Mijn lijst met blogs

donderdag 12 september 2024

Pop up Kerstkaart


Van de zomer lieten vrienden een kaart zien die hij voor zijn verjaardag gekregen had. Omdat ze wisten dat ik kaarten maakte lieten ze hem zien omdat ze het zo'n prachtige kaart vonden. Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gewekt en thuis, ik mocht hem meenemen, heb ik bekeken hoe deze in elkaar zat. Het was een pop-up kaart. Maar hoe vind ik die stans daarvan. Ali bracht uitkomst en ik bestelde de stans die ook al gauw in de bus lag. 
Tijdens een kletseldate met GerJanne hebben we deze gebruikt. Dit is de bovenkant. Papier is denk ik van de Action met een kaartje met tekst uit een boek van het kruidvat, van al heel lang geleden.
De binnenkant beklede ik met kerstboompjes papier , en stanste de pop-up uit. Als je de kaart openklapt, plopt de pop up omhoog. Daarop kwam een zeshoek waar ik 2 konijntjes op maakte, die naar de grote ster kijken. Ik denk ook dat ik wel weet waar deze kaart naar toe gaat.......
Op de linkerkant kwam weer een zeshoek met wat kerstbomen en een ster. Op beide zeshoeken tekende ik een rand met witte stipjes.
Hier zie je het pop-up gedeelte. Helemaal goed is het nog niet gegaan, hij moet eigenlijk nog wat meer poppen, toch vaker dit model gebruiken. Ook is het papier vanwaar de konijntjes opstaan te dun.
Maar ondanks dat gaat deze eerste kaart de deur wel uit.
Challenges:
Groetjes, Nelleke 


 

6 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dat is een heel apart model Nelleke, ziet er heel bewerkelijk uit om te maken. Een leuke pop-up kerstkaart.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

GerJanne zei

Heel leuk!! Ik kreeg al de tip van iemand om een korter elastiekje te nemen, Dus dat ga ik de volgende keer proberen.

Anita van Deur zei

Leuk deze pop up kaart!

Martha zei

Wat een leuke pop uokaart Nelleke
Mooi gemaakt met leuk dp
Liefs Martha

Angélique zei

Superleuk! Ik heb al veel kaarten gezien met dit pop-up-balletje, maar nog niet zo. Het geeft een heel leuk effect. Leuk met de konijntjes op het schildje.

Colien zei

Tof kaartje met de verrassende binnenkant, grappig met de konijntjes!
Dankjewel voor je bijdrage aan de weekchallenge bij 52WTC.
grtz Colien