Mijn lijst met blogs

dinsdag 14 februari 2023

Mannenkaarten

Allereerst wil ik jullie allemaal van harte bedanken op de leuke reacties op mijn kaarten. Vooral die op mijn kaart van maandag. Verschillenden gaven aan de deuren stans ongebruikt te hebben liggen. En ja dan gaat het bij mij wel een beetje ratelen daar boven.... 😃
Misschien moeten we er maar een uitdaging van maken dat jullie die ook gaan gebruiken....
Voor nu heb ik mannenkaarten in de aanbieding. In deze tijd van het jaar zijn er veel mannen jarig, vooral in de familie. Maar ook Dirk van de Egel kreeg er 9 februari een jaartje bij. Elk jaar is er bij ons als team weer hilariteit, hoe oud wordt hij nou eigenlijk? We hebben al eens gehad dat we hem feliciteerden met zijn 50e verjaardag, werd hij 49... Maar nu heb ik het opgeschreven en heb ik een ezelsbruggetje, hij is 3 dagen jonger dan mijn jongste zusje.
Wij, de teamleden van de Egel, sturen hem altijd een kaartje, en dat is deze ronde kaart geworden.
Uit een boek van SL, je weet wel zo'n kant en klaartjes boek, heb ik gewoon wat gepakt wat ik wel leuk vond. De basis was vierkant, ik gebruikte het ronde deel. Dat matte ik op kraft evenals het plaatje. Een stationsklok mocht er bij evenals de tekst pas op voor de treinen. Leeftijd, van harte en wat stoere radertjes om het af te maken.  Achter heb ik een standaard gemaakt, die zie je heel iets links en rechts onder. 
Uit een ander kant en klaartjes boek kwam ik route 66 tegen. Zwagers en broers die 66 worden krijgen vaak zo'n kaart. Route 66 heeft natuurlijk niets met de leeftijd te maken, maar ik vind het wel een mooie overeenkomst. Alles net wat anders neergelegd en er een auto bijgeplakt en tekst.
Dit is het voorbeeld die dan ook in het boek zit. Ik vind het jammer om weg te doen, daarom op een wat kleiner kaartje geplakt, waarbij nog wat ruimte over is voor een auto. Deze gaat waarschijnlijk naar mijn zwager die 66 wordt, het formaat past dan ook mooi bij een cadeautje. 
Zo weer wat kaarten uit concepten, donderdag ben ik er weer met een kaart.
Groetjes, Nelleke 
 

6 opmerkingen:

GerJanne zei

Sjonge wat een mooie kaarten heb je gemaakt. Ik vind ze allemaal heel erg gaaf!
Niet et opzichtige kleuren en toch absoluut niet saai.

Elle-Jeanne zei

Leuke serie mannenkaarten Nelleke.
Groetjes Elle-Jeanne

Marfien zei

Leuke mannenkaarten, en ja, De route 66 is heel handig voor de mannen die 66 worden. Al vroeg mijn zwager wel waarom de motor er bij stond (hij is de enige zwager die geen motor rijd) mijn uitleg: ik heb jou auto niet als stans . . . Gelukkig vond hij het toch een leuke kaart

Angélique zei

Heel stoere kaarten, daar houden veel mannen wel van. Ik denk dat ze enorm in de smaak vallen. Je bent er heel goed in geslaagd om die kant-en-klaar blokken te gebruiken en om te toveren tot gave kaarten.

jackelien zei

Hoi
Prachtige serie kaarten.
Altijd makkelijk zulke boeken en kijk is wat een stoere kaarten eruit komen.
Groetjes Jackelien

Trijntje zei

Wat een mooie stoere mannenkaarten. Deze materialen zijn erg leuk. Groeten Trijntje