Mijn lijst met blogs

zondag 4 december 2022

Sinterklaasfeest

Sommigen hebben het sinterklaasfeest al gevierd, sommigen moeten nog en anderen vieren het niet.
Ik laat de tags zien die ik aan de cadeautjes van de kleinkinderen heb gehangen, dus oma was voor even weer knutselpiet. Vorig jaar gaf ik hen een doosje met Sint en Piet erop en toen hadden de kleinkinderen gezegd dat het wel op oma's werk leek. Hihi zo goed kennen ze het al. Mijn dochter had gezegd dat ik geholpen had en knutselpiet was. 
Ze zijn heel eenvoudig. Ik gebruikte de lange stans uit de 3 luik van SL. Daarop kwam designpapier en wat plaatjes. Achterop kwam een klein gedichtje. Dit alles ging in een envelop met daarop een sinterklaasliedje. Daar heb ik een stempel van. Met voor nu verantwoorde tekst. Op het dagverblijf van kleinzoon zijn sinterklaas liedjes aangepast. Ze zingen geen knecht meer, maar Piet of wat anders.
Ook maakte ik voor hen een Pietje met de tekenmal van DDB. Een klusje waar je even voor moet gaan zitten, maar met wel een leuk resultaat. De knopen en oorringen heb ik uit gestanst, dat is net wat mooier. Er was nog een vierde piet, die is al weggeven aan een andere kleinzoon. Hij mocht kiezen welke hij wilde. Hij koos de Piet die geel en rode kleertjes aanhad, want dat waren de Go Ahead kleuren. Ook de oorringen moesten eraf, dat vond hij niet passen. Misschien wel om het verhaal dat mijn zoon een paar dagen daarvoor mij belde en vroeg of het waar was dat hij vroeger een oorbel had gehad. Niet iedereen bij hem thuis geloofde dat, en ik moest zeggen of het waar was of niet. Het was zeker wel zo, eind jaren 80, begin jaren 90 was dat een tijd in de mode. 
Zijn reder natie over de rood/ gele Piet vindt ik schitterend. 
Gisteravond zijn Wim en ik bij GerJanne en Peter geweest. Ze schreef: komen jullie op de fiets want ik heb lekkere wijn. Wim appte ze hetzelfde en schreef dat ze lekker bier had voor hem.
Het was een hele leuke en gezellige avond. De taart geproefd en alle kaarten bewonderd. Wat een mooie kaarten zaten er tussen. Wat voel ik mij bevoorrecht dat mijn kaart er uit is gepikt als 1 van de winnaars. Door onafhankelijke personen. Zelf vind ik andere kaarten altijd mooier. 
Niet zo heel vroeg meer fietsen we door de kou weer naar huis. 
Nu genieten we van de rustige dag die rustig is opgestart , ja om 9.25u pas wakker. 😴🙈
Nagenieten van alle feestelijkheden van alle dagen.
Nu even deze post en wens ik voor diegene die sinterklaas vieren een heel mooi feest toe.
Groetjes van Knutselpiet.

10 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een gezellige blogpost heb je geschreven Nelleke. Leuke tags en pietjes heb je gemaakt. Ik vind het toch wel jammer dat er zo aan tradities gesleuteld wordt en alle liedjes en uiterlijkheden verandert worden, ik kan er niet aan wennen. Gezellig hoor lekker bij GerJanne op visite en jij maakt ook zeker hele mooie creaties maar ik herken het wel dat je bij anderen de creaties mooier vind. Dat heb ik ook. Nu lekker een rustige zondag, het is er weer voor ;)
Lieve groetjes Miranda

Kaartenkraam zei

Wat een gezelligheid op je blog, de tags vind ik hartstikke leuk en de pietjes zijn geweldig!


groetjes van Ank

Marfien zei

Ziet er heel gezellig uit, bij ons komt hij (vanwege de drukte ) volgende zondag, ik moet nog een surprise maken . . .

Anoniem zei

Erg leuk gedaan Nelleke, je hebt er weer veel tijd aan besteedt! Oma Ellen had de puf niet maar het was gistermiddag heel gezellig…met zn allen bij ons pakjes middag gevierd.
Op de fiets naar GerJanne ppff in deze kou, ik waag me er niet aan. :-(
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

karin zei

Leuke labeltjes zijn dat en die Pietjes zijn ook schattig.
Zo te horen was het gezellig gisteravond 😊 Ben je door die ijzige kou terug gefietst? Brrr,moet er niet aan denken. Weet niet of je ver moest.
Groetjes,
Karin

Aartje zei

Wat een prachtuge labels heb je gemaakt. En ook je Pietjes zijn erg leuk.
Leuk dat je alle kaarten bij GerJanne kon bewonderen. En van harte dat jouw prachtuge kaart als 1 van de winnaars uit de bus kwam.
Groetjes Aartje

Angélique zei

Heel mooie labels en Pietjes! Mooi dat kleinzoon kijkt naar de voetbalkleuren.
Geweldig dat de kleinkinderen oma's werk herkennen, haha, wat zal je het warm hebben gekregen, gelukkig weer goed recht gepraat.

GerJanne zei

Superleuke labels heb je gemaakt. Ziet er zo gezellig uit...
Enne... niet zo heel vroeg? Het was super vroeg! Het was net 1 uur geweest toch? 😂

Daphne zei

Wat een gezellig bericht schrijf je hier.
Zo leuk om even met jullie weekend mee te gaan.
De labels zijn leuk, dat maakt een kadootje nog net iets persoonlijker.
Haha, dat de klein kinderen je stijl herkennen, dat is grappig.
De Pietjes vind ik ook heel erg leuk, wat een blije koppies en zo grappig dat er 1 uitgekozen werd, alleen omdat dat de kleuren van GA zijn. Dat noem ik nog eens een echt fan!!
Mijn man Andy (nu 56 jaar) had vroeger ook een oorbel (zo'n klein ringetje), was inderdaad heel erg in. De goeie ouwe tijd😉

Sarah zei

Wat een leuke post. Die pietjes zijn zo lief! De labels heel gezellig. X