Mijn lijst met blogs

dinsdag 3 september 2024

Hugo was jarig en vaas gepimpt

Afgelopen weekeind hadden we 2 feestjes, waar ik best wel druk mee ben geweest. Zondag werd onze kleinzoon Hugo 3 jaar en voor hem maakte ik deze kaart. Van de zomer kreeg ik van Elle-Jeanne een gestanste tractor en hooiwagen. Het duurde even dat ik de envelop opende omdat die gelijk met mijn verjaardagspost kwam. Gelukkig dat ze mij mailde. Ze stuurde die omdat ik die zo leuk vond, en Hugo is helemaal gek van tractors, en vooral de John Deere. Lief hè? Daar nu dus deze kaart van gemaakt. Het papier is van MD. Achter de weg heb ik wit papier geplakt voor de echte strepen. Verder de zon, wat wolken, zijn naam en leeftijd. Hij bekeek hem, zag het gelijk maar was drukker met alles wat hij gekregen had. Toen hij ons zag heeft hij eerst een paar minuten staan springen van enthousiasme, ging weer spelen, en zag toen het cadeau in de tas. Zo leuk!
Ik maakte ook nog een vlaggetje voor aan de vlaggenlijn, maar omdat daar foto’s opzitten laat ik ze niet zo gauw zien. 
Challenge:
Afgelopen zaterdag waren mijn zus en zwager 40 jaar getrouwd. Ze gaven een feest op een prachtige locatie. In een open kapschuur bij de boerderij in Terwolde. Lampjes hingen over het erf, de schuur was prachtig aangekleed met grote vazen met zonnebloemen, melkbussen met bruine sigarenpluimen. Gezellige bloemen op tafel, en nootjes in schaaltjes en leuke kannetjes van de kringloop. Aangevuld met foto’s van nu en  40 jaar geleden. Er speelde een band met Keltische muziek, we waanden ons zomaar op de camping van afgelopen zomer. 
Als broers en zussen geven we altijd bloemen en een gezamenlijk cadeau. We maken dan een app aan, en overleggen zo wat we gaan doen. We hebben hen een boeket droogbloemen gegeven. De pot heb ik zelf gepimpt. Ik ben sinds kort lid van  de Facebook groep : sober stoer en zelfgemaakt, en O wat zag ik daar leuke dingen. Maar ook: hoe ga ik beginnen? Wat kwam ik mijzelf tegen! Ik was al bezig om wat andere gepimpte dingen af te maken, maar eerst moest de vaas voor de bloemen klaar zijn. 
Uiteindelijk heb ik deze vaas met beige gesso bewerkt, maar het was vintage distres met allemaal steentjes erin. Dus de steentjes er toch maar afgewreven. Een filmpje bracht wat meer duidelijkheid hoe en wat te doen.
Ik heb de vaas met okergele verf bewerkt, en deze steeds met een doek uitgeveegd. De 2e keer met een iets vochtige doek uitgeveegd. Daarna met beige met een iets vochtige doek op de vaas gebracht en tot slot heel lichtjes bewerkt met bloem. Door dit alles werd de kleur wat zachter. Daar heb ik de droogbloemen bij uitgezocht , waarvan ik dacht dat goed bij hun interieur zou passen. Dit smaakt naar meer!
Verder kregen ze geld als vogeltjes gevouwen in een paar mais takken. Het was een prachtig gezicht en ook prachtig feest.
Challenge:
Groetjes, Nelleke 


 

14 opmerkingen:

Marfien zei

Ja, ja, een echte John Deere, kan niet missen. Deze bewaart hij nog wel even . . .

Ellen zei

Supergaaf kaartje voor Hugo…nog van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag! 🥳 Ook 3 jaar geworden, gaat snel hè!
Het draaikaartje voor Max ging ook zo hoor, veel te druk met andere cadeautjes haha!
Ook je vaas is geweldig goed gelukt hoor en in een super gave kleur heb je hem gemaakt…top!
Mooi boeket stelde je samen voor de jubilarissen!
Groetjes Ellen

Hermien zei

Wat een mooie creaties op je blog Nelleke, gaaf de kaart op maat.

Groetjes Hermien

bolletjelucky.blogspot.com zei

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Hugo en je maakte een stoere kaart voor hem. Die vaas heb je ook mooi bewerkt, volgende keer een voor en na foto Nelleke ;)
Lieve groetjes Miranda

karin zei

Je kaartje is schitterend voor de kleine man 😊 echt leuk!
Ook de vaas is mooi geworden, prachtig opgepimpt.
Twee leuke feestjes met zelfgemaakte creaties.
Groetjes,
Karin

Angélique zei

Gefeliciteerd met je kleinzoon, Hugo boft met zo'n creatieve oma, want wat een gave, stoere kaart heb je voor hem gemaakt. Hij had er zondag misschien niet zoveel oog voor, maar als alle drukte voorbij is vast wel.
De vaas is heel mooi geworden, zeker in combinatie met de droogbloemen.

Anita van Deur zei

Nog van harte gefeliciteerd met je kleinzoon je maakte een hel leuke kaart voor hem met de stoere tractor!. Prachtige vaas, dat heb je heel mooi gedaan zo leuk met het boeket erin.

Nancy zei

Hey Nelleke,
Wat een super leuke kaart maakte je voor Hugo met de gekregen traktor. Gemakkelijk begin hé, moet je de kaart enkel nog maken...
En als droogbloemen-specialist (haha!) kan ik je zeggen dat je de vaas met het boeket geweldig mooi gemaakt hebt! Ik had wel een foto van de vaas willen zien voordat je ze bewerkte... Dat vergeten we dan meestal hé? Maar zo te lezen heb je je werk ermee gehad... Het resultaat is wel super mooi.
Liefs,
Nancy

Claudia's kaartjes zei

prachtig gedaan,
this is so nice.
Creatieve Groetjes Claudia

Mijn FB pagina: Claudia's Kaartjes and more
Mijn FB groep: Claudia's Kaartjes
Blog:Claudia's Kaartjes
Challenge blogs:
Girlz Creative Christmas 
Girlz makes Guyz Cards
Girlz creative crafts
Creative sketchy girls
Girlz Rebel Challenge
Girlz Creative Fun Art of Scrap

Sarah zei

De kaart is zo leuk voor een 3 jarige !!
En de vaas, prachtig, zo'n kadootjes zijn de beste. Veel plezier nog met al je ideeën!

Trijntje zei

Je hebt een leuke stoere kinderkaart gemaakt. En de vaas is erg leuk geworden. Soms lijkt iets heel gemakkelijk en dan denk je dat doe ik even… maar zo werkt het mooiedus niet altijd. Maar het is je uiteindelijk heel mooi gelukt. De vaas ziet er mooi uit en de bloemen staan er prachtig in. Er. Mooi cadeau. En leuk een mooie vaas met jou eigen creativiteit. Zo maak je van iets ouds weer iets heel moois. Succes en veel plezier met deze hobby. Groeten Trijntje

Martha zei

Wat leuk zo'n tractorkaart, Nelleke
Echt gaaf voor je kleinzoon!
En die bzas met droogbloemen, das mooi zeg, daar zullen ze blij mee zijn, mooi opgepimpt!
Liefs Martha

Marja Sch zei

Wat een mooie tractor kaart heb je gemaakt voor jullie kleinzoon. Drie jaar alweer. De vaas is ook erg leuk geworden. Wat een leuk idee om er een mooi droogboeket in te zetten. Groetjes Marja

Femminde zei

Wat vliegt de tijd.. en toffe kaart voor Hugo. Hele mooie mallen ook.
En wat klinkt dat als een gezellig feest. Tof ook met zo'n persoonlijk kado.
Fijne week!!
Groeten van Femminde