Mijn lijst met blogs

woensdag 25 januari 2023

Bordeauxrood en zilver

Wat een mooie combinatie van kleuren bij het kleurenkaartteam vandaag. Bordeauxrood met zilver. 
Zondagavond ben ik begonnen met afdrukjes te maken met alcoholinkt en deze kleur het geworden. Op de inkt strooide ik wat zilver glitter.  Ik zag de kaart van Marianne en dacht, dit ik kan dit mooi met de liftchallenge combineren.
Want daar is een hele leuke uitdaging om hard plastic folie door de embossing te halen en een kaart van te maken. 
Dus maandag ging ik aan de slag. Ik gebruikte de nieuwe embossingfolder van Coosa creatief en was zo enthousiast over het resultaat dat ik ook nog voor een 2e kaart ging embossen. 
Het yupo papier sneed ik in repen en ik maakte 2 kaarten. Ik stanste een bloem uit uit een ander yupopapier en maakte met zilver deze bloem. De swirl vond ik er mooi bij passen, zat er ook bij de bloem. Congrats is een sizzix stans en kocht ik 2e hands. Ik vind hem supermooi met al die ongelijke letters. 
De achtergrond is zilver glitterpapier uit een blokje van de Action. Daar zat ook  holografisch papier in,  maar daar kreeg ik echt de kriebels van en deze ook niet gebruikt. Misschien om te matten en anders gaat het weg. Ik kreeg dat blokje maar ik vind het dan zo ondankbaar om er niets mee te doen.
Zo ziet de kaart er dubbelgevouwen uit. Je ziet de zilveren hartjes en glitter op het papier.

Deze embossingmal zijn allemaal letters, ze komen heel goed door. Ik dacht dat het misschien mooi was om de swirl aan de binnenkant te plakken, maar daar ben ik niet zo overtuigd van., dus daarom voor op een ander stukje swirl. Omdat het laatste reepje smal was hier een kantje langs gezet. De binnenkant is iets gebroken papier met een soort watermerk erin. Heel oud al, ik denk dat ik het kocht op een beurs in Apeldoorn in 2014. 
Hier zie je de kaart weer plat, je ziet de glitters goed en de zilveren hartjes. 
Er bleef nog wat bloemen over en van een restje maakte ik deze label. Niet de mooiste vind ik zelf maar zeker te gebruiken.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn kaarten, ik zeker wel in het maken ervan. 
Donderdag zien jullie mij weer met de wekelijkse kerstkaart.
Groetjes, Nelleke 
 

28 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Mooie elegante kaarten, zo mooi de gemboste mica. Je tag is leuk met de restjes.

Elle-Jeanne zei

Prachtige chique kaart in deze kleuren combinatie Nelleke.
Groetjes Elle-Jeanne

Nancy Soetaert zei

mooie feestelijke kaarten! Ik ben ook bezig met de liftchallenge, in andere kleuren.
Tof idee die glitters in je alcoholinktachtergrond !
groetjes
Nancy

alma.heijenk@gmail.com zei

een prachtige kaart in deze rode kleur.
gr Alma

Femminde zei

Wat een mooie kaarten zijn het geworden Nelleke!! En tof dat je het kon combineren met de liftchallenge.
En super om je restjes op te maken met het maken van een labeltje.
Tot het volgende KKT !!
Groeten van Femminde

Wilma zei

Een hele MOOIE combinatie van challenges Nelleke in de kleuren van het Kleurenkaartenteam. Een labeltje komt altijd van pas.....weggooien is geen optie 🤭
Liefs, Wilma 😀😀😀

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat ben je heerlijk creatief bezig geweest Nelleke, ik zit met mijn neus tegen het scherm te genieten. Prachtige warme kleuren van de alcoholinkt en de embossing is perfect gelukt.
Lieve groetjes Miranda

Marfien zei

Leuk dat ik je kon inspireren, datzelfde geldt nu bij deze mooie kaarten want deze embossingfolders heb ik ook, ze zijn ook gaaf voor een mannenkaart. swirls had ik ook al klaarliggen maar die pasten niet bij het thema van de koffie :-)

Ela zei

Mooi en prachtige kleuren! Groetjes Ela

Nancy zei

Hey Nelleke,
Wat een mooi resultaat kreeg je met de alcoholinkt! Deze leent zich echt super voor de kleuren van deze maand. Jouw kaarten werden dan ook alle drie erg mooi. Die techniek met de mica zag ik al meer passeren. Die ga ik ook maar eens proberen!
Liefs,
Nancy

chantal zei

Wat een toffe kaart met super ideeen
Liefs Chantal

Scraptastisch zei

Super gedaan Nelleke, je inkt gedeelte is heel erg mooi en ook de embossing op mica ... top kaartje en restjes label!!! Bedankt voor je mail ook nog geen tijd gehad om terug te mailen maar komt eraan hoor!
xx Gerie

PIKO hobbyblog zei

Wat een prachtige en stijlvolle kaart zo in deze kleuren van het KKT.
Liefs Pia

Marijke zei

Je hebt gelijk twee uitdagingen in een gemaakt! Deze uitdaging van de liftchallenge vond ik ook erg leuk en knap dat je dat zo gecombineerd hebt! Heel mooi deze kaartjes en een leuk gezicht met die doorkijkjes! Groetjes Marijke

Jantine zei

Zo, jij was geïnspireerd, Nelleke! wat een prachtige kaarten maakte je. Leuk effect, die ge-embosste mica en prachtige alcoholachtergrond!
Leuk dat je van de restjes nog een label maakte.
Groetjes
Jantine

Henriët zei

Wat leuk dat je beide challenges combineerde. Heel leuk met dat ge-emboste, doorzichtige middenstuk. Geslaagde kaartjes!
Groetjes van Henriët

Angélique zei

Dat zijn heel feestelijke kaarten. Je hebt het rode papier mooi kleur gegeven. Het label is absoluut ook heel leuk hoor. Zo te zien wasjeniet te stoppen, logisch als je met zoveel plezier bezig was.

GerJanne zei

Wauw, deze zijn echt geweldig!! Inderdaad heel goed gelukt! Ze zijn beide heel mooi! Ik kan me indenken dat je er veel plezier aan had toen je ze maakte. Als je ze dan onder je handen mooier ziet worden en ook zoals je het bedacht hebt...Ik ben helemaal fan! EN je label is ook gaaf.

martina's kaartjes zei

wauw, je kleuren spatten van mijn scherm ! helemaal toppie zo !
bedankt voor je deelname deze maand bij het kleurenkaartenteam,
grtjs, martina

Margreet zei

Wat een moois laat je zien Nelleke. De bordeauxrode alcoholachtergrond is schitterend en je hebt er prachtige kaarten mee gemaakt!
xx Margreet

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een mooie rij in de KKT kleuren Nelleke! En een goede combinatie met de andere challenge! Mooi gedaan 🌺☕️

Anoniem zei

Wow…wat een beauty’s heb je gemaakt, echt prachtig!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Daphne zei

Wauw, wat zijn dit leuke kaarten.
Wat knap gemaakt zeg.

Anoniem zei

Goed bezig geweest Nelleke, heel mooie kaarten! En het label is zeker ook het gebruiken waard!

Grietje Jansen zei

Prachtige kaarten, heel mooi dat embossing van plastic, wil ik ook nog eens proberen, en ook perkamentpapier, heb ergens gelezen dat dat ook moet kunnen.
Mooie bloemen en lekker fel kleurtje heb je gemaakt.

Grietje
Oh ja, en ook je label vind ik zeker wel mooi hoor.

Marjan zei

Leuk dat je er zo enthousiast meteen twee maakte, ze zijn supergoed gelukt, mooie embossing ook! Leuk dat je combineerde met een alcohol achtergrond, past goed bij het zilver. Fijn dat je meedoet met de Liftchallenge!

Nicole Parmentier zei

Wat heb jij je lekker op deze challenge gestort Nelleke. Zeker in combinatie met de KKT kleurtjes een prachtig resultaat! Beide kaartjes zijn super geworden, dankjewel voor je bijdrage aan de lift challenge!

Sarah zei

Hey Nelleke, wat een mooie resultaten met de liftchallenge en het KKT kleurenduo! Heel mooie uitwerking. Fijne zondag. Ja, ik ben heel laat met mijn KKT rondje. Mijn excuses. 😉