Mijn lijst met blogs

maandag 19 december 2022

Boosterpaint


Vandaag een heel ander post van mij. Ik heb wel eens geschreven dat ik boosterverf had gekocht om meubeltjes en dergelijke op te knappen. Ook met GerJanne zijn we hier al eens een dag mee bezig geweest. Dat laten we ook nog een keer zien, maar nu andere werkjes. 
Mijn schoonzusje liet kastjes zien die ze met deze verf gebruikt had en ik was heel enthousiast. Schuren hoeft maar weinig, wel moet je het goed ontvetten met ST Marc. Dat kan ik zelfs nog, want ik ben niet een echte verver, en aan schuren heb ik een hekel. De pot verf is open en ik heb al verf aan mijn handen en alles zit er dan onder. Het fijne van deze verf is dat het op waterbasis is, je hoeft de kwasten alleen maar uit te spoelen  en handen te wassen. En het dekt heel erg goed, zelfs ik kan er mee omgaan. De verf heeft een matte krijtachtige look. 
De volgende dag gebeld en om meer informatie gevraagd. Je kan het ook als basis voor andere dingen gebruiken. Ik heb gelijk 3 kleuren besteld. 
Daarmee ben ik wat mee aan het experimenteren geweest en het volgende laat ik jullie nu zien. 
Het doosje is een oud sigaren doosje en heb ik met de muurrode verf geverfd. Daarna een stencil met structuur pasta er over en weer verf. ( Nu weet ik dat je eerst de basis maakt en er dan met verf over gaat.) Daarna heb het doosje met gilding wax bewerkt en er een mooie bloem opgezet. Tot slot wat sequens.       

Dit is een zwart doosje welke ik met blauwe verf heb bewerkt. Na structuur pasta en weer verf is hier ook gilding wax gebruikt en kwam er een mooie bloem op en sequens.
Na ruim 3,5 jaar is ook eindelijk het theekastje van mijn ouders klaar. Het was een donkerbruin eiken kastje. Heel lang wist ik niet zo goed wat ik er mee wilde. Glasstralen was heel erg kostbaar we stelden het dus maar uit. Door de verhalen van mijn schoonzusje heb ik deze grijze boosterverf  geverfd. Wim heeft alle ruitjes eruit gehaald zodat ik overal goed bij kon en ik kon zo makkelijk alle glaslatjes schilderen. Op een mooie zonnige zaterdag hebben we het kastje op een transportkarretje gezet en onze woonkamer ingereden. Hier was volop zon en kon ik ook goed zien waar ik geweest was en wat ik nog moest schilderen. Ideaal en het karretje was ook makkelijk te draaien. 
De ruitjes zijn er weer in en nu staat het kastje op de 'deel', met het theeservies van mijn moeder erin. 
Links zie je nog 2 kopjes, die zijn denk ik nog van mijn oma geweest. We vonden deze ergens hoog in een keukenkastje, helemaal vervet en ik denk dat ze er wel meer dan 20 jaar hebben gestaan. Maar na een schoonmaakbeurt waren ze weer prachtig. 
Ik ben blij met het resultaat. Bovenop komt nog een herdenkingshoekje van onze ouders. 
Met het blauwe doosje doe ik mee aan de uitdaging van Kaartjes Inspiratie Challenge. Daar mag alles behalve een kaart.
Groetjes, Nelleke 

 

5 opmerkingen:

Nancy Soetaert zei

Waw, dat zijn 3 toffe projectjes!
Je doosjes zijn heel mooi beschilderd en gepimpt en je herfenkingskastje is prachtig!
Groetjes
Nancy

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat gaaf Nelleke, nog nooit van deze verf gehoord maar wat een mooi effect. Zowel het theekastje als de doosjes zijn prachtig vind ik. Ik heb wel eens Annie Sloan verf gebruikt, ook geen schuren nodig alleen goed ontvetten. Dat is ook matte krijtachtige verf op waterbasis. Dus misschien een beetje hetzelfde.
Lieve groetjes Miranda

marja kenter zei

Heel mooi gedaan Nelleke. Leuk dat je ook nog gilding wax hebt gebruikt bij die doosjes. Het kastje is ook prachtig geworden.
Groetjes en liefs

Anoniem zei

Hoi test

Anoniem zei

Hoi Nelleke, ik heb eerst getest en het lukte dus nu een 4e poging. Je creaties met de verf is supergaaf icm de gilding wax.
Ook het kastje ziet er geweldig uit!
Fijne kerstdagen gewenst!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards