Mijn lijst met blogs

donderdag 3 augustus 2023

Restanten kerstpapier


Waar iedereen het overheeft is het weer. Wat een water is er gevallen. Het begon zaterdag gelijk al. Wim en ik brachten de auto naar de parkeerplaats toen alles stond.  Toen we daar waren begon het met toch te plenzen. Wat doen we: gelijk weer met de auto terug waar Lieke die ons geholpen had, van de ene kant van de luifel naar de andere kant liep om het water te weren. Wim vloog naar binnen waar alle dakluiken open stonden. We konden er om lachen hoor. De beste dag was tot nu toe dinsdag, wij op de fiets, maar we waren de camping nog niet af of het begon al weer te regenen. Daarna toch nog even buiten gezeten.  Toch vermaken we ons wel. Rustig, heel rustig starten. Op gemak ons ontbijt, kopje koffie, nog een kopje enz. Zondags gingen we naar de open dag van PSV en woonden we een wedstrijd bij. Thomas genoot. Gisteren nog een klein rondje gefietst en voor de bui weer terug. Daarna lekker pannenkoeken wezen eten in Gelselaar.
Bij 52 weeks to Christmas is een leuke challenge: nostalgie. Wat roept bij jouw nostalgische gevoelens op rondom kerst. Voor mij is dat vooral de Kerstboom. Ik weet nog precies waar die stond toen ik kind was. Dicht bij de slaapkamer deur , want ik en mijn zusjes sliepen beneden. Heel vaag kan ik mij nog de echte kaarsjes herinneren, maar meer toch wel de kerstlampjes die net op kaarsjes leken. Ze waren wit. Ook al kwamen er later gekleurde lampjes, zelf heb ik daar nooit aan mee willen doen: in een kerstboom horen voor mij witte lampjes. Nog steeds geniet ik elk jaar van een echte kerstboom in de kamer en dan vooral als de lampjes branden.
Deze 2 kaartjes zijn gemaakt van restjes papier. Het ware zulke kleine stukjes dat toen ze op het papier zaten, ik twijfelde of ik er wat overheen zou plakken. Het is mintgroen papier met hele kleine boompjes er op.
Een nieuw kerstboom stansje bracht mij op het idee om dat niet te doen, en dit is het kaartje geworden.
Nog een klein strikje, sterretjes en tekst met de labeltang.
Het hertje lag al een tijdje klaar om gebruikt te worden en paste ook heel goed op de op deze kaart. 
Beide kaartjes zijn overigens 10x10 cm. Wat sneeuwvlokken, sterren en tekst om dit kaartje af te maken.
Challenges:
Groetjes, Nelleke 


 

19 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Super leuke kaartjes.
Groetjes, Caroline

Diny zei

Twee mooie rustige kaartjes Nelleke.
Wat jammer dat jullie zoveel regen hadden....maar toch ook genoten hebben!
Groetjes Diny

Nicolette zei

Hele leuke kaarten. En ja het weer, daar raakt niemand over uitgepraat.
Toch wel een beetje jammer van jullie vakantie.
Groetjes Nicolette

Annemarie en Merit zei

Twee hele mooie kaartjes en heerlijk he die herinneringen aan vroeger..
Mijn moeder heeft ook nog van die mooie kaarsjes lampjes wit met net druipend kaarsvet eraan,,.,ze branden altijd nog thuis, en ik vind ze nog net zo mooi als 55 jaar terug...
Succes op de camping.
Leuk dat je meedoet met de uitdaging bij 52WTC.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52W

Trijntje zei

Je hebt twee mooie kaarten gemaakt. Altijd fijn als je restjes op kunt maken. Fijn dat jullie je goed vermaakt hebben. Groeten Trijntje

Daphne zei

Ik jij maakte 2 kaartjes.
Leuk zijn ze hoor, hetzelfde maar toch heel anders omdat je er een boom en een hertje op deed, geeft een hele andere uitstraling.
Nou dp, de kleur groen vind ik mooi.
Oooooh, jullie ook op de camping?
Wat een water hè?!! Maar zo te lezen vermaken jullie je (tussen de buien door) ook goed, net als wij.
Ik zeg steeds, "we MOETEN hier niet zijn, het is een keuze en als we het niet meer leuk vinden gaan we naar huis"

karin zei

Leuke kaartjes met de restjes papier en de leuke stansjes erop.
Tja dat weer, planning vandaag was om mee te doen met een georganiseerde fietstocht, maar lekker weer om te fietsen is het niet. We hebben onze 'fiets'vrienden maar uitgenodigd om hier een bakkie te doen.
Fijne dag verder,
Karin

Jantine zei

Mooie kaartjes, Nelleke! Wat goed opgelost met je restjes papier, leuk vormpje heb je ze gegeven.
en ja, de kerstboom, ik heb nooit meegemaakt dat er echte kaarsjes in stonden, maar wel de witte lampjes.
Bedankt voor het meedoen aan onze uitdaging bij 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ja er is inderdaad al veel water gevallen en dan is het sport om er het beste van te maken. Hier ook witte lichtjes hoewel ik die bonte boom bij opa en oma vroeger ook heel mooi vond. Twee leuke kerstkaarten met bijbehorende herinneringen Nelleke.
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

wim heemskerk zei

Prachtige kaart Nelleke en een heel herkenbaar verhaal. Nelleke. Maar ook je NATTE verhaal over het kamperen deze laatste weken. MAAR na regen komt zonnenschijn. Houdt er de moed maar in.
Volgens mij is mijn eerste herinnering van de kerstboom toen ik 3 of 4 jaar was.
Die stond op een tafeltje vlak bij t raam.
En je snapt het al, ook vlak bij de gordijnen en ..... de echte kerstboomkaarsjes waren van die gedraaide witte.
Toen ze allemaal waren aangestoken danste ik een beetje te wild , viel tegen het tafeltje, boom in de brand , mijn Vader trok het zijraampje open , en onder mijn gebrul !! duwde hij de hele boom , brandend en wel , door het raampje, de tuin in.
Dit verhaal past precies bij mijn gemoedsstemming - zie mijn blog, Maar ik wens jullie allemaal een zonnige rest van deze zomer. Liefs Leny

lenywim35 zei

Prachtige kaart Nelleke en en heel herkenbaar verhaal Nelleke. Maar ook je natte verhaal over het kamperen deze laatste weken. Maar na regen komt zonneschijn. Houdt er de moed maar in.Volgens mij is mijn eerste herinnering aan een kerstboom toen ik 3/4 jaar was.
Die stond ook met echte witte gedraaide kaarsjes op een tafeltje vlak bij het raam en de gordijnen.
Toen ze allemaal waren aangestoken danste ik enthousiast - en denkelijk een beetje te wild en viel tegen het tafeltje, boom in de brand en mijn Vader trok het zijraampje open en pakte met kleedje en al de kerstboom - op en ondermijn gebrul !!! duwde hij de hele boom met kaarsjes en al door het raampje naar buiten de tuin in. Dit verhaal paste precies bij mijn gemoedsstemming
- zie mijn blog - Maar ik wens jullie - samen met Wim - een verdere zonnige zomer. Liefs Leny

Henriët zei

Mooie kaartjes met de restjes papier. Zo zie je aar dat het ook loont om de kleine stukjes te bewaren.
Het weer werkt niet echt mee maar gelukkig maken jullie er toch een gezellige vakantie van.
Groetjes van Henriët

Anita van Deur zei

2 hele mooie en leuke kaartjes, ojee het weer doet echt niet zijn best, het is of te heet of te nat. Toch samen genieten van alle momenten.

Colien zei

Twee prachtige kaartjes, leuk met de herinneringen erbij!
Bedankt voor je deelname bij 52WTC.
grtz Colien

GerJanne zei

Schattige kaartjes zijn het! Voor mij horen er ook witte lichtjes in de boom. Net wat je van huis hebt meegekregen denk ik?
Jammer van jullie vakantieweek. Thomas heeft zich wel vermaakt, ondanks dat jullie niet veel konden fietsen?

Marijke zei

Twee leuke kaartjes en een mooie herinnering aan de kerst van vroeger! Bij ons altijd gekleurde lampjes want die vond mijn moeder zo gezellig! Terwijl wij altijd zeurde om een witte boom met witte lampjes. die kwamen er niet, pas toen we zelf een huis hadden en kerst mochten vieren. Mooie herinneringen toch? Deze uitdaging heeft heel wat teweeg gebracht. Fijn dat je weer meedoet met de uitdaging van 52 WTC. Ik wens jullie nog een fijne vakantie en er komt beter weer aan hoor! Groetjes Marijke.

Angela zei

Schitterende kerstkaartjes Nelleke. Leuk gedaan met die restjes papier.
Ik kan me ook nog vaag herinneren dat we echte kaarsjes hadden.... maar al snel deden de elektrische lampjes (met nepkaarsenvet) hun intrede. Mijn broer heeft ze nog! Hier ook altijd witte lampjes 😊.

Dat er deze week nu zoveel regen moest vallen.... gelukkig zijn jullie positief ingesteld en maken er het beste van zo te lezen. Die pannenkoekentent in Gelselaar is écht gezellig én heeft heerlijke pannenkoeken 🥰.

Wat leuk dat jullie met Thomas naar de open dag van PSV zijn geweest.... zijn dag kon denk ik niet meer stuk 😍.

Angélique zei

Het weer zat jullie niet mee zeg, wat een nattigheid. Toch ben je wel positief over de vakantieweek en waren er wel genietmomenten.
Je kerstkaarten zijn heel leuk, vooral die met het hertje vind ik mooi.

!neke zei

Beide leuk !!!!!
Groeten Ineke
DT52WTC