Mijn lijst met blogs

donderdag 21 april 2022

Fijne feestdagen

Vorige week had ik een kletseldate met GerJanne en Angela. Het was weer heel gezellig. Op de Art Specialy kregen we een setje folders mee  met uitleg over de te volgen workshops. Volgde je ze niet dan had je voor thuis de uitleg hoe te doen. Nou dat was een schot in de roos. GerJanne had een kaartje uitgezocht welke we gingen maken. Uit een stuk papier werd een ster gestanst welke als mal diende. We strooiden wat bister in het gat en maakten het heel iets nat met water en droogden het dan.
Daarna werkte we vooral de hoeken wat bij met distress inkt. 
We zochten een stempel uit en die kwam dan op de kaart evenals de tekst. Op de witte basiskaart maakte ik de randen in de kleur geel die ik gebruikt heb. Daar kwam de kaart bovenop. Thuis heb ik het huisje toch iets met rood ingekleurd en plakte ik er 2 gouden sterren op en wat zwarte parels.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart.
CHCC: alles mag.
Nelleke zou Nelleke niet zijn als ze nog heil in de uit gestanste deel zag. Dus maakte ik nog een kaartje. Ik maakte een stuk papier geel met distress inkt en spetterde er wat water op. Dat plakte ik achter het uit gestanste deel. Het was niet naar mijn zin, dus thuis een zwarte ster gestanst en die paste precies op de randen. Christmas in rood er op en wat zwarte sequens en gele sterretjes. Dit alles plakte ik scheef op een kraft basiskaart.
                                      
Ook Angela's ster kreeg een 2e leven. Hierin kwam een zilveren ster . JOY 2x gestanst en bewerkt met embossingpoeder. Nu zie ik dat deze wel iets hoger geplakt had mogen worden. Een zilveren ster en wat kleine zilveren en zwarte parels. Dit alles kwam op een witte basiskaart.
 De laatste vind ik zelf het mooiste geworden. Tijdens het maken ervan zat ik op mijzelf te foeteren waarom ik dit eigenlijk toch deed. Want het wilde eerst niet lukken. Ik had echt zoiets van, waarom wil en doe je dat eigenlijk. Jij ook altijd. Anderen doen hem weg, jij doet er nog wat mee. Toch heeft deze wel wat door de zwarte ster en vanwege het feit dat die gemat is op zwart papier. Daar kwam een goeden krans omheen en wat sterretjes hier en daar. Dit alles geplakt op (nieuw) bruinachtig papier.
Ach nu toch tevreden en er weer 4 Kerstkaartjes bij.
Ik stap gauw op de fiets richting Apeldoorn, mijn zus helpen.
Geniet van de dag en tot een volgende kaart!
Nelleke 

22 opmerkingen:

Doris knippenenplakken zei

Wow Wat een mooie kerstster kaarten.
Groetjes Doris

Angela zei

Geweldig Nelleke! Je 4 kaarten zijn écht toppertjes! Jij bent koningin 'alles gebruiken'. Een hele mooie eigenschap... vind het superknap zoals jij de stencil verwerkt hebt op de kaarten. Je laatste kaart is inderdaad supergaaf geworden.
Fijne dag.... en fietstocht 😊

Ingrid's Scrapfrutsels zei

ha ha, ik zie het al voor me Nelleke, al foeterend mooi kaartjes aan het maken, en jij bent daar echt een ster in, om van restjes prachtige kaartjes te maken. Leuke techniek met de bister...Bedankt dat je meedoet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

Antjes kaartcreaties zei

Mooie serie kerstkaarten met deze techniek Nelleke.
Leuk dat je ook de restjes verwerkt hebt op je kaarten.
De bovenste kerstkaart vind ik prachtig!
Groetjes Antje

marja kenter zei

Ze zijn allemaal wel erg mooi geworden Nelleke en ik moest lachen om het foeteren op jezelf, zo herkenbaar, ik ben ook een "ster" in het bewaren maar vaak ligt het er maar en gaat het op een gegeven moment toch weg. Knap dat je door hebt gezet en een uiteindelijk de mooiste kaart hebt gemaakt.
fijne dag en liefs.

gerrie zei

Intussen ben je vier kerstkaarten rijker. Het is leuk om zo'n aparte techniek te gebruiken, het resultaat mag er zijn hoor, mooie kerstkaarten. Groetjes, Gerrie.

Ellen zei

Geweldige kaarten Nelleke…je hebt ze met zorg gemaakt dus tot dat je tevreden was…helemaal toppie! Leuk idee de stempel er overheen, je brengt me op ideeën!
Prettige dag bij je zus, groet Ellen

bolletjelucky.blogspot.com zei

Haha, ik zie je al foeterend bezig Nelleke. Toch een hele mooie kaart geworden en ook de andere mogen er zijn. Leuke techniek met die inkt en bister.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC en met maar liefst 4 kerstkaarten.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Annemarie en Merit zei

Hier ook al van die moiie kaarten had er nog nooit van gehoord...maar ze zijn prachtig...
Gezellig dat je er vandaag weer bij bent.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC

Anita van Deur zei

Mooie serie kaarten de laatste is ook mijn favoriete kaart. Fijne dag.

Marijke zei

Dat zijn allemaal mooie sterren op je kaartjes! Super leuk gedaan en inderdaad bij Ger Janneke zag ik ook zo'n ster! Leuk gedaan hoor allebei1 Fijn dat je weer meedoet met 52WTC. groetjes Marijke.

Nicolette zei

Die van jou zijn ook zo mooi. En gelijk 4 kaarten er bij.
Groetjes Nicolette

Marja zei

Superleuke kaart heb je op je kletseldate gemaakt Nelleke!
Ook leuk om te lezen wat je weer met de sterren die overbleven gemaakt hebt....jij ziet overal wel iets in denk dat er bij jou niet veel in de afvalbak verdwijnt.
Maar ook die kaarten zijn heel mooi geworden.
Groetjes Marja.

Henriët zei

Wat een mooie serie kaarten Nelleke. Je bent lekker bezig geweest.
Groetjes van Henriët

Diny zei

Je hebt een hele mooie serie gemaakt Nelleke....en natuurlijk gooien we niks weg he!
Groetjes Diny

Trijntje zei

Ze zijn alle vier erg leuk geworden. Zo gebruik je mooi alles en met een heel mooi resultaat. ]Jullie zijn leuk een de knutsel geweest. Groeten Trijntje Trijntje

Nancy Soetaert zei

wat ben je mooi bezig geweest. Lijkt me een leuke techniek! En jij weet dan van de restjes ook nog zo'n mooie kaartjes te maken! Helemaal top gedaan!
groetjes
Nancy 52WTC

Jantine zei

Heel mooie kaarten, Nelleke! Zowel die met de techniek als de “restjes”. Knap gedaan!
Wat leuk dat ze op de Art Specially de workshopbeschrijvingen meegeven, want meestal kom je niet overal aan toe en zo kun je ze toch doen.
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Angélique zei

Alle vier heel erg mooi, je bent echt creatief bezig geweest. Volgende keer wat liever tegen jezelf zijn, want het is juist goed dat je alles probeert te gebruiken.

Femminde zei

Wat ben je heerlijk bezig geweest . Tof om zelfs van het afval nog iets moois te maken.
Fijn weekend!!
Groeten van Femminde

Angelique zei

Mooie kaarten maakte je met bister (ik ken het niet). Goed dat je alles gebruikte want ik vind de laatste eigenlijk de mooiste. Mooie sketch kaart met de zwemmer en het zwembrilletje is zo leuk gedaan.

Helen zei

A great set of cards!

Thanks for joining us at Craftyhazelnut's Christmas Challenge.

Helen x