Mijn lijst met blogs

zaterdag 7 september 2024

Verdriet en vreugde


We weten het: verdriet en vreugde liggen dicht naast elkaar. Dinsdagmorgen zag ik in de krant dat er een arts bij ons in het dorp was overleden. Niet onze huisarts maar we kennen hem van school want 1 van zijn kinderen zat bij Lieke in de klas. Veel te jong overleden.
Met dat ik dat aan Wim vertel, zegt hij,: o, nee bericht van onze schoonzus. Haar schoonzoon was maandag met succes geopereerd, maar kreeg daarna een bloeding. Ze konden hem niet meer helpen. Een jonge vader van 41 jaar met vrouw en 4 kleine kinderen.
Een uurtje later belt een oud collega dat er een client bij wie ik heel lang had gewerkt was overleden. Een man, met lichamelijk zo veel beperkingen dat we hem met alles moesten helpen. 
Maar ook een sterke geest en veel gevoel voor humor. Er hoefde maar iets mis te gaan of hij lag in een deuk van het lachen, hij zag het gelijk. We hebben vele mooie momenten gehad samen en die koester ik.
Deze berichten moest ik echt even laten zakken. Het helpt mij dan om kaartjes te maken voor de families. Ik maakte 3 condoleance kaartjes, dit is de eerste.
Ik wilde graag het hart gebruiken, die stanste ik uit een ecoline vel van Lieke. Toen liep ik even vast, maar bedacht dat embossing er heel mooi bij zal staan. De basis is heel iets roomwit papier, heel fijntjes wat ik jaren geleden al gekregen heb. Ik gebruik het graag voor condoleance kaarten. Daarop kwam het emboste gedeelte, het hart en in het hart legde ik weer wit papier. In het hart een libelle ook uit het vel ecoline papier met 5 kleine zilveren hartjes. Daarop een soort banner met het woord sterkte. Binnen in schreef ik: voor altijd in jullie hart. 
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: iets vliegends
Vreugde was er bij GerJanne want haar dochter trouwde vrijdag. Ik had zo nodig een alternatief, maar vond het eigenlijk wel leuk om iets nieuws te maken. Ik zocht naar ideeën en kwam een kaart van Christa tegen met dit hart en bruidspaar. Dat was het! Ik gebruikte de postzegelstans en het stanste deze uit het vel ecoline papier. Dit kwam op een witte basiskaart. Hart en bruidspaar erop en nog wat kleine zilveren hartjes. Een stempel rechts onder en binnen stempelde ik deze verder.
En zo was ik met dit kaartje in 20 minuten klaar. Christa bedankt! 
Donderdag morgen ging er een grote stapel kaarten de deur uit en de meesten zullen al wel bezorgd zijn. 
TIME OUT Challenges: vriendschap
The Paper Funday Challenges: maak je eigen achtergrond
Groetjes, Nelleke 

 

35 opmerkingen:

GerJanne zei

Ja, ik sprak je al! Wat kun je dan stil vallen zo'n dag!
Je kaart is heel mooi met dat embossing en het hart!
Ook de kaart voor Willemijn en Clemens is super! Ik heb hem niet in het echt gezien, maar dan zal hij nog wel mooier zijn!

Arlene zei

Both cards are so beautiful. The heart is perfect for both. What a lovely card that can be used in so many different situations from sympathy to just a Fall hello.
So glad you joined us at Die Cut Divas for our challenge this month.

Linda W. (ScrappinBari) zei

The heart with the dragonfly is perfect for your sad occasions, Nelleke - so sorry for all your loses! The heart looks beautiful with the wedding couple too. Thanks for sharing at Die Cut Divas!!

Anita van Deur zei

Onze hobby geeft ons de ruimte om verdriet en vreugde te verwerken. De condoleance kaart is subtiel met de lieflijke libelle. Sterkte Nelleke. Prachtige achtergrond voor het jonge paar.!

Hobby Hoogland zei

Wat een verdrietig nieuws kregen jullie te verwerken.
Maar een prachtige kaart gemaakt.
Ook de kaart die je voor GerJanne heb gemaakt ook zo mooi.
Sterkte .
groetjes Marjan.

Irene zei

Heel heftig en verdrietig, vooral van de jonge vader Nelleke! De kaart is prachtig en heeft je vast geholpen het een beetje te verwerken. Gaaf die achtergrond op de kaart voor W&C, die hadden een mooie dag las ik bij GerJanne.
XxIrene

Lia zei

O, wat heftig: zoveel verdrietig nieuws in korte tijd. Je kaart is prachtig voor de gelegenheid. En wat je met hetzelfde hart voor GerJanne hebt gemaakt ...super!
Lia xx

Claudia's kaartjes zei

Wat heftig nieuws. gelukkig kunnen we dit met onze hobby mooi verwoorden en creatief verwerken.
Mooie kaartjes heb je gemaakt.
Creatieve Groetjes Claudia

Mijn FB pagina: Claudia's Kaartjes and more
Mijn FB groep: Claudia's Kaartjes
Blog:Claudia's Kaartjes
Challenge blogs:
Girlz Creative Christmas 
Girlz makes Guyz Cards
Girlz creative crafts
Creative sketchy girls
Girlz Rebel Challenge
Girlz Creative Fun Art of Scrap

Daphne zei

Dat zijn wel heel veel berichten op 1 dag waar je stil van wordt.
Onvoorstelbaar en oneerlijk.
Ik vind je condoleance kaart prachtig. Dat embossing is héél erg mooi, dat maakt het af.
En wel kleur, maar ook veel (room)wit, precies goed.
Je kaart voor Willemijn en Clemens vind ik ook mooi, de achtergrond, de postzegels, doen het goed.
Mooi is dat toch, die ecoline stukjes papier, daar kan je zoveel kanten mee op.

karin zei

Echt heftig zoveel vrienden en bekenden die je op korte tijd ontvallen. Sterkte voor alle families.
Je kaartje is mooi gemaakt. Ook het kaartje voor het bruidspaar is mooi. Zo zie je hoe je die hartjes mal op diverse manieren kan gebruiken.
Groetjes,
Karin

Imke zei

Lovely sympathy card. Thanks for joining us @ Little Red Wagon and i hope to see you back again soon.

Imke ~ MY CRAFTY PLACE/a>

Martha zei

Ach wat een verdriet zo dicht bij elkaar, Nelleke
Veel sterkte, je hebt een mooie kaart gemaakt
En inderdaad, zo is het leven er is ook vreugde, deze kaart voor GerJanne is ook erg mooi
Liefs Martha

Helen zei

Your lovely heart and dragonfly design is perfect for a sympathy card! Sympathy cards are never easy to make or send but I'm sure the family will appeciate your card. It is so difficult when you hear so much news in a short time. Take care. Thanks so much for sharing with us at Time Out Challenges. I hope you have a good week! :)

Bleubeard and Elizabeth zei

Both cards are beautiful. Sympathy cards may be the most difficult to make and yours is warm and caring. Of course, I love the wedding couple with their very colorful backdrop. Thanks for sharing these beauties at Try it on Tuesday.

Henriët zei

Wat een verdriet in 1 bericht. En dat allemaal op 1 dag. Ik snap dat je je dan even op je knutselkamer terugtrekt om dat allemaal te verwerken. En je maakte een hele mooie condoleancekaart.
Ook je kaart voor Lieke en Clemens is erg mooi.
Groetjes van Henriët

Hermien zei

Tja, zulke berichten grijpen je aan en daar mag je best stil van zijn. Een kaartje sturen en laten weten dat je aan ze denkt is vaak het enige wat je kan doen, maar wel waardevol. En nog mooier is het dan om de kaartjes zelf te maken en daar je rust in terug kan vinden.

groetjes Hermien

Trijntje zei

Wat heb je mooie sterkte kaarten voor de families gemaakt. Erg leuk bedacht met het hart… Als je mensen kent en vooral als ze nog jong zijn grijpt altijd aan….. en dan is een kaartje sturen altijd fijn. En dat doet de nabestaanden altijd goed… De kaart voor het jonge stel is ook erg mooi. . De achtergrond mooie kleurtjes. En ook hier weer leuk zo met het hart. Groeten Trijntje

bolletjelucky.blogspot.com zei

Prachtige kaarten Nelleke, ik vind vooral de condoleance kaart erg mooi en stijlvol.
Lieve groetjes Miranda

Sigrid1972 zei

Mooie kaarten en wat een hoop verdriet tegelijk. Gelukkig helpt hobbyen dan...
Groetjes, Sigrid

Cindy C. zei

Both really beautiful! Thanks for joining us this September at Die Cut Divas.

!neke zei

Heftig allemaal !!!
Mooie kaart en ook weer mooi nieuws.....een trouwerij !
groeten Ineke

alma.heijenk@gmail.com zei

tjonge wat een verdriet tegelijk. mooie kaarten maakte je, dat zal de familie waarderen.
ook een mooie kaart voor het bruidspaar.
groetjes Alma

Uschi zei

I feel comfort when I look at your sympathy card. It's like this wonderful heart is catching me. Wonderful embossed background and this beautiful dragonfly is just brilliant. I also love that the heart and dragonfly are made from the same design paper.
Thank you very much for sharing this comforting card with the current Challenge of Do-Al(l) Kreatives.
Hugs Uschi

Uschi zei

Hi, It´s me again - with another DT-hat!
Beautiful wedding card. This shape of the bride and groom looks so great against this really beautiful colored background. The green and blue scheme on this collectible stamps background is really fabulous. And the silver heart beats everything. Very pretty!
Thank you for sharing this adorable wedding card with the current Everybody Art Challenge.
Hugs Uschi

Donna Walls zei

Gorgeous Wedding/Anniversary cards, I love the bright white with that color combo. Thanks for joining us at The Paper Funday Challenge, we hope you'll share more soon!
Donna xx
Paper Funday Challenge
Inspiration Station Challenge
Beautiful Blossoms Challenge

Caroline Cards zei

Jeetje wat heftig allemaal. Je maakte een prachtige sterkte kaart en de huwelijkskaart is mooi. Gezellig dat je meedoet aan de DAK challenge!
Groetjes, Caroline

Angela zei

Wow dat komt zeker binnen.... snap dat je dit verwerken moet. En daar leent kaarten maken zich goed voor. Je hebt prachtige kaarten gemaakt.... ook die voor Willemijn en Clemens.

VoormeKaartje zei

Bedankt voor je berichtje. Had de kaart nog niet gezien. Maar wat leuk gedaan, en leuk dat ik je zo heb geïnspireerd. Maar wat een boel verdrietig nieuws, niet leuk. Sterkte ermee.

My Paper Epiphany zei

Beautiful cards! What a lot of sad news. Your cards are sure to be appreciated. Thanks so much for sharing with us at Time Out Challenge:)

Catie Cuddles zei

What a lovely special card.
Thank you for joining us at Creative Knockouts.
Happy crafting!
Catherine x DT

Marjeta zei

After all those sad news I belive papercrafting gives you some comfort. You made beautiful cards. Thanks for playing with us at Creative Knockouts.

Michelle B. zei

Beautiful background and so manly lovely element - So glad you joined us at Creative Knockouts!

Karen Letchworth zei

Your cards are wonderful. I love the colors, backgrounds and creativity. Thank you so much for sharing your wonderful art with us at Word Art Wednesday. I appreciate having you share with us and hope that you will join us again soon. Have a blessed week.

Taty zei


a beautiful card I love the shades of color and the die-cut of the bride and groom. Thanks for joining Creative Knockouts Taty x DT

Monique zei

Alle twee de kaartjes zijn prachtig! Wat een verdriet op 1 dag....Gelukkig vind je dan troost in het maken van een kaartje voor de families. En de kaart met het bruidspaar staat daar recht tegenover en is prachtig. That's life! Maar niet altijd makkelijk.
Dank je wel voor je deelname bij K&K.
Lieve groet, Monique