben jullie samen gemaakt!!
Fijn dat je meedoet met de uitdaging kerstkoek of kerstsnoep.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC.

Margreet zei

Wat een mooie kaart heb je samen met Thomas gemaakt. Wat knap dat hij toch kan prikken! Volgens mij heb je zelf al ideeën genoeg om het te verwerken. Bedankt voor het meedoen bij Cheerful Sketches.
xxx Margreet

Martina zei

Beautiful card. I'm glad you shared it on Craftyhazelnut's Christmas Challenge. Martina - DT

Trijntje zei

Wat een leuke kaart met dit mooie peperkoek mannetje. Staat er erg leuk op. Mooie schetsuitwerking. Wat fijn dat Thomas het prikken weer heeft ontdekt. Leuke bezigheid. Ik kan je geen tips geven. … groeten Trijntje

GerJanne zei

Heel leuke kaartjes Nelleke. Je eigen kaart is leuk en die van Thomas en jou ook. Wat leuk dat hij het weer leuk vindt om te gaan prikken.

Suzan zei

Prachtig kaartje heb je gemaakt voor de Challenge.
Bedankt voor het meedoen
Groetjes Suzan
DT 52WTC

Anoniem zei

wat een lieverd ! mooi en leuk kaartje is het zo geworden,
fijn dat je meedoet,
grtjs, martina DT 52 WTC

Marianne zei

een mooie kaart Nelleke

Nancy Soetaert zei

toffe kaart voor onze challenge Nelleke!
leuk is dat die samenwerking met je zoon!
groetjes
Nancy CSC