Mijn lijst met blogs

maandag 13 februari 2023

New Home uitdaging met GerJanne



Jaren geleden won ik deze deur van MD. En eerlijk gezegd ik wist niet goed hoe ik deze moest gebruiken. Soms heb je dat en de stans bleef liggen. Eigenlijk ook wel raar, je tikt het nummer van de stans in en de voorbeelden rollen over het scherm. Dat heb ik echter nooit gedaan tot een paar weken geleden. 
Dat zat zo. Vorig jaar zomer kocht ik een doos restanten op van allerlei stansen en stempels. 
Wat ik mooi vond hield ik, wat ik al had of niet mijn ding was probeerde ik te verkopen. Ook dat is heel leuk om te doen. Daar zaten ook de 2 deuren bij die ik al had. 
Als GerJanne en ik een kletseldate hebben verrassen we elkaar soms met een kleinigheidje. Soms is het een gok, heeft ze dat al of niet? 
Ik had het idee dat ze deze niet had, maar eer je zoiets geeft moet je wel weten wat je er mee kunt doen. Dus na al die jaren toetste ik het nr in op internet en ja hoor heel wat voorbeelden kreeg ik te zien. En eigenlijk ook heel erg leuk! Dus voordat ik naar haar ging, heb ik de mal eerst geprobeerd en er deze kaart van gemaakt. Daarna maakte ik een klein labeltje met een opdracht om deze stans te gebruiken voor een kaart en dat we die in overleg gaan plaatsen. Zo kreeg ze dus het pakketje.
Deze kaart was dus al klaar eer ik het haar gaf, dat wilde ik ook want ik had een new home kaartje nodig. Een buurjongen had een nieuw te bouwen huis gekocht, de bouw liep vertraging op dus met zijn vriendin waren ze tijdelijk bij zijn ouders. Toen ze er 1 of 2 nachten geslapen hadden gingen ze voor 6 weken op reis, dat was allemaal al afgesproken. Zij zou daarna nog 5 weken verder reizen, maar beiden waren half januari toch weer terug. Ik had alle tijd om een kaartje te maken, maar je weet wel hoe dat gaat, ze waren al terug en de kaart was niet klaar. 😊
De deur dus gebruikt, daar velum achter geplakt, sneeuwklokjes erbij gedaan, want die bloeiden al in januari. Links een bezem met wat klavertjes 4. Verder nog hun huisnummer. Toevallig hebben ze ook dit soort stenen van hun nieuwe woning.
Al heel snel kreeg ik een bedankje van hen, hebben dit gewaardeerd. 
Ik had nog een new home kaartje nodig, want mijn broer en zijn vrouw zijn vorige week verhuisd naar hun nieuwe woning. Dat huis hadden ze al een tijdje, maar eerst hebben zij het opgeknapt. Ik had alle tijd om een kaartje te maken. 😃 Vorige week appte hij dat ze bijna klaar was en dat ze daarna over gingen. Oeps dan moet ik gauw beginnen....
Dus afgelopen week wederom een new home kaartje met de deur gemaakt. Iets ander achtergrondje en nu ook veel bloemen bij de voordeur, want mijn schoonzusje houdt van tuinieren. Deze vrijdag op de post gedaan en ik hoop dat hij over is gekomen. Zaterdag kregen we bericht dat hij verhuisd was, dus precies op tijd was de kaart klaar.  Binnenkort gaan we daar naar toe om alles te bekijken. Waarschijnlijk gaan we met alle broers en zussen en combineert hij dat met zijn verjaardag, want hij is komende week jarig.
Vandaag plaatst ook GerJanne haar kaart met de deur en ik ben heel benieuwd wat zij gemaakt heeft. 
Ik ben in ieder geval om, en mijn les is dat je soms gewoon moet gaan kijken wat je er mee kunt en niet jaren in de kast moet laten zitten.
Ik hoop op wat freubeltijd de komende dagen. Zaterdagmiddag wilde ik even naar mijn kamer, maar toen vroeg de begeleiding of wij een rondje met Thomas kon fietsen. Aangezien we initiatieven van hem stimuleren ben ik naar Apeldoorn gefietst en heb een rondje met hem gefietst. Gisteren bezoek. Gisteren belde dochter op of haar zieke dochter bij ons kon zijn vandaag want ze moet werken. Of ze is ziek en ligt heerlijk bij ons op de bank en dan blijf ik bij haar, of ze knapt wat op en verdwijnen we samen een tijdje naar mijn kamertje. We gaan het zien en anders komen er wel weer andere tijden.
Tot een volgende kaart. Kijken jullie wat GerJanne gemaakt heeft? 
Groet, Nelleke 


 

19 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

deze zijn leuk geworden ! mooie kaartjes
grtjs,martina

Angélique zei

Heel geslaagde kaarten, mooi gemaakt Nelleke!

Anita van Deur zei

Leuke kaartjes!

Irene zei

Haha die Nelleke en haar deurstans, even googelen en ideetjes volop en 2 heel leuke kaarten als resultaat! Ik kijk regelmatig en al helemaal met MD dingen (waar ik niet eens heel veel van heb of koop) want die zijn soms best ingewikkeld.
Fijne week XxIrene

Henriët zei

Wat een leuke kaarten maakte je met deze deur. Inderdaad erg leuk om er verhuiskaarten mee te maken. Hier ligt hij ook ongebruikt. Binnenkort ook maar eens mee aan de slag.
Groetjes van Henriët

Elle-Jeanne zei

Wat een leuke kaarten met de deur Nelleke.
Deze mal ligt hier ook, niets mee gedaan.
Jij brengt me op een idee.
Groetjes Elle-Jeanne

Caroline Cards zei

Het zijn leuke verhuiskaarten! Ik zoek ook vaak naar ideeën en krijg daardoor zelf weer nieuwe inspiratie!
Groetjes, Caroline

jackelien zei

Super leuk gemaakt.
Groetjes Jackelien

Renate zei

Ode aan Google... Ik herken het helemaal.
Kom je er even niet aan uit dan vindt je op het wereldwijde web vaak genoeg inspiratie.
Je hebt 2 super leuke kaartjes gemaakt met deze deur stans. En ik denk dat ie heel divers te gebruiken is.
Hopelijk knap jullie kleindochter toch wel een beetje op, en heb je nog wat extra feubeltijd.

-xies- Renate.

Angela zei

Heel herkenbaar Nelleke.... maar ik doe tegenwoordig net als jij. Ik tik de naam (of het nummer.... of omschrijving) van de stans in en dan rolt er best veel uit. Soms ga ik ook naar Pinterest. Ook dit heeft me al aardig wat inspiratie opgeleverd.
Beide kaarten zijn écht geweldig geworden.

Succes vandaag.... hopelijk is je kleindochter opgeknapt en is er hobbytijd!

Anoniem zei

Wat een leuk verhaal, wat een deur niet allemaal teweeg kan brengen hè…ja kaarten zijn echt heel leuk en gezellig!
Ik vind vaak inspiratie op Pinterest als ik zelf leeg ben en als het dan nog niet lukt laat ik het ook zitten totdat….🤷‍♀️ Haha
Hoop dat je kleinkind opknapt en jullie nog even kunnen knutselen. Afleiding scheelt soms ook…maar niet altijd want Anna was dinsdag niet zo lekker uit school gekomen en probeerde vanalles maar kroop toch steeds onder mn deken op de bank.
Fijne dag, groet Ellen
Ellen’s Greetingcards

Nancy zei

Hey Nelleke,

Ik kom net van bij GerJanne en jullie staan op mijn blog net onder elkaar, dus kom ik nu bij jou kijken... Leuke kaarten werden het, zowel bij haar als bij jou. Dat DP heb ik ook, herkende het bij de tweede kaart meteen.
Wat een gevulde dagen daar bij jullie. Geniet toch maar van de kleine zieke op bezoek. Als ze beter is, zal ze vast graag mee gaan kaartjesmaken...
Liefs,
Nancy

Trijntje zei

Leuk idee om verhuiskaarten met de deur te maken. Bij mij ligt die ook al een tijd ongebruikt… Je kaarten zijn erg leuk geworden.Groeten Trijntje

bolletjelucky.blogspot.com zei

GerJanne heeft hem ook heel leuk gebruikt maar ook jouw kaarten zijn heel gaaf geworden. Leuk om ze te gebruiken voor "new home" kaarten Nelleke.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Ja... ik wist natuurlijk dat jij er een verhuiskaart van ging maken, daarom wilde ik per se wat anders. En het is gelukt. jouw kaartjes zijn ook erg leuk! Het gaat echt om de aankleding van de kaart vind ik, bij deze stans. Maar er zijn meer mensen die hem ongebruikt hebben liggen! ik ben benieuwd of we binnenkort meer kaarten met en deur erop zullen zien.

Daphne zei

Zooooo, wat een lang bericht, je kan wel merken dat jij met pensioen bent🤣.
Zo leuk om zo mee te lezen in je gedachte en in je dagelijkse dingen.
Wat een leuke stans is dit. Ik kan mij wel voorstellen dat je er niet echt raad mee wist, want dat zou ik ook hebben denk ik, maar...... internet biedt uitkomst.
Het is inderdaad een hele leuke stans om te gebruiken voor verhuis kaartjes.
Ik ga snel even bij GerJanne kijken.

Daphne zei

Ik bedenk ineens....
En kerstkaart: met lampjes erboven en een krans aan de deur! (Tip van Flip)

Femminde zei

Oh wat super om GerJanne zo uit te dagen!! En je hebt zelf ook erg mooie verhuiskaartjes gemaakt.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

alma.heijenk@gmail.com zei

wat een leuk verhaal. leuk dat je de stans dan nu toch gebruikt hebt!
gr Alma