Mijn lijst met blogs

zondag 5 december 2021

Laatste challenge van de Egel dit jaar.

5 december, de laatste uitdaging van de Egel dit jaar. Omdat december een drukke maand is duurt deze uitdaging een maand. Alle tijd om weer lekker mee te doen. We vragen alleen de sketch, het thema is vrij. Vorige maand werden mijn zus en zwager voor de 2e keer opa en oma. Voor hen maakte ik deze kaart. Met de mooie materialen van MD is dat helemaal niet moeilijk en heb ik hier met veel plezier aan gewerkt. Het spreekt verder ook wel voor zich.
De laatste weken heb ik ook veel andere dingen gedaan. Er stond nog een hele mand met kleedjes en haakwerkjes van mijn moeder. We konden er niet toe komen om het weg te doen. Mijn zus en ik  zijn er mee aan de slag gegaan om allemaal kleine kadootjes te maken van de de onderzetters, pannenlappen enz. De bedoeling is om dit uit te delen in de familie.  Het meeste is nu klaar er liggen nog een paar kleine dingen in de mand. Dit kussen is gemaakt wat ook ooit een kussen zou worden. Echter de rand was niet goed en uiteindelijk heb ik een hele rand uitgetrokken en er dit toen op een donkerblauwe ribkussen genaaid. Nou die is bij mij op de bank beland, ben er ook heel blij mee.
Voor de kleedjes hebben we ringen gekocht, het waren er best veel, en hier is mijn zus vooral mee bezig geweest. Deze drie heb ik in de cirkels de kleedjes gespannen of omheen gehaakt. Het resultaat is geweldig. Mijn zus heeft de meesten gedaan, die doet nu zussen en schoonzussen zo'n ring cadeau als ze jarig zijn. Van deze drie wil ik er graag eentje aan de muur hangen omdat die vast heel goed om die muur zal staan waar ze nu tegen aan staan. Even kijken hoe we dat gaan doen, want Wim wil ook nog iets van een groot schilderij op de muur. 
Van een truitje wat niet afkwam, maakte ik 2 kussentjes een kleine en een grote. Dit is de kleine.
Echt heel secuur werken. Ik naaide eerst het vast vast op de stof en daarna kwam de achterkant erop en kon ik gelijk zien waar ik moest naaien.
Van katoen haakte mijn moeder een achterpand en half voorpand wat nooit afkwam. Daar de onderste kussen van gemakt. Omdat het patroon wat "saai" was hier 3 onderzetters opgenaaid in zoveel mogelijk dezelfde kleur. Ook hier een kussen van gemaakt. Inmiddels liggen de kussens bij mij op de bank en kan er zo van genieten!
Genoten hebben we ook van de viering van het sinterklaasfeest. We hebben het in 3 groepjes / gezinnen gevierd met een online verbinding. En het ging verrassend goed. Bijna 2 uur zijn we bezig geweest met pakjes uitpakken, gedichten lezen en kadootjes laten zien. De kleinkinderen waren na afloop doodop, maar hebben genoten.
Blij dat we het zo gedaan hebben, een zoon testte thuis 2x positief, en bij de GGD negatief. Dus gewoon geen risico genomen.
Thomas wilde avonds weer terug, dus het wordt vandaag een rustige dag en daar gaan we ook zeker weer van genieten.
groetjes, Nelleke 

 

10 opmerkingen:

 1. Een superleuke kaart maakte je als voorbeeld, zo schattig.
  Wat een gaaf idee om al het mooie handwerk van je moeder zo te verwerken en te verdelen over de faamilie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend mooi is dit, al die herinneringen aan je moeder zo creatief verwerkt, héél mooi🥰
  De kussentjes zullen inderdaad wel mooi staan op de bank. Die ene, met die onderzetters erop, dat is mooi bedacht zeg.
  Je voorbeeld kaart is ook heel leuk en wat fijn dat sinterklaas zo goed bevallen is, zeker geen risico nemen deze tijden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie moeder was dus een briljante naaister en wat is het leuk dat jullie er nu een mooie invulling/bestemming aan hebben gegeven! Je kaart is schattig!
  Ik reageer op mijn phone óf tablet, zit alleen maar achter de pc voor de foto's op mijn blog.
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaart voor de nieuwe challenge Nelleke, en wat zijn het juweeltjes geworden de haakwerkje van je moeder.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het toch een dotje jouw kaart met babietje, zo schattig. Maar waar ik helemaal weg van ben is wat jullie met die werkjes gedaan hebben van je moeder. Wat mooi en wat waardevol, alsof ze jullie nog steeds cadeautjes geeft vanuit het hiernamaals. Van zo'n verhaal kan ik erg genieten Nelleke, dat kan ik niet in woorden uitdrukken wat ik dan voel. Dank je voor het delen.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig om allemaal te lezen. Je kaart voor de Egel is heel gaaf. Echt zo schattig. En een paar van de haak- en breiwerken van je moeder zag ik al in het echt. Jullie hebben er echt mooie aandenkens van gemaakt. Zo blijft het in de familie. Heel goed idee.. Geniet van de rustige dag. Ook wel eens lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een leuk voorbeeldkaartje heb je gemaakt, handig als je al vroeg weet wat de opdrachten zijn. Wat hebben jullie de handwerkjes van je moeder mooi verwerkt, bij mij ligt er een kussen van mijn oma, mijn moeder en eentje van mijn tante op het bankstel wat we van mijn tante geërfd hebben, het past ook nog mooi bij elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat e3n leuke kaart volgens de sheets. Wat leuk om de haak werkjes zo weer leuk te vermaken tot deze leuke dingen. Kussentjes zijn erg leuk geworden. Goed dat jullie online aan het Sinterklaasen zijn geweest . Je moet iets verzinnen wat veilig is. Leuk voor de kinderen zo…
  Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Nelleke, allereerst wat een leuke kaart heb je voor de egel gemaakt. Leuke sketch en je kunt er veel kanten mee op.
  Maar ik ben onder de indruk van het leuke idee en de mooie uitvoering om met het handwerk van je moeder aqn de slag te gaan. Wat mooi om dit een nieuwe bestemming te geven.
  Groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel lief kaartje maakte je…heel leuk!
  Geweldig ook hoe jij en je zus de prachtige werkjes van jullie moeder zo verwerkt hebben…wat een mooie herinnering!
  Onze Pakjesmiddag wordt ook anders door een besmetting dus deels wordt het ook online nu met Stephan en Joyce…helaas!
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.