Mijn lijst met blogs

zondag 19 februari 2023

Kaarten van Jet

Vandaag wat kaarten uit concepten. Want daar staan er nog genoeg. Een wat allergaartje met restjes papier uit een blokje van het Kruidvat. Dat papier is van Jet, die dit ontworpen heeft. Bij dat papier zaten ook labels. Een heleboel vond ik niet zo leuk bv: you are the creme  in my coffee. Aan wie moet ik nou zoiets sturen? 😇Gelukkig was de achterkant gestippeld en kon ik dat nog wel gebruiken. Deze label kon de toets van kritiek doorstaan. Daar zocht ik bijpassend blauw papier uit, welke door de embossingmal ging. Bijpassend donkerrood en achter de label een reep gestippeld papier. Daarop maakte ik nog een bloem, welke ik heel graag maak.
Ook hier papier van het blokje gebruikt, en afgewisseld met wit en donkerblauw papier. Daarop een gestempelde vlinder, die hergebruikt is. Getwijfeld of ik dat zou doen, maar iedere keer kwam ik toch weer bij de vlinder uit. 

Deze kaart is hetzelfde verhaal, de afbeelding met vlinder is weer hergebruikt. Weer die twijfel doe  ik dat wel, of niet? Maar kwam toch steeds weer hierop uit omdat de kleuren zo goed matchen. Het designpapier is ook uit het blokje van Jet.
Wat doen jullie met alle gekregen zelfgemaakte kaarten en kaartjes? Bewaar je ze of zoek je ze na verloop van tijd uit? Hier lagen er inmiddels zoveel dat ik kaarten uit mijn eerste blogjaren, nu 10 jaar geleden, uitgezocht heb en een paar bewaard heb.  Ik laat elk jaar de kaarten best wel lang hangen en geniet daarvan. Ze liggen nog jaren in een bak op zolder, maar er mogen er niet meer bij komen, dat ik een 2e doos nodig heb, dus toch zo af en toe moet ik ze uitzoeken.
Challenge: 
Vlinders
Tot morgen dan ben ik er weer met een kaart voor de nieuwe uitdaging bij de egel.
Groet, Nelleke 

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Superkaarten Nelleke…je hebt het blokje mooi verwerkt op je creaties en de vlinders…ja ik vind ze ook altijd geweldig op kaarten!
Ik bewaar de kaarten ook heel lang, heb dan moeite met wegdoen want mensen hebben er toch hun best op gedaan!
Fijne dag groet Ellen
Ellen’s Greetingcards

Angélique zei

Erg mooie kaarten, je hebt alles heel mooi gecombineerd.
Ik snap je dilemma wel. Ik bewaar alle kaarten, verjaardagskaarten hangen een jaar in de woonkamer aan een rekje. Als de volgende generatie komt gaan de oudere kaarten naar boven en bewaar ik ze. Maar ja, het wordt wel veel... Ik vind het mooi dat jij ze een tweede leven geeft, je hebt ze lang genoeg bewaard.

Irene zei

Prachtige kleurencombinaties en vlinders altijd mooi op een kaart. Engelse teksten zijn vaak heel leuk maar af en toe echt van...????.. dáár zijn wij te nuchter voor denk ik.
Ik bewaarde echt alles maar hier is er gewoon totaal géén plaats meer voor dus alleen de héél bijzondere en de rest na jaar weg 😪. Ben al blij dat ik papier, stansen en stempels kwijt kan maar inmiddels zit alles zó vol dat het eind daarvan ook in zicht begint te komen en dan 🙄🙄🥴🥴????, kan zó moeilijk iets wegdoen!
XxIrene

Claudia's kaartjes zei

Zo leuk je kaartjes.
Echt tof
grtjs Claudia

Je kan mij nu ook vinden op You tube: https://www.youtube.com/channel/UCnlT4Rs1DfAZU_GLcM7Kx1g
https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
http://creativesketchygirls.blogspot.be
http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com
https://girlzcreativechristmaschallenge.blogspot.com/

!neke zei

Super mooie kleuren !!!!!
De teksten op sommige labels ....daar weet ik ook geen raad mee !
Tja en dan de kaarten .....bewaren....en dan uitzoeken....en dan in een doosje "speciaal".
Groeten Ineke

Scraptastisch zei

De kleuren van de kaartjes matchen heel mooi Nelleke en het onderste kaartje met de "kanten" vlinder hangt aan mijn grote lijst met gaas waar ik de kaartjes ook heel lang aan vast zet met een knijpertje en ja uiteindelijk als ik echt plaats moet maken gaan ze met pijn in het hart weg. Heb ze in het verleden ook wel in een doos bewaard maar omdat ik geen verzamel woede wil krijgen is dat ook geen optie maar heb ook nog wel kaartjes van 5 jaar geleden (special occasions noem ik ze, hihi) Fijne zondag verder!
xx Gerie

Kaartenkraam zei

Net als jij bewaar ik zelfgemaakte kaarten heel lang maar op een gegeven moment zoek ik ze dan toch uit en hergebruik soms onderdelen.
Ik vind deze set echt prachtig, de kleuren zijn geweldig mooi en je hebt alles echt mooi bij elkaar gezocht.

groetjes van Ank

Marfien zei

Het zijn weer leuke kaartjes geworden, en met zulke rare teksten is de achterkant beter. Ben ook bezig met dergelijk papier maar dat laat ik later pas zien. Vandaag ook een stukje van een oude kaart gebruikt en ik verbouw veel kaartjes voor de verkoop, weggooien is zonde :-)

Aartje zei

Prachtige kaarten Nelleke, nummer 2 is mijn favoriet.
Hier blijven de zelfgemaakte kaarten ook lang hangen. Van de kaarten uit de winkel neem ik makkelijkere afstand. Als ze dan toch weggaan dan kijk ik of ik nog iets kan hergebruiken.
Groetjes Aartje

GerJanne zei

Het zijn weer heel mooie kaartjes Nelleke. Leuk dat je kaarten van lange geleden aan het hergebruiken bent. Ik heb hier tassen vol kaarten van alle bloggers, verjaardag en kerst, van de afgelopen 7 jaar. Wat ik daarvoor kreeg heb ik weggedaan, op een enkele bijzondere na. Ik denk dat ik binnenkort ook maar wat ga opruimen of uitzoeken om te gebruiken. Sommige dingen lenen zich daar goed voor. Je kunt ook net blijven bewaren.

jackelien zei

Hoi twee prachtige kaarten.
Mooi papier.
Hier net zo haha kan ook moeilijk dingen weg doen.
Groetjes Jackelien

Daphne zei

Wat zijn ze mooi zeg.
Ik vind vooral de eerste heel mooi, denk dat dat komt omdat er wat donkerte kleuren bij zitten.
Ik bewaar mijn kaarten ook altijd lang, maar nu ik mijn knutsel kamer boven heb, heb ik veel dingen verhuist, zo kwam ik ook de doos met zelf gemaakte kaarten weer tegen.
Ik ben ze nu aan het door kijken en doe toch maar wat weg, want als ze in een doos zitten heb ik er ook niet veel aan.
Ik gebruik wel ideeën van die kaarten. Maak bv en foto, zodat ik de sketch kan gebruiken, of gebruik het leuke model om na te maken.

Renate zei

Wat heb je dit ontzettend leuk gedaan. Heel slim, om sommige materialen te hergebruiken.
De meeste zelfgemaakte kaarten bewaar ik wel voor een tijdje. de speciale kaarten stop ik in een map, en de andere gooi ik na een jaar ongeveer weg.

-xies- Renate.

Angela zei

Schitterende kaarten Nelleke! Ik heb ook vaak moeite met dat soort teksten. Ik vind de tekst op zich écht leuk, maar inderdaad.... wie stuur je zoiets 🙄.... Past niet bij onze aard denk ik 😂.

Ik bewaar alle kaarten van blogland.... bij mij selecteert het zich min of meer zelf. Na verloop van jaren vallen veel kaarten vanzelf uit elkaar, omdat de plaklaag 'uitgewerkt' is.
Vaak maak ik er zelf weer een kaart van (lekker snel). Speciale kaarten bewaar ik sowieso; de kaarten na het ziekbed/overlijden van Martin bewaar ik in een speciale doos, samen met de andere ontvangen kaarten.

alma.heijenk@gmail.com zei

mooie kaarten met papier van jet.
Ik selecteer de kaarten na verloop van tijd, ik kan en wil niet alles bewaren.
groetjes Alma