Mijn lijst met blogs

zaterdag 21 augustus 2021

Retro

Afgelopen weken zag ik ze al voorbij komen: retro kaarten. Dat is de uitdaging bij 4- seasonswap challengeblog, en wat vind ik dat leuk! Daar wil ik heel graag aan meedoen. Ik ga weer terug in de tijd, maar wat ga ik maken? Dat is even wel een dingetje. Al snuffelend vind ik dit gave plaatje van een Volkswagen bus, die ook als miniatuur bij ons in huis staat. Sketch had ik al, papier erbij gezocht. In een blokje van MD zat een bruin motief waarvan ik vond dat die heel geschikt was, en natuurlijk bruin en groen. Ik weet nog dat ik net in Apeldoorn werkte ik de kleuren bruin-oranje en groen in mijn kamer had. Groen heb ik gedoseerd gebruikt door alleen de tekst, leeftijd en hart van de bloem groen te doen. De vilten bloem had een geel hart maar heb ik veranderd in groen.
De kaart gaat over een poosje naar mijn zwager die in die tijd geboren is.
Challenges:
Suzan facebook: sketch
Tijdens het opruimen kwam ik spullen tegen uit de jaren 70. Deze jongeman kwam ik tegen, en kijk eens met een peuk in zijn hand, het is nu niet meer voor te stellen. Ik weet niet meer of ik deze thuis had of dat ik die kocht toen ik in Apeldoorn woonde. Wel weet ik dat mijn zusjes ook een plaat hadden, en met het opruimen met het huis van mijn ouders kwam deze weer tevoorschijn. Niemand wilde die, ik kon er op een 1 of andere manier niet laten liggen en die hangt nu op een slaapkamer boven.
Dat ik deze schoffie vond was echt een verrassing, ik wist niet meer dat ik hem had. Nog even nadenken waar ik hem ga ophangen, hij gaat niet meer in de doos terug!
Groetjes, Nelleke 

14 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Spontane herinneringen komen terug bij het zien van je super leuke kaart Nelleke, en dat jochie verdiend een plekje aan de muur, fijne zondag.

Henriët zei

Mooie retro kaart. Daar past de VW bus natuurlijk perfect bij. De kleurtjes herken ik uit mijn kleutertijd bij ons thuis.
Mijn broer en ik kregen bij onze geboorte allebei zo'n soort schilderij van opa en oma. Die van mij ligt ergens op zolder.
Groetjes van Henriët

Aartje zei

Je kaart straalt door de kleuren helemaal retro uit Nelleke en wat leuk dat je je schoffie weer vond. En inderdaad met zo'n peuk zouden ze nu zeker niet meer maken.
Groetjes Aartje

Angélique zei

Volgens mij heb je deze kaart uit dezelfde doos gevist, hij komt recht uit dezelfde tijd als dat schilderijtje (ik had ook zoiets, in dezelfde stijl), dit is zooooo retro! Je hebt hem echt gaaf gemaakt, missie geslaagd.

Hobby Hoogland zei

Een hele leuke retro kaart met veel in oranje kleuren.
groetjes Marjan.

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een gave retro kaart heb je gemaakt..oh ja die schilderijtjes recht uit dit tijd, ik kan het ook nog heel goed herinneren, ja in die tijd, zette je de sigaretten in een glaasje op tafel als het bezoek kwam, met sigaren voor de heren erbij...ongelofelijk...Bedankt dat je mee doet bij K&K. Groetjes Ingrid.

karin zei

Mooi kaartje met het vw busje in retro kleuren. Echt uit die tijd net zoals het schilderijtje met het jongetje. Bij ons thuis hing die dame met zwart lang haar die je toen ook veel zag.
Groetjes,
Karin

Hermien zei

Een prachtig retro kaartje Nelleke, het leuke eraan vind ik dat je ze naar iemand stuurt die ook wat heeft met die tijd. En je kaartje kan ook nog eens prima meedoen bij K&K, bedankt voor je inzending. En sommige dingen kan je gewoon niet wegdoen, zo heb ik hier ook spulletjes liggen uit ons ouderlijk huis het is gewoon een gevoel of herinnering die je erbij hebt.

groetjes Hermien

Marfien zei

Het is of ik een foto van onze bus zie, we hadden hem maar een half jaar, want hij werd afgekeurd en repareren was te duur . . . leuke kaart

Diny zei

wat een leuke retro kaart Nelleke.
Mooi verhaal ook van het ''schoffie''!
Fijne zondag,
Diny

Crealientje zei

Hele leuke retro kaart!
Mooi met het VW busje erop, die zouden ze toch eens weer in productie moeten nemen, dan gaan ze als warme broodjes over de toonbank denk ik.
Dit schilderijtje ken ik niet,leuk dat je die ineens weergevonden hebt.
Fijne avond, liefs Crealientje.

GerJanne zei

Je kaart is echt heel gaaf. En de kleuren en de bus. Ontzettend leuk. Dank je wel voor het meedoen bij K&K.
Dat schoffie.. ja, ik herinner me ook dit soort posters en kleine schilderijen. Ook van die droevige gezichten met een traan...

Trijntje zei

Wat een mooie retro kaart heb je gemaakt. Leuke vw bus staat erop in deze kleuren. Groeten Trijntje

Colien zei

Superleuke kaart voor je zwager, echt mooi met het VW busje!
Bedankt voor je deelname aan onze uitdaging op het 4 Seasons blog.
grtz Colien