Mijn lijst met blogs

woensdag 26 januari 2022

Roestbruin en jeansblauw


Het is weer kleurenkaarteam vandaag en vandaag laten GerJanne en ik de kaarten zie die we gemaakt hebben tijdens onze kletseldate.
Het was weer gezellig tijdens onze kletseldate. We begonnen met koffie en heerlijke appeltaart met noten heerlijk. We groeien denk ik dicht want ik had een  appel-kaneel-honing cake gebakken en daarvan wat meegenomen. Bij Marjan had GerJanne iets leuks gezien wat ze wilde uitproberen. Ik kreeg een klein kaartje waarop ik met een lijmpistool lijnen zette. Daarna maakte je strepen met een stokje. Op deze heb ik witte embossingpoeder gebruikt en daarna verhit met een heattool tot het gesmolten was. Daarna maakten we het papier nat en bewerkten we deze met distress inkt. Met de KKT kleuren: roestbruin en jeansblauw in mijn achterhoofd heb ik er dit van gemaakt. Thuis heb ik het afgemaakt, eerst nog een stukje papier er achter geplakt voor de stevigheid en toen verhoogd op de kaart. Daarna nog een tekst en kleine blauwe steentjes. Ik had het andersom willen doen maar ja het zat er al op. 
Challenges:
Mijn hobbyhonkchallenge: alles of niets. (Cas)
Casology: renew  (vernieuwen) Iets nieuws uitproberen.
Bij deze heb ik op de lijm zilver embossingpoeder gebruikt. De vormen en kleur vallen mij een beetje tegen. Ook had ik de verkeerde inkt gebruikt: vintage foto en daar ga je meer richting oranje. Dit kaartje gemat op vintage blauw, wit en kraft. Dit alles kwam op een tag met houtnerf achtergrond.
Wat frutsels, leeftijd en test en tot slot een stoer stuk touw. 
Challenge:
Bij deze heb ik donkerrood embossing gebruikt en daarbij felle kleuren inkt. Net iets anders afgewerkt als kaart 1 . Kortom erg leuk om dit eens te doen, vooral dat het heel wat anders in.
Nieuwsgierig? Kijk dan even bij GerJanneke en Marjan.

                                         
Nog een leuke afsluiter. Zo voelt het ook wel omdat ik dit project ongeveer afgesloten heb. 
Naast kaarten maken haak ik ook graag. Na het overlijden van mijn moeder was er nog een grote voorraad katoen en een gevulde knopen bus.
Dit zijn de laatste 13 gehaakte pannenlappen die ik voor al mijn broers, zussen, neven en nichten gehaakt heb, met het garen van mijn moeder met daarop een knoop uit haar knopen bus. Dat waren er nog al wat, we hebben een grote familie: 37 paar pannenlappen heb ik de laatste 2,5 jaar gehaakt. Deze laatste zijn nu ingepakt met een zelfgemaakte tag erbij voor wie het is, en een uitleg daarbij. 
Nu maar een nieuw project bedenken er is nog van alles en zelf heb ik ook nog genoeg.
Zin in.
Ideetjes zijn welkom.
Tot donderdag.
Groetjes, Nelleke 
                                                                                 

30 opmerkingen:

Scraptastisch zei

Wow, bij jou ook al zo gaaf! Lijkt mij ook enig om te doen, wie weet is het iets voor een knutseldag met Marjan (Hobby Hoogland) Het resultaat is prachtig geworden Nelleke! 37 PAAR PANNENLAPPEN wat een klus! maar o,zo leuk bedacht!!!
xx Gerie

Anita van Deur zei

Prachtige kaarten Nelleke en wat een leuke techniek, voor mij springt de laatste eruit. Wat leuk al die pannenlappen met knoop erop, een mooie gedachten om dit te maken.
Fijne dag.

Jantine zei

Wat een schitterende kaarten, Nelleke! Wat een bijzondere techniek ook! Heel gaaf. En je pannenlappenproject is ook geweldig, zulke pannenlappen gebruik ik ook nog altijd, gemaakt door mijn oma en mijn moeder.
Groetjes
Jantine

Femminde zei

Wat een super toffe kaart is die bovenste!! Ik zie er een hangbrug in. Hele leuke techniek. Super om zo samen bezig te zijn.
Je andere kaartjes zijn ook mooi. En wat gaaf om iedereen van een pannenlap te voorzien.
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

Ela zei

Wat een leuke techniek heb je gebruikt! Het lijken wel kleine schilderijtjes, heel mooi. En een leuk project is nu af, tjonge 37 pannenlappen... Erg mooi idee om de spulletjes van je moeder zo door te geven. Groetjes Ela

Colien zei

Wauw, heel gave kaartjes met de lijm, tof effect!
En de bovenste is perfect in de 1e kleurencombi van 2022.
Ook je haakwerk ziet er tof uit!
grtz Colien

Claudia's kaartjes zei

super gedaan

grtjs Claudia

https://knutselmeisjes.blogspot.com/
http://creativesketchygirls.blogspot.be
http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com

marijke zei

Wat een prachtige kaartjes met deze techniek! Heel mooi gedaan en zeker leuk om ook eens uit te proberen! Je pannenlapjes ook mooi gedaan. Petje af hoor! Groetjes Marijke

Petra-loves-paper zei

wat gaaf met het lijmpistool, wat een ontzettend leuk effect geeft het door het te verhitten met embossingpoeder, schitterende kaarten heb je ermee gemaakt. Poepoeh.. dat zijn heel wat pannenlappen. Mooi dat het een herinnering oproept aan je ma, groetjes Petra

Diny zei

Wat een super mooi resultaat Nelleke....
En de pannenlappen....wat een mooi verhaal erbij....en leuk dat je de herinnering aan je moeder doorgeeft in de familie op deze manier!
Groetjes Diny

Epie zei

Mooie aparte serie dating kaartjes heb je gemaakt...
Tot blogs Epie

!neke zei

Mooi gemaakt !
Is een leuke techniek !
Je haakwerk is ook gaaf !
groeten Ineke

karin zei

Mooie kaartjes met deze techniek. En je pannenlappen zien er prachtig uit.
Groetjes,
Karin

bolletjelucky.blogspot.com zei

Leuk om zo weer een nieuwe techniek uit te proberen en je hebt mooie kaarten gemaakt Nelleke. Wat een gaaf project om al deze pannenlappen te haken met bijpassende tag. Een lief cadeau voor al je familieleden.
Lieve groetjes Miranda

martina's kaartjes zei

ziet er allemaal heel erg mooi uit ! erg speciale techniek lijkt me dat. Geslaagd hoor, en dan ook nog eens kletsen en appeltaart eten, wow ! Goed gedaan
fijn dat je er weer bij bent deze maand,
grtjs,martina
x

Trijntje zei

Wst zijn jullie leuke aan het uitproberen geweest . Bijzondere technieken.
Het zijn leuke kaarten geworden. Wat een mooie pannenlappen. Leuk cadeautje. Misschien kun je baby of kindertruitjes haken of breien. Ook altijd. Heb ik vroeger veel gedaan als cadeautje . Succes ermee. Groeten Trijntje

Margreet zei

Wat een leuke techniek heb je op je mooie kaarten gebruikt.
xxx Margreet

chantal zei

waaaauuuw, met een lijmpistool, keitof en mooi
Liefs Chantal

Henriët zei

Wauw!! Vooral je eerste kaart vind ik echt geweldig mooi! De laatste in het rood ook trouwens. Wat een leuke techniek. GerJanne vertelde er al over.
Wat leuk dat je de hele familie voorzag van gehaakte pannenlappen met het garen van je moeder. Een dierbaar aandenken.
En met de rest van het garen? Dekentjes voor in een kinderwagen? Knuffels? Tutteldoekjes? Als je patronen zoekt dan geef je maar een gil.
Groetjes van Henriët

Nancy Soetaert zei

toffe techniek voor je kaarten! Echte kunst, mag zo in een kadertje! Prachtig gedaan, ook je 2de kaart is mooi voor het KKT!
heel leuk die pottenlappen voor heel de familie!
groetjes
Nancy

Hermien zei

Prachtige kaartjes Nelleke met een leuke techniek. Ik ben helemaal fan van je pannenlappen vooral het verhaal erachter vind ik geweldig.

groetjes Hermien

Marfien zei

Heerlijk om zo samen iets nieuws te proberen, ik zou zeggen GESLAAGD!
Nieuwe uitdagingen komen als je ze niet verwacht . . .

Sarah zei

Geweldig om voor iedereen een pannenlap te maken! Zo blijft ze verder leven in de hele familie!
Je experimenteer kaarten zijn tof! De laatste met de vuurkleuren vind ik heel mooi!

GerJanne zei

Oh ja die pannenlappen heb ik gezien. Mooi idee is het.
En de kaarten zijn gaaf zeg. Ik zag het meteen van dat eerste kaartje, dat je het eigenlijk andersom wilde doen. Maar zo kan het ook. EN die vuurrode vind ik wel heel speciaal geworden...was erg leuk!

Nancy zei

Hey Nelleke,

Lekker experimenteren met knutselmaatjes is altijd fijn hé! Zeker als er taart bij is... Wat hebben jullie een leuke dag gehad...
De kaartjes zijn dan ook kleine kunstwerkjes geworden zoals GerJanne zei... Toffe kaarten werden het!

Liefs,
Nancy

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat mooi gedaan, prachtige kaartjes! Vooral de eerste is echt een kunstwerkje!

Dora zei

Mooi!!

Caroline zei

heel aparte kaarten, heel mooi

ÅsaJ zei

Beautiful! Thanks for joining CASology! Hugs Åsa

Angela zei

Wat een schitterende techniek Nelleke! Deze komt op mijn (hele lange) ToDolist 😊, Je hebt er prachtige kaarten mee gemaakt. Leuk dat je meedoet bij MHH en veel succes!

Wat een prachtig idee om de katoen en knopen van je moeder te gebruiken voor pannenlappen!