Mijn lijst met blogs

woensdag 26 oktober 2022

Kleurenkaarten, warm oranje en heel donkerblauuw

Vandaag is het weer Kleurenkaarteam. Deze keer mocht ik de kleuren kiezen. Ik had gelijk wat ideeën. Wordt het warm oranje met donkerbruin of donkergroen? Nee dat is teveel herfst. Met paars dan? Is teveel Halloween, al komt goed uit zo eind oktober,  maar met Halloween heb ik eigenlijk niets mee. Ik koos voor heel donkerblauw. Want blauw is wel 1 van mijn lievelingskleuren.
Ik heb ook hele donkerblauwe inkt. Het is een Pelikan inktkussentje, nog van mijn schoonvader toen hij meer dan 50 jaar geleden een melk wagen had en met paard en wagen door een wijk in Zwolle melk en andere producten verkocht. De inkt is zo donker dat het bijna zwart is, tot je er met water bij komt. Het is wel lastige inkt, je krijgt gauw vlekken en dan moet je aardig poetsen om ze weg te krijgen. Gisteren tijdens onze knutseldate met dochters en kleinkinderen  maakte mijn dochter van een 3 luik stans van SL een tag. Ik vroeg haar welke stans ze gebruikt had, want ik kende de tag zo niet. Eigenlijk een heel leuk model, je kan er veel meer mee. Je ziet deze tags links op de laatste foto. 
Op aquarelpapier gebruikte ik de blauwe inkt en mengde ik zacht rood en gele ecoline door elkaar. Dat deed ik na de knutseldate toen alles weer rustig was. Dat was de basis, wat achtergrondstempels en donkerblauw en oranje inkt. De randen bewerkt met inkt. Bloemen gestanst in 2 kleuren blauw en nog wat glitters. Dit alles op een donkerblauwe tag geplakt. Gaatje erin gemaakt met wat tule en touwtje uit mijn verzamel pot koordjes en draadjes
Hier zie je dat de ecoline veel feller van kleur is en zelfs het gele zie je nog wat. Anderen kijken vaak anders naar de stempels, deze lama werd gisteren gevonden en ik had hem nog nooit gebruikt. Nu dus wel. Ook de tekst hoort daarbij. De kleine stukjes heb ik met dikke bleek gebleekt. Alles op donkerblauw papier geplakt, wat steentjes en tule vastgezet met een blauw koordje van een kaartje wat aan kleding zit.
Deze tag heb ik met de donkerblauwe inkt gemaakt. Bewerkt met een mask en babydoekje, wat spetters blauw, en kleine stempeltjes. Hierop kwamen bloemen van Marleen. De oranje bloemen komen uit het stukje papier welke ik vorige week maakte met alcohol inkt. Hier nog wat kleuren blauw bij gezocht en zelfs een stukje grijsblauw voor het effect. Gemat op oranje papier. Ook hier weer steentjes, en tule. De tekst is 3 grijsblauwe kruisje die bij de bloemen set zaten.
Deze tags heb ik gisteravond afgemaakt en de foto is bij kunstlicht genomen. Het oranje is hetzelfde als de vorige tags.  De een heb ik geprobeerd te stempelen, de andere een bloem met witte takjes. 
Links met een mask wat cirkels gezet en kleien stempeltjes gebruikt in grijs-blauw. De vogel zat ook in een stempelsetje die gisteren gebruikt is en waarvan ik dacht dat het leuk was om die te gebruiken samen met de toepasselijke tekst.
Er lag nog wat zacht rode ecoline op het blad, daar heb ik deze mini tag van gemaakt. De stans is van MD, en zo leuk om te gebruiken. De tekst is van Art Speciallity en heb ik net.
Van wat restje ecoline gedept voor deze tag, de iets grotere variant van genoemde set van MD. Gemat op een rest donkerblauw geschenk doos verpakking. Een bloemetje, vlinder en tekst gestempeld. De kleuren waren wat gaan lopen, ik had op de tag wat zwaars gelegd zodat het plat werd met drogen. Toen was de blauwe inkt wat doorgelopen. Dit met een stift bijgewerkt.
Ik had nog wat dunne vellen oranje en geel papier en daarom hier maar gelijk een bijpassende envelop bij gemaakt. Heel oud papier, zo ruimt het mooi op, want voor de grote envelop had ik 2 vellen nodig. Op de envelop een sierrandje gestempeld. ( Sssst, eentje die ik ook nog nooit gebruikt had.)
De werkstukken van Hugo welke hij gisteren gemaakt heeft. Ik kan geen foto's laten zien, maar het was werkelijk schitterend hoe hij het deed. Eerst deed ik met 1 vinger voor door in het bakje verf te tippen en dan op het papier. En dan kijken wat hij gaat doen. Nou hij wist het ook wel hoor. Je moest er ook echt bij blijven anders ging alles richting mond. Het was ook allemaal verf naderhand.
De werkstukken van gisteren. Links boven zie je een envelop en een kleine tag. Deze heeft Jelle gemaakt. Hij maakte er 2. Eentje voor hem en eentje voor zijn vriendinnetje. Die kunnen we niet laten zien, want hij had er al achterop geschreven en die hebben we gelijk in de envelop gedaan want dat wilde hij graag. Vervolgens heeft hij de envelop nog helemaal versierd. Daaronder 3 tags van Marjolein. Ze heeft de ecoline werkjes van vorige week afgemaakt. Zij kwam ook op het idee om de tag te maken van de SL stans. De blauw, gele en groene tags zijn van Lieke. Ze heeft er nog 2 die niet af zijn, dat mag moeders doen. Daarnaast 5 tags waar Tara mee bezig is geweest. De eerste 2 heeft ze zelf gedaan met de ecoline. Zelf stempels uitgezocht en stempelen maar met de stempelhulp. Ze houdt heel veel van glitterstenen en dat zie je dan ook. De andere 3 zijn door Marjolein gemaakt vorige week. Ze had ze uit gestanst met de drieluik stans, maar kwam er nog niet verder mee. Tara wel. Ze hebben de tags gesneden tot 3 aparte tags en hebben dit gemat op papier en uitgeknipt. 
Ook hier weer allerlei stempels uitgezocht en glitters als versiering.
Van de tag van Maaike heb ik geen foto van en kan ik niet laten zien.
Zelf heb ik van een restje aquarelpapier 4 stukjes gestanst voor tags en deze met de genoemde blauwe inkt bewerkt. 2 heb ik er nu gebruikt, de andere zijn voor de komende maand.
Weer een heel verhaal en heel veel foto's. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het te lezen en te bekijken. Het was allemaal heel leuk om te doen, maar vandaag gaan we andere dingen doen.
Ik heb er nu ook even genoeg van. Meestal duurt dat maar kort, en gaat het na een paar dagen alweer kriebelen. Misschien ga ik nog wel op de fiets naar Apeldoorn, het weer wordt prachtig.
En natuurlijk kom ik ook jullie creaties bewonderen.
Groet, Nelleke 



 

24 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Schitterende creaties Nelleke!!

Lia zei

Wat een geweldige serie laat je ien. Allemaal heel erg mooi gelukt!!
Lia xx

Sarah zei

Wat een productie! Jij en de kleinkinderen hebben zich duidelijk geamuseerd!

marja kenter zei

Ze zijn allemaal prachtig en wat leuk dat jullie zo bezig zijn geweest met elkaar.
Fijne dag en liefs

Daphne zei

Nou nou, wat een verhaal, ik heb het helemaal gelezen en meegenoten van jullie leuke middag!! Wat leuk om zo creatief met elkaar bezig te zijn.
Ik zou gisteren ook naar mijn moeder gaan om te knutselen, maar we kozen ervoor om toch niet af te spreken, ik kon beter thuis verder met het klussen. Ik heb ook geen rust in mijn hoofd en al mijn spullen zitten nog ingepakt, dus dat wordt niks.
Heb mij wel opgegeven voor het KKT, maar heb Martina en mailtje gestuurd, het lukte niet.
Wat veel mooie tags maakte jij zeg, ik vind de kleuren combinatie echt prachtig, je hebt er goed over nagedacht.
Leuk om zo'n voorraad te hebben.
En wat ik ook leuk vind..... dat je de tags die je dochter gemaakt heeft af mag maken, zo wordt het een familie project.

Colien zei

Mooi kleurencombinatie koos je uit, Nelleke! Al heel wat moois gezien en ook jouw label in de KKT-kleurtjes is erg geslaagd! Wat heerlijk om samen met je dochter en kleinkinderen te fröbelen, flinke productie en prachtige creaties zijn het geworden. Gezellig om zo samen tijd door te brengen! Geniet van de zonnige dag, grtz Colien

!neke zei

Prachtige tags !!!!
Mooie kleurencombi !
Gezellige post weer !!!!
Groeten Ineke

Marijke zei

Dat zijn heel wat labels die jullie allemaal hebben gemaakt! En wat een mooie kleuren combinatie heb je uitgekozen. Moeilijk dat weer wel! haha! Je tags zijn prachtig allemaal en ik zou zeggen geniet van deze mooie dag. Groetjes Marijke.

Diny zei

Wat hebben jullie goed je best gedaan....het ziet er allemaal leuk en kleurig uit!
Maar jullie hebben ook vast heel veel plezier beleefd hieraan samen!
Groetjes Diny

Ilonka zei

Wat een prachtige creaties zo mooi !!
Groetjes Ilonka

Ellen zei

Wat een huisvlijt Nelleke…prachtige tags zie ik hier en zo mooi van kleur ook. Supermiddag hadden jullie, zo leuk dat kleine Hugo ook deelnam aan het verfspektakel…hij maakte prachtige exemplaren en ik zou ze zeker inlijsten.
Groetjes Ellen

Angélique zei

Zo gezellig om samen creatief bezig te zijn, klein en groot. Met heel leuke labels als resultaat, heel verschillend allemaal en allemaal leuk.

Jantine zei

Wauw, wat een hoop en mooie labels, Nelleke. Ik vind je keuze voor nachtblauw heel mooi!
Je hebt je er goed mee uitgeleefd!
En wat enig om met de familie een knutseldag te houden, wat een mooie werkstukken! Ook die van de jongste deelnemer! Superleuk.
Groetjes
Jantine

Wilma zei

Wat HEERLIJK Nelleke om te freubelen met de familie en dat met GEWELDIG MOOIE resultaten.....tot envelop toe.
Ik was SUPER BLIJ met jouw keuze en ik ben benieuwd wat de volgende kleur zal zijn.
Liefs Wilma 😀😀😀

PIKO hobbyblog zei

Zo jij bent goed bezig geweest wat een productie zeg.
Leuk zeg dat jullie met de familie een knutseldag hebben gehouden met hele mooie resultaten.
Groetjes,
Pia

Henriët zei

Wat een prachtige tags laat je ons zien. De een is nog mooier dan de andere.
Heerlijk zoals jullie samen aan het knutselen zijn geweest. ook met mooie resultaten.
Groetjes van Henriët

GerJanne zei

Wauw wat een leuk verhaal. Ik zag jullie zitten. Je tags zijn prachtig en grappig van die lama!
En wat een productie hebben jullie gedraaid! EN die kunstwerkjes van Hugo! Hihihi.... zal wel heel leuk geweest zijn. EN nog lekker op de fiets naar Apeldoorn geweest?

chantal zei

Wat heb jij je uitgeleefd. Ik was superblij met de kleur. Je ziet dat het helemaal je kleur is
Liefs Chantal

Marfien zei

Wat een geweldige serie hebben jullie samen gemaakt, leuke herinneringen voor later ...

Nancy zei

Hey Nelleke,
Dankjewel voor de mooie kleurencombinatie. Jij ging er ook goed mee aan het werk... En zo leuk, al die kleindinderen die mee kaartjes komen maken... Da's genieten hé! De rust is je dan ook heel erg gegund!
Liefs,
Nancy

martina's kaartjes zei

wat heb jij lekker geknutseld ! helemaal leuk en mooi is dit allemaal geworden. ook nog je kkt creatie, helemaal goed !
fijn dat je er weer bij bent deze maand,
grtjs,martina

Margreet zei

Wat een boel moois laat je ons zien, Nelleke. Ik kan wel zien waarom jij blauw bij het oranje hebt gekozen. Je wist er duidelijk raad mee, gezien al die fraaie werkstukken. Ze zijn ook best divers. Het plezier van het maken spat er vanaf. Complimenten!
xxx Margreet

Femminde zei

Wat super leuk al die creaties in de door jou gekozen kleurencombinatie. Heel gaaf gedaan. En ook super om zo met de hele familie (incl 1 jarige) lekker bezig te zijn en te knutselen. Zulke momenten zijn goud waard.
Tot het volgende KKT en fijn weekend voor nu!!
Groeten van Femminde
ps. komen jullie morgen nog langs, ik ben toch de hele dag thuis

Nancy Soetaert zei

Je koos een mooie kleurencombi en ging zo te zien helemaal uit de bol! Mooie labels.
Prachtig werk ook van heel de familie! Die van Hugo vind ik echt het inkaderen waard, lekker toffe abstracte kunst! Ook alle labels zien er supermooi uit!
groetjes
Nancy