Mijn lijst met blogs

donderdag 20 januari 2022

Serie KerstkaartenMijn 2e post vandaag met weer een hele serie kaarten. Het streven is om op elke donderdag 1 of meer Kerstkaarten te plaatsen .Mijn 2e post omdat mijn eerste post vandaag het voorbeeldkaartje voor de Egel is, omdat daar vandaag een nieuwe uitdaging is begonnen.      
Jaren geleden, misschien al wel een jaar of 8 kocht ik een pakketje bij de Aldi waar je sterren van kon maken. Ik drukte de sterren uit het gestippelde papier, ik probeerde  sterren te vouwen en maakte er al eens een kaartje mee. Er zit wat glans op het papier, dat maakte dat het bleef liggen. 
Tot ik het met het opruimen van mijn kamer weer vond. Ik bekeek het allemaal en dacht dit is een uitdaging voor dit jaar om dit pakketje op te maken. Met de kleuren is niets mis mee, juist vrolijk en fris.
Zaterdag ben ik er voor gaan zitten. Eerst sneed ik veel basiskaarten van 10,5 x 10,5  en pakte  een aantal 13x 13 kaarten Alle sterren en uitdrukvellen uitgelegd op kaarten en vastgeplakt zodat de basis klaar is. Het waren er veel, minstens 33 kaarten en kaartjes!
De eerste 5 heb ik van de week afgemaakt. En ik kreeg zowaar plezier in mijn uitdaging. Voor alle kaartjes heb ik stansjes uit de doos gebruikt. Doos op de kop en zoeken tussen alle bloempje, blaadjes en sterren,  en andere doos met teksten. Ik heb voor deze kaarten ook niets uit gestanst.                          Bij de eerste was er effen rood papier, daarop de rest van de uitgehaalde gestippelde ster. Daarop kwam een designster. Vervolgens een zwart rondje witte, rode en gele bloem, zilverenster, zwart rondje en een gele dot. Tot slot fijne kerst en wat zwarte steentjes.
Dezelfde opzet als de eerste kaart maar andere volgorde. Daarop een gele bloem die ik kreeg van Dee uit Kenia, daarop weer andere bloementjes en tot slot een gele steen. wat takjes nog gevonden en die erbij.  Joy lag klaar en mocht er ook op evenals wat steentjes. 
Deze kaart heeft dezelfde basis als de vorige. Door het gebruik van zilver heeft het een andere uitstraling. Naast de bloem vond ik 2 zilveren hertjes en het woord JOY. Die had ik al eerder bewerkt met versamark en embossingpoeder. 
Met een hertje, 3 boompjes en tekst werd dit kaartje gemaakt. 
Dit kaartje heeft een wat bouwvallig huisje. Het huisje was kleiner en al op de kaart geplakt  toen ik de boom vond en die er naast zette en plakte. Eigenlijk was het huisje te klein en heb ik hem maar verlengd. Met dat die nu wat scheef is. Met verder een fleurige bloemenversiering tot slot.
Je ziet dat deze ook een iets andere basis heeft. Alle papiertjes hebben 2 kleuren, de ene kant met een werkje, de andere kant rood.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart
CHCC: alles mag.
Ik hoop dat ik jullie niet verveeld heb met al die kaarten en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren.
Dag! Nelleke 


                                                                                             

18 opmerkingen:

Angélique zei

Jeetje, dit is op en top creatief, met dat wat je hebt iets moois maken. Leuk dat ze allemaal verschillend zijn, je hebt flink gepuzzeld en zoals ik lees heb je nog veel meer puzzelstukjes liggen.

Anita van Deur zei

Wauw dit is heel knap van je wat een moed om er aan te beginnen. En wat zijn ze leuk zijn vrolijk mooie kaartjes stuk voor stuk. Je maakt me nieuwsgierig naar de rest! Hier liggen 2 mappen vol met stansjes en teksten en iedere denk ik daar moet ik iets mee pfff heb het weer voor me uitgeschoven ooit zal het er wel van komen hihi.

Jantine zei

Wat een toffe serie kaarten, Nelleke. Heel leuk gedaan. En wat is materiaal dat je had laten liggen dan toch vaak verrassend leuk, hè. Ik vind je kaarten echt heel erg leuk geworden. Dat bouwvallige huisje is gewoon zo'n oud stadspandje, na verloop van tijd worden die allemaal een beetje scheef.
Supergoed bezig met je restjes, ik neem mijn denkbeeldige petje voor je af.
Gezellig dat je weer meedoet aan 52WTC deze week.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

marijke zei

Wat een mooie serie kaarten. Mooie kleuren rood en leuk al die sterren. Knap hoor zoveel kaartjes uit oude dingen gemaakt. En wel een hele serie kaartjes gelijk af! Fijn dat je weer meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke

Irene zei

Jeetje Nelleke, wat een flow en te gek leuke serie vrolijk al dat rood ..ik ben weg van nummer 3!
XxIrene

cass zei

Wonderful Christmas card. Thanks for joining us at the CHNC Christmas Weekly this week for our Anything Goes, optional is to feature a creature challenge.

!neke zei

Wat een gave serie !!!!
Groeten Ineke
DT52WTC

Scraptastisch zei

Soms moet het kwartje even vallen hè en ineens krijg je dan de flow! Ze zijn super mooi geworden Nelleke en ook allemaal verschillend, heel gaaf!!! Ook je voorbeeld voor de Egel is weer een hele mooie!
xx Gerie

Kaartenkraam zei

Wat een leuke serie kaarten, dat verveelt niet hoor!

groetjes van Ank

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat goed dat je toch nog met het pakketje aan de slag bent gegaan Nelleke, ik vind het hele mooie fleurige kerst. Dat was zonde geweest om er niets mee te doen. Mij verveel je nooit ;)
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Nancy Soetaert zei

Dat wordt een heel bijzondere reeks sterrenkqarten. Leuk gespeeld met alles, ik vind die met het hertje en die met het huisje het mooist denk ik. Ben benieuwd naar de rest!
Groetjes
Nancy 52WTC

VoormeKaartje zei

Wat een leuke kaartje heb je gemaakt. Wat handig dat je zo je oude spulletjes kom opmaken. Kom je zo toch weer leuke dingen tegen.

Trijntje zei

Wat een leuke serie Nelkeke. Goed bezig geweest. Zo zie jemasr her komt weer van pas... groeten Trijntje

Femminde zei

Wat heerlijk om zo oudere spulletjes op te maken. En helemaal fijn als het dan zo goed lukt.
Ik probeer ook nog steeds om niet teveel te kopen. Maar volgens mij kan ik (ook bij niets kopen) de komende 10 jaar wel vooruit.
Fijn weekend!!
Groeten van Femminde

Marfien zei

Ja ja, deze ligt hier ook nog en heb er vorig jaar al mee geknutseld maar ik heb nog over. Dank voor je mooie voorbeelden, geeft weer een andere kijk op het materiaal

Marjolein zei

Leuke kaarten heb je gemaakt! En knap dat je al zo vroeg in het jaar meerdere kerstkaarten maakt. Ik ga het aantal kaarten per week in september weer wat opschroeven. Groetjes Marjolein

GerJanne zei

Ja, ik zag ze al op je telefoon. Ze zijn allemaal leuk en origineel. Kan me indenken dat het veel voldoening geeft als je zo'n pakketje dan ook daadwerkelijk gebruikt en er van die leuke kaartjes tevoorschijn komen.

Aartje zei

Wat een fleurige serie Nelleke, goed gedaan.
Groetjes Aartje