Mijn lijst met blogs

dinsdag 3 september 2019

Kerst(b)engeltjes

De uitdaging van 52 weeks to Christmas: gebruik 3 of meer engeltjes, bezorgde mij wat hoofdbrekens. Want ik heb haast geen engeltjes. Ja een stempel, maar die is heel groot.
Tussen mijn vellen plaatjes vond ik het vel van Eline en laten daar nou 2 engeltjes opzitten en er zat ook nog een 2e vel in. Ooit gekregen, het is al een oudje. Ik zag dat ze nog steeds, of misschien wel weer te koop zijn.
Vorige week plofte en een pakketje van de Egel in de bus. Dat vind ik altijd een feest, net alsof je een cadeautje krijgt al betaal je het natuurlijk wel zelf. Ik had wat pakketjes van MD gekocht en dan wil je dat graag proberen. Zo gebruikte ik papier (wat een geluk het past er precies bij) en de rechthoekige stans die nu vierkant is geworden.
Hoe ik dat gedaan heb? 2x door de machine halen. 1x gewoon, en daarna de stans andersom leggen op de plek wat je denkt dat goed is. De gaatjes van de stans vallen dan in de gaatjes van het uit gestanste stukje. Daarna dat stukje alleen op de plaat leggen, het gestanste steekt buiten de platen. En weer door de machine halen en tada mijn stans werd vierkant. Zo ook met het binnenste stuk.
De ronde cirkel is dacht ik ook van MD. Ik weet het niet, die kocht ik vorig jaar 2e hands. Ik kon geen bijpassend rood vinden, toen de binnenkant van een bonbon doosje gebruikt en de witte randjes met rode inkt bewerkt.
Alle plaatjes geknipt en de randjes bruin gemaakt. Het beertje verhoogd opgeplakt evenals de bloemen. Daarop nog een 2e bloem geplakt. 1 engeltje nogmaals gebruikt als 3 D.  Sterretjes als hart in de bloem, wat parels en een strik. En na een ochtend freubelen was de kaart klaar.
Challenges:
Cheerfullsketches: sketch
52 weeks to Christmas: gebruik drie of meer engeltjes
Merry little Christmas: alles mag
CHCH: alles mag
Marianne design: alles mag. Materiaal:
* Knipvel merry Christmas eline penninkhof AK 018
* Papier: beary cute PK 9145 en Aqua color PK 9147
* Stansmal: LR 0420
* Ronde stans: ?
Tot donderdag, dan geen kerstkaart maar er begint weer ene nieuwe uitdaging van bij de Egel.
groet, Nelleke 

12 opmerkingen:

Nancy Soetaert zei

dat zijn wel lieve engelplaatjes die je gebruikt hebt!
twee maal bedankt, voor de engeltjeschallenge bij 52WTC en voor je deelname bij Cheerful sketches.
Groetjes
Nancy DT 52WTC & CSC

Hermien zei

Leuk kaartje Nelleke het lijkt wel of de kersbeer de engeltjes in de gaten houdt!

Groetjes Hermien

Dora zei

Mooie kaart gemaakt. Zo zie je maar weer, wie wat bewaart heeft wat....hihi.

Joanne kramer zei

Wat een leuke kaart zo met die engeltjes. Dankjewel voor je deelname bij Cheerful sketches. groetjes Joanne

Daphne zei

Haha, ik moet steeds zo lachen dat iedereen zoveel moeite heeft met de challenge van de engeltjes.....Ik heb zoveel ideeën, maar helemaal geen tijd.
Ik vind jou kaart erg mooi zo.
Het 4kantje is leuk en het beertje en de bloemen maken het erg Kerstig.
Gelukkig vond je de engeltjes nog tussen je oude spullen 😉

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Leuk om te lezen dat je engeltjes gevonden hebt tussen de spullen, Ik vind het ook heerlijk wat te neuzen tussen de spullen die je hebt, De engeltjes zijn zo leuk, mooi kaartje Nelleke. Bedankt voor het mee doen bij 52 WTC. Groetjes Ingrid.

!neke zei

Super leuke vondst ! Top kaartje !
Groeten Ineke DT 52 WTC

Marfien zei

leuk kaartje, grappig met de beer. Mooi dat oud en nieuw zo goed combineren

GerJanne zei

Hij is heel leuk! Die engeltjes zijn enig! Ik kwam er even niet aan toe, met de drukte van vandaag. We wilden alles toch weer zo snel mogelijk weg hebben, naar zolder, anders komt er weer van alles tussen. ik heb dat ook: als ik wat bestel en het komt binnen is het net of je een cadeautje krijgt (van jezelf, inderdaad) Wat voor pakketjes van MD?
Ik ben niet nieuwsgierig hoor! ;-)

marian zei

Schattig hoor je engeltjes kaart.
Groetjes van Marian.

Colien zei

Mooie kerstkaart met die lieve engeltjes en beertje!
grtz Colien [52WTC]

Leslie zei

Thanks for sharing your awesome Christmas project with us in the Merry Little Christmas Challenge Blog's September "Anything Christmas Goes" challenge and we hope to see you again next month!
Hugs,
Leslie, MLCCB DT
Love To Scrap 2