Mijn lijst met blogs

vrijdag 24 februari 2023

rood-oranje-roze

Afgelopen maandag kwam Lieke een dagje. Ik had voorgesteld om morgens de laatste spullen van haar uit te zoeken en dan konden we middags kletselen. Aldus geschiede en moeders blij dat de laatste kamer waar heel veel spullen nog van de zolder en van haar stonden nu eindelijk leeg is. Van de winter was de zolder boven de keuken afgetimmerd en konden de zolderspullen terug. Nu dan de laatste dingen van Lieke en komende week kan ik die kamer schoonmaken. 
Na de middag ging Lieke met haar art journaal aan de slag. Afgelopen zomer was ze er mee begonnen omdat ze dacht dat ze nog een werkstuk van school nodig had. Dat was niet zo, en deze bleef onafgemaakt liggen. Nu heeft ze het een heel andere look gegeven. 
Ik wilde nog iets maken met de kleurenuitdaging van Knutsels en kadootjes.
Het was zoeken naar de juiste kleuren. Alcohol inkt wilde ik niet meer gebruiken en in acrylverf had ik deze kleuren niet. Gelukkig had Lieke hier nog verf staan en vond ik daar de juiste kleuren plakkaat verf. 
Ik werd geïnspireerd door Monique en Nancy van de facebook site van Pronty. Maar dan wordt het toch weer anders.
Ik deed her en der plakkaat verf op het papier en ging er met een bankpasje overeen. (idee Nancy)
Op deze kaart heb ik een mask gebruikt met witte gesso. Nancy had een idee met chipboard, ik verfde ze niet mar bewerkte ze met goudkleurige wax. Tekst van Pronty.
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: rood-oranje-roze
2 Sisters on the blog: gebruik max 3 kleuren
Bij deze heb ik het idee gebruikt van Monique en een mask van Pronty gebruikt met witte gesso. Helaas de gesso er iets te dik opgedaan, waardoor het wat uitliep. Een andere vlinder gebruikt en tekst weer van Pronty.
Beide kaarten gemat op zwart papier en daarna op een witte basiskaart geplakt. 
Mijn eerste alcoholkaart die ik vorige week maakte. Op zich was de achtergrond wel goed gelukt. Maar daarna begon het gevecht met het embossen. Ik begon met de bloemen, dat leek te lukken, maar oeps met de poeder bleek dat er veel poeder op de inkt bleef liggen. Zo goed en kwaad weggeveegd en geschud en met de heattool erover. Je ziet dat links ik ook iets te lang verhit had: het is iets vergeeld.  Toen was het een hele toer om de steel van de rechterbloem goed op het papier te krijgen, die was zo dun en viel steeds om. Nou ja een beetje bibberig kwam die erop. Er toch een kaartje van gemaakt, en met de lettertang het woordje jarig gemaakt. Tot slot wat glitters. 
Maandagmiddag nog een een filmpje van Jennifer Mcquire bekeken en ging overstag om nog 1x iets te proberen met alcoholinkt. Ik heb ook een flesje liftink voor alcohol. Je smeer de stempel in met dat spul, zet de stempel op jou vel met alcoholinkt en drukt dan de stempel af op een vel wit papier. 
Dat wilde ik proberen. Een beetje een desillusie want er werd niet heel veel inkt gelift. Zie ook de laatste foto. Misschien moet ik ook wel een stempelpad hebben ipv een flesje om het goed op de stempel te krijgen. (net als bij versamark.)
Dit alles weer wat ongedaan gemaakt met wat inkt en er 2 kaarten van gemaakt. Zoiets zag ik weer bij Monique. 
Tijdens het opruimen van en kast kwam ik een A-3 tekenblok tegen, waarvan het papier niet meer mooi was. Op de kaft stonden deze leuke uiltjes en die mochten op de kaart.
Nog een kaart met die leuke uiltjes. 

De afdruk die ik maakte, hij is gewoon te licht. Later nog maar eens proberen. 
Niet perfect is ook goed, dat moet ik mij soms wat vaker in de oren knopen. 🙉
Dank je wel voor het lezen, kijken en reageren en tot een volgende kaart. Dat worden er niet zoveel als de laatste dagen.
Groet, Nelleke 




 

8 opmerkingen:

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een mooie serie kaartjes heb je gemaakt Nelleke. Leuk om te zien dat je met de verf, inkt hebt gewerkt, voor mij is dat even wennen altijd, je moet alles loslaten en het wordt zoals het is, en dat is OK..wat leuk dat je samen met Lieke creatief bezig bent geweest, en heerlijk om weer wat in huis opgeruimd te hebben. Nog bedankt voor je mooie verjaardagskaartje. Bedankt dat je meedoet bij K&K. Groetjes Ingrid.

Monique zei

Wat ben je lekker bezig geweest Nelleke. En heerlijk zo'n knutselmiddagje met je dochter.
Je kaarten zijn stuk voor stuk bjoeties. Leuk dat Nancy en ik je hebben kunnen inspireren. De bloem op de laatste foto is super. Ik kreeg hem gisteren binnen en heb er de voorbeeldkaart voor zondag mee gemaakt. Rubberdance is wel favoriet bij mij.
Dank je wel voor het meedoen bij K&K.
Lieve groetjes, Monique

Angélique zei

Wat gezellig, samen met je dochter knutselen.
Je hebt mooie, warme kaarten gemaakt.

GerJanne zei

Wauw zeg wat een mooie serie kaarten heb je gemaakt! Allemaal leuk en ook al soms wat uitprobeersels, de ontvangers weten nooit dat het eigenlijk anders bedoeld was. Gezellig dat Lieke kwam. EN nu dus echt een kamer extra....
Dank je wel voor het meedoen bij ons van K&K!

Daphne zei

Je hebt ons helemaal meegenomen in de making off van deze kaarten.
Leuk om te lezen hoor.
Deze kaarten spatten van mijn scherm, wat is het toch een mooie kleur combinatie.
Ik vind het juist wel leuk dat ze niet helemaal perfect zijn, het is handwerk en dat zie je.

Colien zei

Prachtige serie kaartje, lekker vrolijk! En gezellig om samen met je dochter te kletselen.
Bedankt voor het meedoen aan onze roze/rood/oranje uitdaging bij Knutsels en Kadootjes.
grtz Colien

Caroline zei

Prachtige kaartjes in deze kleuren!
Dank je wel voor het meedoen!
Groetjes Caroline DT 2Sistersontheblog

Nicolette zei

Wat een mooie kaarten.
Leuk dat je meedoet bij 2Sistersontheblog.
Groetjes Nicolette DT