Mijn lijst met blogs

dinsdag 21 september 2021

Een serie kaarten


Vandaag was mijn knutseldag. Eerst ben ik begonnen om wat dingen op te ruimen op mijn kamertje. Ik ben alles aan het reorganiseren en veranderen, en wat krijg je daar een troep van. Over 4 weken moet mijn kamer leeg zijn, dan wordt deze opgeknapt. Ik krijg een mooi groot nieuw raam en met rieten dak dat we hebben moet alles er echt wel uit. Nu merk ik dat het ook wel goed is om alles weer eens grondig uit te zoeken en later ook schoon te maken. 
Daarna was het tijd om 2 kaartjes af te maken van een serie van 5.
Omdat ik toch wel kritisch naar mijn spullen kijk, doe ik bv 3D plaatjes die ik toch niet ga gebruiken weg. Er bleven wat achtergrondjes over waarvan ik dacht daar kan ik nog wat mee. 
Die lagen er dus, en daar heb ik uiteindelijk nog een serie van 5 van gemaakt.
De eerste is een lichtgroene tag geworden met zacht gebloemd papier.  Daarop een stuk donker oranje papier welke ik geembosd heb. De nestabilitie lag er nog, daarop kwam de achterkant van het donkeroranje, die is veel zachter van kleur is, op. En ook al heel oud, ik denk wel 15 jaar. Een vaas met Lelietjes der Dalen ( of zijn het sneeuwklokjes?) en wat andere takjes versieren het geheel.  Tot slot een stukje tule vastgeknoopt met een wit stukje koord en tekst van Pronty.
Challenge:
                                             
Het gestippelde papier kreeg ook nog een kans. Daarbij zocht ik 2 kleuren groen uit en weer heel een ander groen als de vorige kaart.
Daar kwam ook nog geel bij. De vlinderstempel heb ik afgelopen zaterdag gekocht en deels afgedrukt. Deze ingekleurd met distresinkt. De stippen groen en daar wat glitter op. Tot slot wat hele lichte spetters en 2 sterren.
Terwijl ik met dit kaartje bezig was, appte mijn dochter dat de moeder van een oud klasgenoot van haar was overleden. Ik kende haar wel, ze zat bij mij op de zwangerschapsgym en haar kinderen speelden met onze kinderen toen ze op de lagere school zaten. Daarom hier een condoleancekaartje van gemaakt en deze verstuur ik  naar de nabestaanden.
Challenge:
Stick it down challenge:  sketch september.
Het fruit designpapier en streepjespapier was goed voor een fruitkaart. 
Eigenlijk maak ik die heel weinig. Ook gebruik ik die kleuren niet zo vaak, evenals de erste 2 best wel ene uitdaging.
Daar groen papier en genoemd oranje papier bij gezocht. De nestabilitie van MD is een oudje, 2e hands, maar eigenlijk heel erg leuk. Ik heb hem niet geembosd. Het plaatje vond ik toevallig en kon er goed bij. Het oranje is van een steentjes embos. Daar zit middenin een stukje welke niet embosd, maar door het plaatje  zie je het niet. Nog een peer en sinaasappel erbij en een opkikker kaart van gemaakt.
Challenges:
Cheerful sketches: sketch september
DCL: fruit of groente op de kaart. 349
Deze achtergrond vind ik erg leuk. Een man gestanst en hem mooie kleren gegeven. dat is zo leuk om te doen. Nog de leeftijd en wat chevrons en pijltje en meer heeft deze kaart niet nodig.                          
                                         
Ook deze achtergrond kreeg een bestemming. Hier ook een mannenkaart van gemaakt. Een slee van een auto met een kleine knipoog 😉 naar de toekomstige eigenaar. 
Een hele serie weer, altijd leuk om hier mee bezig te zijn. En nu maar gaan buigen over wat ik voor volgende week voor het KKT ga maken. Ik heb nog even tijd. En verder om nog meer op mijn kamer uit te zoeken...
Groet Nelleke 
 

20 opmerkingen:

Marfien zei

leuke serie kaartjes, dat opruimen herken ik wel, ik maak kleine pakketjes van mijn overschotten en verkoop ze weer in de kringloopwinkel

GerJanne zei

Sjonge! En dat zijn bijna allemaal nieuwe kaartjes terwijl je er nog zoveel in concepten had staan. Ze zijn mooi allemaal. EN dank je wel voor het meedoen bij Cheerful.
Een hele klus dat reorganiseren.. hopelijk vind je na afloop ook alles weer terug...

Anita van Deur zei

Mooie serie kaartje, o het opruimen en opnieuw indelen dat is veel werk success ermee!

Nicole Parmentier zei

Zo te zien zat je lekker in de flow Nelleke. Wat een leuke kaartjes allemaal. Je hebt weer heel wat challenges af kunnen vinken zie ik. Dankjewel voor je bijdrage aan de DCL challenge. Hopelijk vind je bij het opruimen ook iets leuks voor de komende KKT. Ik ben benieuwd.

Marjan zei

Heerlijk aan de knutsel geweest, zo'n hele serie zomaar weer voor de voorraad! Heel leuk je kaart voor DCL en al net zo leuk dat je meedoet met ons! Succes met het reorganiseren!

Marja zei

Nou Nelleke je hebt weer een hele mooie serie kaartjes gemaakt!
Is soms toch wel eens goed dat we door al onze spulletjes heen gaan we hebben vaak meer als we zelf weten....maar is wel een heel werk je hele kamertje leeg halen.
Groetjes Marja.

VoormeKaartje zei

Wat heb je leuke kaartjes gemaakt met wat je nog allemaal tegen kwam. Heel veel succes nog met je kamertje leeg halen. Toch wel weer leuk even door al je knutsel spullen heen gaan.

Hobby Hoogland zei

Een prachtig aantal kaartje gemaakt .
Succes met opruimen ,ben er ook mee bezig maar lijkt wel niet op te schieten ligt zo weer vol met papier.
Toch wel eens goed om alles te bekijken ,weet je wat je hebt en kan je ook weer iets weg doen .
Als ik spulletjes weg doe is er altijd wel iemand die ik blij kan maken.
groetjes Marjan.

MJ's Kraze zei

Lovely projects. I love the large butterfly on the card.
Thanks for playing along at Stick It Down
Mandi, card DT

Trijntje zei

Je bent lekker aan de knutsel geweest. Allerlei verschillende leuke kaarten gemaakt. Met mooieckleyren combi’s. Soms moet je inderdaad beslissen om iets weg te doen. Al is dat best moeilijk… succes met het opruimen. Dat is af en toe echt nodig.. jij moet het nu echt doen omdat de kamer leeg moet. Maar ik doe het ook regelmatig dan weet je ook wat je nog hebt.. ook handig. Groeten Trijntje

Aartje zei

Je hebt je knutseldag wel heel goed besteed: Opruimen en flink aan de freubel. Ik geloof niet dat het mij wel eens gelukt is om 5 kaarten op 1 dag te maken.
groeten, Aartje

Margreet zei

Wat een leuke kaartjes met je oude spulletjes.
Je bijdrage voor Cheerful Sketches is mooi geworden. Bedankt voor het meedoen.
xxx Margreet

Rosalien Zwackhalen zei

Wat ben je heerlijk creatief bezig geweest. Super leuke kaarten. Bedankt voor je deelname bij de DCL.

https://seaviewscrapping.blogspot.com/ zei

Beautiful, I love your green and yellow paper choices. Your sparkles and lovely butterfly are the perfect choices. Thank you so much for joining Stick It Down--Sharon DT

Jan Mosier zei

Such a pretty card! It is sure to bring a smile to the lucky recipient. Thank you for playing along with our card sketch this month at Stick It Down.

Melissa Craig zei

Your cards are wonderful. Great attention to detail. Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.

Ellen zei

Mooie kaarten Nelleke, erg productief maar zeker ook creatief! Dank voor je deelname aan de challenge van DCL. Groetjes Ellen

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een rij kaartjes, goed bezig geweest! En een leuk fruit-kaartje heb je gemaakt. Leuk dat je meedoet bij DCL! CreaTEAve groetjes, Yvonne - The Creative Teacup

Andrea W zei

Looks like you've been busy. So glad you took the time to create with our sketch this week at Tuesday Morning Sketches.

Tammy Folk zei

Such pretty cards for sure! Love your take on the card sketch too! Glad you're playing along with us this month @ Stick It Down.