Mijn lijst met blogs

woensdag 30 augustus 2023

Mint groen en zacht roze


Tijd voor de maandelijkse uitdaging van het kleurenkaartteam, georganiseerd door Martina. 
De kleuren die vandaag aan bod komen zijn : mintgroen en zachtroze.
Ik laat de eerste 2 kaartjes zien van een compleet uit de hand gelopen project(je).
Dat zit zo. Jaren en jaren geleden kocht ik bij de Action een zak met allemaal vierkantjes. Misschien kan ik daar wel wat mee dacht ik toen. Ik maakte er ooit al eens een paar kaartjes mee  klik hier en daar bleef het bij. De doos met stukjes werd in de spelletjes kast gezet, misschien iets voor de kleinkinderen. Niet dus. Een poosje geleden had ik de doos weer in mijn handen en dacht wat doe ik ermee, in de papiercontainer mikken? De blokjes kregen nog een kans, ze gingen mee op vakantie. Daar maakte ik een begin.
Eenmaal thuis kreeg ik de smaak te pakken.... O, de ene na de andere kaart met weer een andere combinatie aan blokjes werd geplakt. En ik kreeg er nog plezier in ook. Plezier in het combineren van kleuren, ik ging uit mijn comfortzone door bepaalde kleurencombinaties te gebruiken. Vierkante, langwerpige slime line. Toen de doos leeg was had ik 75 oplegvelletjes gebruikt voor alle blokjes en er is er niet 1 hetzelfde geworden. Totaal heb ik 1811 blokjes geplakt.  En nu? Ga ik 75 kaartjes maken van al die achtergrondjes? We gaan het zien, de eersten zijn klaar en binnenkort laat ik nog een paar kaarten met deze blokjes zien.
Op de 1e kaart heb ik roze blokjes op kraft geplakt. Van een basiskaart waarvan de andere kant allerlei glimmende strepen in goud, koper en zilver zitten. Ook van de Action, en die lagen er ook nog steeds. 
Daarna op zachtroze gemat en dit op een witte basis kaart. Daarop kwam de Chrysant in lichtgroene en witte tinten. Een tekst en wat doorzichtige parels 
Dit was 1 van mijn eerste geplakte achtergrondjes. Die achtergrond maakte ik in de vakantie  en zo had ik de kleuren al bij elkaar. Aan de andere zijde van het roze zaten stippeltjes  en dat past goed bij elkaar. De bloem in groen gestanst en een keer met velum met zilveren stippen, als je goed kijkt zie je die nog door het velum met groene stippen. Dat maakte het geheel wat pittiger om toch ander velum te gebruiken, de eerste liet ik maar zitten.. Het velum zette ik middenin vast en daarop kwam een steentje. Verder gemat op zachtroze en wit. Een tekst en wat steentjes.
ik ben benieuwd wat jullie er van gemaakt hebben en ik kom zeker bij jullie langs.
Groetjes, Nelleke 



 

23 opmerkingen:

Ela zei

Wat een verhaal, haha! Je zult onderhand wel vierkante ogen hebben na al die vierkantjes! Maar het houdt je van de straat zeggen we dan. Ik probeer dit soort aankopen te voorkomen omdat er meestal niks van komt. Maar jij hebt doorgezet al heeft het jaren geduurd! En het zijn prachtige kaarten geworden, ook die uit 2015. En wie weet volgen er meer. Petje af voor je geduld! Groetjes Ela

Anita van Deur zei

Nou toch helemaal top Nelleke, je zult wel geen blokjes meer kunnen zien. Mooie kaarten heb je ermee gemaakt.

Daphne zei

Zooooo zeg, GEWELDIG!! Wat een uitdaging aan jezelf en wat gaaf dat je doorgezet hebt. Niet weggooien hoor, die 75 achtergrondjes, misschien word je ze een beetje zat, steeds die achtergrondjes, maar voor mensen die zo'n kaart krijgen is het er naar 1, dus gewoon blijven gebruiken.
Ik vind deze 2 kaarten al héél erg leuk, ik ben heel benieuwd wat je verder gaat laten zien.
De 2de kaart van dit bericht is mijn favoriet, die vind ik erg mooi.

Jantine zei

Wat goed dat je die vierkantjes toch bent gaan gebruiken, Nelleke! 1811 is heel wat! Het geeft een leuk effect op de achtergrond van je kaart. Ook slim hoe je het kraft op je eerste kaart hebt gebruikt. Ik heb nog kraft met koper-kaartjes liggen, zal wel uit dezelfde periode zijn. Ben benieuwd of je al je 75 achtergrondjes op gaat gebruiken.
Deze KKT kaarten zijn in elk geval erg leuk!
Groetjes
Jantine

Diny zei

Zo zie je maar Nelleke....het komt er toch nog van om de vierkantjes goed te gebruiken....het zijn twee hele leuke kaartjes geworden!
Groetjes Diny

Wilma zei

Nou Nelleke.....jij hebt SUPER je best gedaan en vandaag laat je al 2 MOOIE kaartjes zien in de kleuren van het Kleurenkaartenteam.
SUCCES met allllll die andere achtergrondjes.....weggooien is geen optie.....hihihi.
Liefs, Wilma 😀😀😀

Colien zei

Twee prachtige kaartjes in de KKT-kleurtjes, leuk met die vierkantjes!
grtz Colien

!neke zei

Twee mooie kaarten !!!!
Leuk met de vierkantjes !!!
Groeten Ineke

lenywim35 zei

Hi Nelleke. Zo bekend je verhaal. Ik ga proberen alles op te ruimen van wat ik nog op gebied van "kaartnmaken"bezit. Is heel moeilijk. Maar Nancy - als ze weer in Holland is, wil gelukkig wat hebben. Ga ahet maar eens sorteren. Mijn liefde zat al va 1959 in het kaarten maken. Dat gaat niet meer. Mijn nieuwe liefde is nu het UITJES maken met de BUDD bus.
Zal proberen julie te laten meegenieten. Maar moet helaas er hulp bij hebben.
Alles sal reg kom. nietwaar ?????? grts wim en leny

chantal zei

Jeetje wat een verhaal met de blokjes. Zo zie je maar nooit wat weggooien.
Leuke kaarten heb je gemaakt
Liefs Chantal

Marijke zei

Dat zijn heel wat vierkantjes en om die allemaal op te plakken ben je wel even zoet! Maar het resultaat is mooi. als ze allemaal zo zijn dan zou het zonde zijn om de achtergrondjes weg te gooien! Altijd maar weer bewaren! Je weet nooit! Een mooi verhaal en mooie kaartjes! Groetjes Marijke

bolletjelucky.blogspot.com zei

Zo en heb jij nu vierkante ogen Nelleke? Wat knap dat je toch alle vierkantjes nog gebruikt hebt. Dit zijn twee leuke kaarten in de gevraagde kleuren.
Lieve groetjes Miranda

Caroline Cards zei

Leuke kaarten met al die vierkantjes!
Groetjes, Caroline

GerJanne zei

Heel erg leuk. Ik heb al wat gezien van je project. 75 is veel mooier maar als ik hier zie wat je er mee zou kunnen.... En ik heb nog wel een idee voor een uitdaging in het Creatief Café!😂
Vertel ik je nog. Deze kaarten zijn alvast heel gaaf!

martina's kaartjes zei

twee leuke kaartjes heb je gemaakt. een hele uitdaging om al die blokjes netjes in lijn te krijgen lijkt me, dat heb je mooi gedaan
fijn dat je er deze maand weer bij bent
grtjs,martina

Marfien zei

Dit zijn in elk geval leuke kaartjes geworden, de rest zal ook wel lukken. Nieuwjaarskaartjes misschien?

Angélique zei

Mooie kaarten allebei, heel origineel. De onderste vind ik de mooiste/gezelligste van de twee. Wow, 75 basiskaarten klaar! Dat is veel, heel veel!

Sarah zei

Ze zij leuk! Ik ging ook kijken naar je verhaal van 2015. Tof dat je met ze allemaal aan de slag ging. Wordt een heel toffe reeks. X

Femminde zei

Wat leuk al die vierkantjes als achtergrond. Ik gebruik ook vaak vierkantjes om de laatste restjes op te maken. Ik maak dan graag 3x 3 kaartjes.
Maar toffe kaartjes geworden.
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

Irene zei

Je had her er laatst al over, chapeau voor je doorzettingsvermogen met dit monnikenwerk Nelleke en wat een enige kaarten met je perfect in lijn geplakte vierkantjes!
XxIrene

Nancy Soetaert zei

amai, zoveel vierkantjes verwerkt! Dat wordt een serieuze stapel kaarten! Deze zijn alvast heel mooi, leuk voor het KKT!
Groetjes
Nancy

Nancy zei

Hey Nelleke,
Nu pas tijd om een blogrondje te doen...
Ik begrijp wat je wil zeggen over die bloemen...
Het is absoluut niet dat ik geen kaarten met bloemen wil maken maar het valt mij hoe langer hoe meer op dat mensen die de kleurenuitdaging aangaan, hoe langer hoe meer bloemen en vlinders gebruiken gewoon omdat je daarmee alle kanten op kunt. En dat wil ik niet. Ik hou van uitdagingen en probeer dan ook altijd net geen bloemen of vlinders te gebruiken, snap je? Nu ben ik al enkele weken projecten met droogbloemen aan het maken en ze liggen gewoon voor 't grijpen op en naast mijn tafel. Ik heb er echt super veel en leuke dingen mee gemaakt. En omdat ik voor de KKT-kaart echt weinig tijd had, en nog een paar bloemenkaarten nodig had, heb ik beiden gecombineerd, vandaar...
Jouw blokjeskaartjes vind ik alvast geweldig en de bloemen die er op staan al even mooi. Dus absoluut helemaal geslaagd in hun opdracht! Succes nog met de 73 exemplaren die volgen!
Liefs,
Nancy

Anoniem zei

Wow…wat zullen jouw ogen vierkant zijn geweest toen je klaar was haha…het resultaat is supergaaf gelukt, prachtig zijn ze geworden met de mooie blommen!
Succes met het maken van je 75 stuks!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards