Mijn lijst met blogs

maandag 12 december 2022

Nog wat Kerstkaarten

De kaartjes waar ik mee bezig was zijn klaar en ik plaats ze nu. Deze week maak ik de pakketjes klaar voor de medewerkers van de woning van Thomas en komen er kaartjes bij waaraan Thomas ook heeft meegewerkt door het prikwerk. 
Bij de eerste kaart is de achtergrond geprikt werk. Dat is gemat op heel donkerbruin papier. Daarop kwam een stukje ribbelkarton en een plaatje van een rendier. Dit gemat op kraft papier. Links boven een toef hulstbladeren met bruine bessen. Ze zijn wat uitgedroogd haha. Verder nog een tekst en wat sterretjes. 
cahllenges: 
Marianne design challengeblog: kerstkaart met een dier.
Materiaal: plaatje: MB0157, tekst: LR0222 , hulstbladeren: CR1343
2 sisters on the blog: gebruik hulstblaadjes.
Bij de Cheerful loopt zoals elke maand weer een sketch waar ik graag mee werk. Ik heb de sketch een kwartslag gedraaid. Weer een plaatje van Mattie gemat op zwart papier en dit alles kwam op een ovalen prikwerk. Papier is van MD, en daarbij nog de kerstboompjes van Marleen gebruikt. Zelfde tekst als kaart 1 en dan in het wit en zwart en wat kleine sterren.
Challenges;
Deze kaart is gemaakt van papier van Colien. Het laatste stippelband gebruikt wat ook in het pakketje zat. Daarboven een wit strookje papier die ik met een rilpen bewerkt heb. Het prikwerk was ovaal en heb ik zo uitgeknipt en gemat op rood papier. Daarop kwam de eerste poinsettia van MD welke ik nog steeds graag gebruikt. Hulstbladeren van een ander stans ook wat besjes uit laten springen. 
Challenges:
2 sisters on the blog: hulstbladeren. Bij de bloem en op het papier. 
Use Your Stuff: alles mag
Het kaarten schrijven is ongeveer klaar. Dit is een deel van de kaarten die ik toch nog even laat zien. Dit zijn allemaal kaartjes welke ik uit het pakket van de Aldi gemaakt heb en wat jaren in de kast lag.
Het is altijd een mooi gezicht al die kaarten de hele lange tafel vol. Ook wel schrikken hoeveel ik er geschreven heb. En dan heb ik toch ook nog gekeken naar wie ik ze stuurde. Blogsters, postmaatjes en onze familie is al een grote groep, ook naar oude tantes en ooms. Toch ook een groep die het waardeert, zeker oudere mensen. Of ik het volgend jaar zo weer doe, weet ik nog niet. Ik heb nog steeds wat gekochte kaarten liggen en daar ook nog wat van gebruikt. We gaan het zien, och als ik dan zie de reacties van mijn broers en zussen toen ze het kaarten kregen is ook altijd weer leuk. Ik weet zeker dat er ook wat zijn die er naar uitkijken wat ik nu weer maak. En ze door te geven bespaar je ook op de verzendkosten.
Veel plezier de komende dagen, het wordt koud deze week. Schaatsweer denk ik, maar daar waag ik mij niet meer aan. Mijn allereerste noren heb ik nog wel, Wim ook. Ooit gekregen met sinterklaas en een beetje gekocht op de groei. Die hebben we beide bewaard, de rest allemaal weggedaan.
Groet,
Nelleke 


 

16 opmerkingen:

Haven_mom4 zei

The layered poinsettia is lovely and really stands out on the card. Thanks for sharing all of your lovely creations with us at Use Your Stuff

Sarah zei

Je toont drie mooie kaarten. Ik vind het ook altijd leuk om de hele collectie naast elkaar te zien en dat uitkiezen wie wat krijgt! 😉

Ans Gilbert zei

Mooie serie kerstkaarten heb je gemaakt, ik vooral de rode erg mooi
en leuk..om te zien wat je allemaal gemaakt hebt,
Groetjes,
Ansx

Daphne zei

Heel mooi, deze serie.
Ik vind het zo leuk dat je stukjes prikwerk gebruikt van Thomas, zo wordt het echt iets wat je samen met je zoon hebt gemaakt.
Waaaaaauw, wat veel kaarten. Daar schrik je toch bij bijna van, maar het is zo'n heerlijke hobby en het brengt inderdaad ook een glimlach op iemands gezicht, daar doe je het ook voor, toch?

Daphne zei

En, vergeet ik nog, bedankt dat je 1 van deze kaarten hebt gemaakt met de sketch van Cheerful Sketches.
Mooi om de sketch liggend te maken.

Anoniem zei

Prachtige serie Nelleke en stuk voor stuk mooi! Het lukt mij niet er ook maar eentje te maken dit jaar en versturen sla ik ook even over. 🙈
Groetjes Ellen

Anita zei

Mooi kaartje Nelleke en bijzonder dat het prikwerk door Thomas is gedaan.
Gezellig dat je meedoet met onze challenge.

Gr. Anita
MDblog

Nicolette zei

Wat een mooie kaarten Nelleke.
Leuk dat je meedoet bij 2Sistersontheblog.
Groetjes Nicolette DT

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dat zijn 3 mooie kerstkaarten Nelleke en leuk dat je de hele tafel vol ook nog laat zien. Vandaag viel je mooie kerstkaart hier in de bus, dank je wel. Ik hang ze allemaal op rond de toog naar de keuken en dat is zo feestelijk. Echte post blijft toch het leukst.
Lieve groetjes Miranda

Trijntje zei

Wat drie mooie kerstkaarten. Je bent goed bezig geweest met het Aldi . Leuk dat je het zo mooi op hebt kunnen maken… Groeten Trijntje

GerJanne zei

Oh... deze zijn alle drie leuk! Mooi dat prikwerk van Thomas. Zo leuk dat je dat gebruikt op een kaart. En dank je wel voor het meedoen met de tweede kaart bij Cheerful. En wat een mooi gezicht, al die kaarten bij elkaar. Ziet er zo gezellig uit! Tot morgen!

Femminde zei

Wat een leuke kaartjes weer!! En ook mooi zo allemaal bij elkaar.
Ik zie ook het kaartje wat hier op de deurmat plofte.
Dankjewel!! Die gaat een mooi plekje krijgen.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Caroline zei

Leuke kaartjes!
Dank je wel voor het meedoen aan onze challenge.
Groetjes Caroline DT 2Sistersontheblog

Judith zei

Prachtig kaartje geworden.
Gezellig dat je mee doet met onze "Kerstkaart met een dier" Challenge.
DT Marianne Design Challenge Blog
Groetjes van Judith.

Wybrich zei

Leuke kaart Nelleke.
Bedankt voor het meedoen
Gr Wybrich
DT MDchallenge blog

Marfien zei

Prachtige serie kaarten, zover ben ik dit jaar niet gekomen. Dank voor je leuke tagkaart die bij mij in de bus zat