Mijn lijst met blogs

woensdag 22 februari 2023

Kleurenkaarteamdag

Kleurenkaartteam vandaag. GerJanne koos bij het bordeaux rood, zacht geel. Dat is mij niet helemaal gelukt, het geel is wat feller geworden. 
Deze keer wilde ik weer met alcoholinkt aan de slag.  Nadat ik wat kaartjes bewerkt had met alcoholinkt ging ik daarna filmpjes bekijken. Ik zag een filmpje van Jennifer Mcguire, en zag wat ze allemaal deed met alcohol inkt. Geweldig.
Zo ging ze ook embossen. Nou dat heb ik geweten, het lijkt allemaal zo makkelijk, maar zelf uitvoeren....
Deze vlinder is het beste gelukt. Een hele fijne stempel van een vlinder van MD, gaf het mooiste resultaat. Daarna wilde ik de vlinder kleuren. Eerst dacht ik een druppel alcoholinkt op delen in de vleugels te doen, dat leuk mij helemaal fout gaat. Ik deed een druppel inkt in een klein eierdopje en deed er een druppel alcohol lift inkt bij. Dat is wat vettig en daardoor vervliegt het niet zo snel. Je kunt  ook met een stempel waar je die lift inkt erop doet, weer alcohol inkt van je werk halen. Daarover later meer. Op deze manier kon ik delen van de vlinder inkleuren, en het lukte zonder knoeien. Het had wel tijd nodig om te drogen.
Daarna een stans van NS gebruikt waarbij je een dubbele stikrand hebt en daar de kaart mee gemaakt. Dit in bordeauxrood papier gelegd en alles kwam op ene basiskaart. Tot slot nog een witte tekst en wat steentjes.
Challenge:
Vlinder
Omdat een fijne tekst, vlinder of bloem het mooiste effect geeft deze kaart gestempeld met een fijne tekst. Op de zelfde manier verder afgemaakt als de eerst, nu in roze en alles op een bordeauxrode basiskaart. Wat hartjes bewerkt met glitter en leeftijd en wat glitters erop.
Challenge:
 Een deel van het alcoholpapier raakte beschadigd, doordat de stempel te goed plakte en toen had ik er de buik vol van. Daarom deze kaart afgemaakt met een witte gestanst tekst. Uit een klein stukje alcoholpapier de bloem uit gestanst met wat krullen erbij. Dat geeft een net wat vrolijker effect.
De rode binnenin geembosd  met een embossingmal. Verder op dezelfde manier afgemaakt.
 
Deze kaart wel heel eenvoudig gehouden en een condoleance kaartje van gemaakt. Dit alles kwam op een bordeaux rode basiskaart.
Dit is een allegaartje van mislukte kaarten geworden. De buitenrand komt van een restant van kaart 2. Ik had papier zachtgeel gemaakt en hier 3 bloemen op  gemaakt van zilveren embossingpoeder, het zag er niet uit. alles rood gemaakt met alcoholinkt en en de lift inkt met een sponsje. De bloemen uitgeknipt en geschikt op de kaart. Een tekst uit de restjes bak, wat swirls en glitters. Hij kan er mee door. Ik maakte nog een 6e, die komt as vrijdag. Zoals jullie zien komt de eerste kaart dicht bij de kleuren die gevraagd werden, de rest naar eigen inzicht gemaakt, al heb ik wel de 2 gevraagde kleuren alcoholinkt gebruikt.
Tot morgen, dan ben ik er weer met een kaart. Vanmiddag heb ik een zusjes middag: wandelen, spelletje doen en samen eten. Ik zorg voor een preischotel, met nog prei uit eigen tuin.
Groet, Nelleke 





 

24 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Zo je bent goed bezig geweest. Mooie serie kaarten gemaakt met de inktjes ik waag me er niet meer aan, de inkt ging de laatste keer over mijn bureau het was een ramp.

Nancy Soetaert zei

met alcoholinkt loopt het niet altijd zoals je vooraf bedacht hebt hé... Onvoorspelbaar maar wel heel leuk om mee te spelen.
Maar je kaartjes zijn wel mooi geworden !
Veel plezier met je zussen straks.
Groetjes
Nancy

Jantine zei

Oh lekker, prei uit eigen tuin! Fijne middag met je zussen.
Je kaarten zijn mooi en divers. Ik vind werken met inkt altijd een hoop geklieder en hopen dat het iets wordt, je hebt er totaal geen controle over. Maar jij hebt er leuke dingen mee gecreëerd!
Groetjes
Jantine

Daphne zei

Zooooooo zeg, een hele serie.
Leuk hoor om zo bezig te zijn.
Wat geeft dat toch en mooi effect, die alcohol inkt, je hebt er geen invloed op wat voor een patroon het maakt, maar het is altijd heel kunstig.
Het idee van de swirls samen met de bloemen ga ik onthouden, dat vind ik heel feestelijk en mooi staan.
Veel plezier vanmiddag, wat leuk een zussen middag.

Wilma zei

Och Nelleke toch.....ik begrijp jouw frustratie.
Toch laat je een PRACHTIGE serie kaartjes zien en allemaal zo verschillend.
Liefs, Wilma 😀😀😀

Marfien zei

Leuke serie kaartjes heb je gemaakt, kun je de gele inkt ook verdunnen zodat het wat lichter wordt? heb dit nog nooit gedaan met inkt maar met aquarelverf lukt dat wel. Met acrylverf ook trouwens . . .

Grietje Jansen zei

Prachtige serie kaarten. En dat allegaartje van mislukkingen, vind ik juist erg goed gelukt. Heb ook eens een poging gedaan met alcoholinkt, is nog niet zo eenvoudig om het naar de zin te krijgen.

Grietje

Marijke zei

Ik heb geen ervaring met alcoholinkt maar ik vind je kaartjes prachtig geworden! Het geel is wat feller maar dat staat wel erg mooi. Allemaal "chapeau" hoor! Lekker preischotel en heerlijk genieten vanmiddag! Een gezellige dag! Groetjes Marijke

Femminde zei

Wat heb jij er een leuk project van gemaakt. En met alle begin is het soms moeilijk. Maar het is een super leuke serie geworden en je weet nu ondertussen vast beter hoe het werkt voor een volgende keer.
Heel veel plezier vandaag met je zusjes dag. Klinkt gezellig!!
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

Kaartenkraam zei

Ik vind het een mooie serie geworden. D kleurencombinatie is prachtig!

groetjes van Ank

Diny zei

Wow.....jij hebt goed je best gedaan Nelleke.....wat heb je een leuke serie gemaakt!
Groetjes Diny

Angélique zei

Zo zeg, jij bent supercreatief bezig geweest en daarbij gooi je niets weg, heel knap gedaan!
Ik vind de eerste kaart het mooist, maar dat is een kwestie van smaak, ik vind het geweldig dat je zo aan het expirimenteren bent geweest.

chantal zei

Mooie serie kaarten. Ik heb ook met alcoholinkt gewerkt. Geefteen tof resultaat.
Liefs Chantal

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Kijk, een hele serie, knap gedaan! Mooi gedaan in de KKT kleuren 🌺☕️

PIKO hobbyblog zei

Jeetje wat een mooie serie kaarten heb je gemaakt in de kleuren van het KKT.
Liefs Pia

Colien zei

Wauw, mooie serie heb je gemaakt in de KKT kleurtjes! Stuk voor stuk heel geslaagd!
grtz Colien

Henriët zei

Wat een vrolijkheid op je blog vandaag Nelleke. Hele mooie kleurrijke kaarten. De eerste met de vlinder springt er echt uit.
Mijn kaartje is niet gelinkt bij Martina maar ik heb er wel eentje geplaatst met de gevraagde kleuren vandaag.
Groetjes van Henriët

GerJanne zei

Sjonge! Zoveel kaartjes!
Ik begon al te lachen toen ik je eerste kaart zag met dat felle geel. Precies niet de bedoeling hahahaha, maar wat een gaaf effect met die vlinder!
Ik was dus vergeten mij aan te melden, zo stom. Komt denk ik omdat ik de kleur had gekozen...
Was het leuk met de zusjes? Dat zal wel mee. EN lekker een preischotel. Hadden wij ook, met zalm. Smullen!

Nancy zei

Hey Nelleke,
Wat heb jij er werk van gemaakt! Moest er een prijs zijn voor creativiteit, ging deze vast naar jou! Ik moet mijn vlinder-mening even terugschroeven. Want deze verdient echt een bravo!
De rouwkaart vind ik zelf de mooiste... die achtergrond, wow!!
En eerlijk? Ik had zelf ook liever feller geel gebruikt...
Liefs,
Nancy

martina's kaartjes zei

je geel is inderdaad wel lekker fel geworden, maar ze zijn daarom niet minder leuk geworden
blij met je deelname deze maand !
grtjs, martina

Sarah zei

Wat veel weer! Ik ben fan van de eerste. Het geel is wel intenser dan gevraagd. Maar het geeft zo'n zonnig effect. Een echte zomerse kaart. 😉

!neke zei

Wat een gave serie !!!!!
Groeten Ineke

Pia S zei

I don't think I've ever used burgundy and yellow as color combination, but what a super combination this is! You cerrtainly were inspired, all the makes are looking fab in their own way. I really like the font you used for the card you entered in our gallery. Thanks for playing with us at Try it on Tuesday.

Joan zei

Lovely combination of colours and a great card

Thanks for joining in at Try It On Tuesday challenge