Mijn lijst met blogs

zaterdag 3 december 2022

Kletseldate resultaat

Dinsdag hadden GerJanne en ik weer een kletseldate. Het was wel heel veel kletsen deze keer, maar aan het einde van de dag hadden we bijna 2 tags klaar, die ik avonds afmaakte.
Ik mocht voor de ochtend wat verzinnen, en GerJanne voor de middag. Maar daar zijn we niet aan toe gekomen en dat komt een volgende keer. 
In het kader van het hergebruik had ik voor elk 2 tags gestanst van papier wat als verpakking om bier ziet, de gekleurde kant boven, gesso erop, en gaan. Nou deed ik dat niet helemaal goed denk ik, want eigenlijk zet je er eerst van alles op met structuur pasta of plak je er wat op, dan de gesso erover en dan de kleur. Ik gebruikte zwarte gesso en sommige kleuren zag je haast niet terug. Ik denk toch dat je zwarte gesso voor andere dingen gebruikt. 
Maar goed, op de bovenste tag heb ik een stencil gelegd en structuurpasta op gedaan. Daarop kwamen 4 uit gestanste rondjes. Gesso erop en kleurtjes acrylverf. Daarna nog wat gilding WAX in bijpassende kleuren. Dit daarna uitgewreven. De bloem kwam uit het pakketje van Colien paste er mooi bij. Ook het koord is van haar. De tekst is van Tim Holtz. Achter kwam weer een tag om het af te werken. En tot slot wat glitters. Ik ben toch wel tevreden over het resultaat.

Bij deze heb ik met een stencil en structuurpasta wat figuren gezet. Het kippengaas uit gestanst en een stuk daarvan op de tag gelegd. Daarop kwamen verschillende kleuren verf. Ook gebruikte ik nog inkt met een glimmertje. Dit ook afgewerkt gilding wax. Daarop kwam een bloem. De klaver wilde ik uit glitter roze stansen. Dat lukte niet, toen hier maar wat roze glitter op gedaan. Eigenlijk vind ik het net iets te donker, het zij zo. Ook hier weer koord van Colien gebruikt.
Uiteindelijk toch wel weer wat geleerd en ik hoop dat het een volgende keer iets makkelijker gaat.
Er is al een tag onderweg naar een blogster en die vind hem eerdaags in de bus of heeft hem al.
Kijken jullie ook even bij GerJanne wat zij er van gemaakt heeft?
Een fijn weekeind allemaal. Gaan jullie nog sinterklaas vieren?
Wij hebben het vrijdagavond gevierd. Eerst wat pakjes op naam voor de kinderen. Daarna  deden we het kadootjes dobbelspel, waar de kinderen ook aan meededen en ook zelf cadeautjes hadden gekocht. Eentje geloofde nog maar had ook zelf kadootjes gekocht en was heel druk met het spel en de spelregels. Mooi hoe dat toch samen kan gaan.
Groet en een fijne zaterdag.
Nelleke 

13 opmerkingen:

marja kenter zei

Ze zijn prachtig allebei!! Ik hou hier wel van.
Wat klinkt dat gezellig zo'n Sinterklaas viering. Bij ons is de klad er in gekomen. Maar het was ook altijd gezellig. Leuk om aan terug te denken.
Fijne dag en liefs.

Angélique zei

Mooie tags, vooral de bovenste, die doet mij denken aan een boomschijf. Leuk om zo nieuwe technieken te ontdekken.

GerJanne zei

Ha Nelleke ze zijn allebei heel gaaf geworden. Zo leuk dat ik het hele proces heb gezien. Zo zie je maar dat het altijd ergens toe leidt, kan niet mislukken, roepen we dan. Maar het is ook zo. Je hebt ze mooi afgemaakt.
De eerste is heel gaaf.
De tweede is wat ingetogener. Maar ook mooi.
Tot vanavond, dan horen we De Sint verhalen wel....

Trijntje zei

Wat zijn jou tags ook leuk geworden. Leuk dat jullie zo gezellig geknutseld hebben. Een gezellige avond alvast met zGerJanne en Peter.Groeten Trijntje

Ela zei

Heel anders zijn jouw labels geworden maar ook echte kunststukjes. Sinterklaas vieren we niet meer, wij zitten niet meer in de kleine kinderen. Maar ik heb het altijd een leuk feest gevonden. Gezellige avond! Groetjes Ela

Claudia's kaartjes zei

Dees is toch een geweldige kaart. Zo mooi!!!
Very well done. I like it
Claudia

Je kan mij nu ook vinden op You tube: https://www.youtube.com/channel/UCnlT4Rs1DfAZU_GLcM7Kx1g
https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
http://creativesketchygirls.blogspot.be
http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com
https://girlzcreativechristmaschallenge.blogspot.com/

Elle-Jeanne zei

Twee leuke tags Nelleke.
Groetjes Elle-Jeanne

Nicolette zei

Ze zijn erg mooi.
Groetjes Nicolette

Marfien zei

Leuke tags hebben jullie gemaakt, bedankt voor het delen want ik heb ook gilding wax in verschillende kleuren, de tags zijn een mooi object om mee te starten

bolletjelucky.blogspot.com zei

Prachtige labels Nelleke, ik vind ze beide heel goed gelukt. Leuk om zo met mixed media bezig te zijn.
Lieve groetjes Miranda

Hobby Hoogland zei

Twee prachtige labels heb je gemaakt , en lekker gekletst met GerJanne . Hoort er ook bij hoor .Gezelligheid kent geen tijd.
Dus thuis nog even de puntjes op de i.
Leuke techniek hebben jullie toegepast.
groetjes Marjan.

Daphne zei

Ze zijn prachtig, alletwee.
Wat een verschil ook, tussen beide.
De 2de, met die vrolijke kleurtjes vind ik heel mooi..... ach, eigenlijk zijn de beide heel mooi, want de 1ste, met de wat "zachtere" kleuren is mooi.
Leuk hè, sinterklaas vieren met het dobbelspel, deden wij ook eens, was heel gezellig.

Nancy Soetaert zei

met mixed media kan het niet fout gaan, laagje bij, wax of een ander kleurtje, ... het zijn toffe labels geworden.
KLinkt als een leuke sinterklaasavond!
groetjes
Nancy