Mijn lijst met blogs

zondag 15 september 2019

Verjaardagsswap met GerJanne 3

Pfft dat was gisteravond even schrikken. De foto was weg. Ik snap er ook echt niets van hoe dat toch kan. Nadat ik verschillende malen de telefoon aan en uit heb gezet waren de foto's weer terug.
Gelukkig maar want de kaart is inmiddels al verstuurd naar een blogster, die hem hopelijk gisteren ontvangen heeft en anders krijgt ze hem dinsdag.
GerJanne had voor de verjaardagsswap een nieuwe uitdaging voor mij. Ik moest de vlaggetjes uit het pakket gebruiken. Niet zo moeilijk die uitdaging. Waar ik wel mee blijf worstelen is het papier, ik kan er zo moeilijk effen papier bij vinden wat ik er mooi bij vind passen.
Eerst had ik hem anders gemaakt ipv het gele stukje had ik wat anders met een ingekleurd stempeltje. Hoe langer ik naar de kaart keek, ik zet ze in de woonkeuken neer, hoe meer ik vond dat het zo echt niet kon. Dus het vierkante stukje heel voorzichtig weggehaald en wat anders bedacht.
     Op mijn werk zit in het gebouw ook een kringloopwinkel. Eigenlijk is dat niet zo goed …..Haha.  Met de mensen van dagbesteding gaan we ook wel eens kijken, ze vinden dat geweldig. Donderdag na het werk ben ik even gaan snuffelen. Daar kan ik zo van genieten. Ik kocht wat voetbalglazen voor Thomas, een speciaal glas voor Wim , een heel oud zigzag kantje en wat plaatjes van MD en wat van die pakketjes met Snoesjes erin. Te leuk weer.  Maar goed in 1 van zo'n pakketje zat dit okergele papier en dat was naar mijn zin. Gebak uit designpapier geknipt, en tussen de vlaggetjes wat gesmokkeld omdat daar een restje papier zat. Het is echt een kaart met hindernissen, ook is er een knoop "gezakt". Nou ja handwerk toch?
Challenges:
Cheerfullsketches: sketch.
Knutsels en Kadootjes: Gebruik een stiksteekje.
Do all Kreative: ander vorm.
Vandaag nog weer een geniet dag hoop ik. Het weer is de laatste dagen geweldig, gistermiddag een hele tijd buiten gezeten. Gistermorgen even naar het landgoed bij ons in de straat geweest, 600 meter verderop. Het was open monumentendag en de plannen werden bekend gemaakt wat er met het landgoed gaat gebeuren. Een landgoed, waar we veel doorheen fietsen of wandelden en altijd tot onze verbeelding sprak. De vorige eigenaar is een paar jaar geleden overleden, en was een bijzondere en eigenzinnige man. Zo liep hij met een strotouw om zijn middel en liep soms met 1 sok aan rond.  Nu wordt alles in gedeeltes opgeknapt en je kunt zelfs een gedeelte van het huis en het tuinmanshuis huren. Ja er is zelfs een bungalow te koop wat bij het landgoed hoort.
Mooi was dat, veel buurtgenoten kwamen een kijkje nemen. En wij konden eindelijk eens legaal in de tuinmanswoning kijken. Echt mooi zeg. Het idee dat je dat straks kan huren en daar kunt wonen. (Moet je vast wel een dikke portemonnee hebben hihi)
O, ja, kijken jullie ook even bij GerJanne wat zij heeft gemaakt?
Geniet van de dag.
Groet, Nelleke 

12 opmerkingen:

Daphne zei

Sjonge, als ik naar de kaart kijk denk ik alleen maar, "Wat een leuke kaart en zo mooi, het papier past allemaal bij elkaar".
Toen las ik jouw stukje tekst en zie dat het een hele bevalling is geweest, haha.....
Maar, zo gaat dat, met ons kaartenmakers..... als je niet tevreden bent een je blijft er naar kijken blijf je je ergeren.
Wat mooi dat er precies een stukje papier tussen je gekochte spullen zat wat wel paste!!
Het is een vrolijke boel, waarbij juist het oker gele stukje wat rust geeft, dus helemaal goed, die verandering.

Wat gaaf om een keer "legaal" te kunnen gluren bij de buren😉

Hermien zei

Deze prachtige kaart heb ik gisteren ontvangen en staat hier bij de afdeling zelfgemaakte creaties te pronken, bedankt een heerlijk feestelijk kaartje.

Groetjes Hermien

Marja zei

Je hebt er een leuke kaart Van gemaakt Nelleke!..heb dat ook als het niet na mijn zin is blijf ik er mee bezig tot het na mijn zin is. Vind het trouwens wel hele leuke kleurtjes die je hebt gebruikt op je kaart.
Groetjes Marja.

GerJanne zei

Nou daar ben ik dan! Je kaart is heel leuk geworden. Mooie vorm heb je gebruikt. Ik vond roze cardstock dat er mooi bij kleurde. Je kunt best wat hardere kleuren erbij doen heb ik ontdekt, maakt het wat pittiger. Dank je wel voor het meedoen bij K&K en bij DAK!

Marfien zei

Uiteindelijk is het dan toch een kaart geworden in de juiste kleuren, heel herkenbaar, je kan er af en toe zo mee sukkelen.
Had ik vandaag ook last van :-)
leuke feestelijke kaart met ballonnen en taart!

bolletjelucky.blogspot.com zei

De aanhouder wint Nelleke ;). Het is een vrolijke kaart geworden.
Lieve groetjes Miranda

Ellen zei

Het koste wat moeite maar dan heb je ook wat...ik vind het een prachtig kaartje en net als bij GerJanne super vrolijk...dus top!
Groet Ellen

LisannesKaartenhobby zei

Prachtige kaart Nelleke, kostte wat tijd, maar dat was het resultaat zeker waard. Mooie kaarten maak je, ik ben gelijk volger geworden, zodat ik niks meer mis

Hobbygroet Lisanne

Aartje zei

Wat een mooie vrolijke kaart Nelleke. Je worsteling met het papier is niet voor niets geweest.
Groeten, Aartje

Alex zei

Love the lay out of your card. Absolutely beautiful.
Ohhh I know the problem with papers.. you have tons of paper and nothing matching you first thoughts.
Thanks for playing along with us at our present challenge at Do-Al(l) Kreatives and good luck. Hope you will join us next month again.
Please keep in mind that you have to be a follower in order to win the prize. When you already following us everything is fine.

Crafty greetings
Alex

*DT + Admin* Do-Al(l) Kreatives{#33 – shaped cards}
*DT* Kreativ-Tanten Challenge{#33 – school enrollment}
*DT* Craft Rocket Challenges {#63 – Monochrom}
Alex' Kreative Seite

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Nou zeg wat een verhaal Nelleke, ten eerst de monumenten dag, en zijn eigenaar, nou ja oud eigenaar dan, wat moet dat een bijzondere man zijn geweest, die je denk ik niet graag in het donker tegen komt, wel mooi om daar nu te gaan kijken..Landgoed is iets heel bijzonders, met het Pieterpad ben ik al verschillende keren over een Landgoed gelopen, en het blijft altijd heel bijzonder, je waant je een beetje terug in de tijd. Je kaartje is erg mooi geworden met het vlaggenlijntje, ik ga ook even bij GerJanne neuzen. Oh ja en ik herken je kringloop liefde helemaal... Bedankt voor het mee doen bij K&K, groetjes, Ingrid.

Doris Klein zei

nice creation and pretty colours!

Thanks for playing along with our Do-Al(l) Kreatives Challenge and good luck!

Hugs and please come back soon!
Doris
Kleido’s BastelStüble
*Owner* Do-Al(l) Kreatives